1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

好煩, 個仔一攰, 眼訓就唔肯沖涼, 叫佢做乜都唔做, 又喊又叫, 唔識氹...
日日同佢角力, 我就黎癲

男爵府

Silly.Silly 發表於 19-5-15 16:10
好煩, 個仔一攰, 眼訓就唔肯沖涼, 叫佢做乜都唔做, 又喊又叫, 唔識氹...
日日同佢角力, 我就黎癲 ...

唔好斗,我通常叫左做之後唔做,你就唔好理距,喊由距喊,要距自己學會冷靜,當距喊住搵你時,你就要距應承你要距做嘅嘢先,當距肯應承,先再攬攬錫錫距

大宅

我女都係,叫佢做啲咩都話唔做,唔要。好難搞

男爵府

我女差唔多大, 有精神時超級乖, 冇精神時超級曳, 所以安排好訓覺時間好重要, 因為阿女一唔夠精神我地就唯有比佢牙都唔刷飯都唔食暗佢訓

大宅

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

我小朋友以前都係咁,乜嘢都反你,乜嘢都話唔好,到大個咗少少佢明白多啲人哋嘅想法,就會好好多㗎喇
如果小朋友故意發脾氣,就要快啲畀佢休息啦

禁止訪問

複式洋房

咁大人攰嘅時候都咩都唔想做... 何況小朋友耐力比較弱...
所以要盡量調節時間,
之前我B食飯就嗑眼瞓, 扭到爆, 之後唯有早少少俾佢瞓半個鐘, 夠鐘食飯就唔會扭餐懵...

別墅

Silly.Silly 發表於 19-5-15 16:10
日日同佢角力, 我就黎癲 ...

我小朋友都係一超攰,就會發晒癲,同佢講任何野都無用,我已經睇到好開,由佢發陣癲,見佢冷靜少少先再氹下佢(emoji)跟住就餵飽佢,俾佢訓覺(emoji)

大宅

我個仔唔係眼瞓都成日咩都話唔要,但係之後又喊住黎搵我話要,我大女2歲果時都唔會咁我就黎比我仔玩到癲

首頁

尾頁

跳至