6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
出世以來自己湊,阿b由2個月開始有濕疹,照顧佢好大壓力,到依嫁6個月,情況有好轉,但就成日R頭,最大獲係插眼,訓覺就要睇到實,唔係一抓就係眼,擔心抓傷,每日壓力好大,成日喊

大宅

2019新春慶豚圓

若驚佢挖眼,買個睡袋入住雙手同身體囉

洋房

faithgao 發表於 19-5-15 18:18
若驚佢挖眼,買個睡袋入住雙手同身體囉

天氣咁熱都入?

別墅

2019勳章

我b都係,壓力勁大仲搞到內分泌失調,自己身體都差晒,晚晚要看住佢唔好比佢抓,不過而加情況好左就無再甘做,你都要加油呀!應該會好快好

洋房

miumiu419 發表於 19-5-15 20:40
我b都係,壓力勁大仲搞到內分泌失調,自己身體都差晒,晚晚要看住佢唔好比佢抓,不過而加情況好左就無再甘 ...

希望喇,你b持續左幾耐,等我有心理準備,做左咩冇抓啊?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我bb因敏感出過濕疹,我用腰封包住佢,等佢冇得捽,係咁查保濕,就好返
唔知同唔同你bb果種,佢係摸到烏糟野而起,捽就會野開,唔捽就會好返

別墅

IreneLau-1212 發表於 19-5-15 17:42
出世以來自己湊,阿b由2個月開始有濕疹,照顧佢好大壓力,到依嫁6個月,情況有好轉,但就成日R頭,最大獲係 ...

有冇同bb睇過醫生?我仔之前都有濕疹,但唔算好嚴重,之後同佢睇皮膚科醫生之後情況好左好多。宜家9個幾月都算keep 到。 宜家天氣熱一定要比佢著得通爽,同埋都要注意保濕。我成日都同佢搽cream。加油,照顧濕疹b係要有更大的力氣。

大宅

2019新春慶豚圓

IreneLau-1212 發表於 19-5-15 18:55
天氣咁熱都入?

一定要24小時開冷氣呀

別墅

2019勳章

IreneLau-1212 發表於 19-5-15 20:46
希望喇,你b持續左幾耐,等我有心理準備,做左咩冇抓啊?

起碼都2-3個月,嚴重時要搽類固醇先止痕,而加就要不停搽保濕

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
IreneLau-1212 發表於 19-5-15 18:55
天氣咁熱都入?

有隻薄身睡袋,好透氣

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

要幫佢keep住皮膚保濕先得,我朋友個女都試過濕疹搞左好耐都唔散,之後用genning濕疹配方,搽左個零禮拜就有好轉,而家好返啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊