婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

同99住得近,相距10分鐘左右路程,前日佢買咗橙,去到我屋企樓下先打俾我老公話要上黎(當時我老公出咗去),老公再打黎同我講,但我埋身餵緊奶,加上我係著普通連身睡裙,餵奶係拿起晒件睡裙,嗰刻唔方便開門,二來我都好怕單獨面對99,上到黎成日都指指點點間屋,而家個女出咗世,又指指點點話我湊得唔正確,諗住之後再搵老公去拎,或者等我老公喺度再問佢過唔過黎,我老公已醒目只講話我餵緊奶,行唔開,佢番去拎,我99就唔高興,嬲咗幾日,仲要係咁cher 我老公講我不是

我冇叫佢買橙,佢買埋俾我,我都好高興,但去到樓下先講,我拿手唔成世,遲d先拎都唔得?

男爵府

陪月勳章

老人家嘛, 係好煩, 明白係心意, 但佢地冇諗對方方唔方便, 身同感受

算啦, 最緊要你C6撐你, 99講乜都當聽唔到, 因為反駁都冇用, 俾心機湊女好過

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得幾好呀~叫老公番去拎,順便見下自己阿媽!
我老公都係咁,99準備左乜,佢都係自己番去拎,有時仲帶埋個女,順便同99見下玩下~
你99嬲多兩次,就習慣啦~同埋老公有時都要識講野,等99有個下台階lo~
我覺得99會嬲,都係因為想順便管理下阿仔嘅屋企,佢做阿媽無理由無份,至少我99係咁諗,所以佢以前買棵菜就走上尼啦~上到尼,周圍都挑剔,你就知醉翁之意 咁你推左,佢梗係會嬲,所以先話,俾番個下台階佢。。

男爵府

renay 發表於 19-5-15 12:21
同99住得近,相距10分鐘左右路程,前日佢買咗橙,去到我屋企樓下先打俾我老公話要上黎(當時我老公出咗去) ...

我又係覺得老公係度,奶奶黎好啲,因為大家都唔知講咩好,驚一陣佢唔知會唔會講左咩說話攪到唔開心

首頁

尾頁

跳至