自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

https://hk.answers.yahoo.com/amp/qna/20100113000051KK01732

「傻人發現」又係你講、「誹謗」又係你講、「閲讀理解」又係你講!
你自問自答把啦!

洋房

回覆 minlbc 的帖子

呢件事係真架,個變態佬係一個讀神學、係教會做義工既男人,但佢深知搞香港小朋友實俾香港家長投訴。所以,佢轉移去搞D新來港或者家庭相對弱勢既南亞裔女童。佢成日借故探訪、送二手物資同人地父母打好關係,方便獨自帶個妹妹出去「玩」。有受害人向教會同工講過有不尋常接觸既事發生,但因受害人家長怕事怕歧視,因而不了了之。

洋房

回覆 keikeicat 的帖子

佢就係一張都冇同男仔影,反而與同一女童影既相就大把。
件事唔係無風起浪。

訓係度一齊影相喎,你老公會唔會同其他細路女咁影?

——相要打格,晏D再POST——

大宅

2019勳章

aliceusagi 發表於 19-5-16 20:05
回覆 minlbc 的帖子

呢件事係真架,個變態佬係一個讀神學、係教會做義工既男人,但佢深知搞香港小朋友實俾 ...

你識佢?

大宅

2019勳章

aliceusagi 發表於 19-5-16 20:11
回覆 keikeicat 的帖子

佢就係一張都冇同男仔影,反而與同一女童影既相就大把。

仲有post相要打格,唔係又封舖架

複式洋房

回覆 aliceusagi 的帖子

識玩囉呢d人渣咪Lihkg有人po左佢電話

洋房

回覆 missshasha 的帖子

佢係幫南亞既義工界好出名。
你地覺得濕左身同小朋友重要部位有接觸算唔算正常?

複式洋房

真心好不安In other words即係幫佢換過杉啦 去得泳池

複式洋房

回覆 JP930 的帖子

唔會有用 暫時只能話佢over 左

洋房

回覆 6x6=36 的帖子

係有個做義工既巴打ADD左佢FB發現左呢D事,覺得唔尋常,先講出黎。

版主,如果你都有小朋友,唔好刪POST,等多D家長知道。

洋房

回覆 lenovo15169 的帖子

真係冇人知,仲要個個女仔都只係未發育既細路。
我地而家先揭發,之前究竟做過幾多次、有幾多小朋友受害呢?

大宅

2019勳章

咁果條友有無回應?

複式洋房

擔心 張健華個單拖左咁耐先做野
=====
Facebook今日有個女義工話 個阿媽知 但唔理

複式洋房

回覆 Acaciacacia 的帖子

佢沒...根本身有屎 仲要fb del晒d相關圖

洋房

goldpiglet 發表於 19-5-16 11:20
http://forum.hkej.com/node/101461

好恐怖除了捐食物給 貧困家庭, 仲成立小義工,連小義工也不 ...

你明我地擔心D咩,雖然我地好多都係九十後、未有小朋友,但有好細過既弟妹、表弟妹都明白到件事好唔尋常。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

有張相,係細路面對面坐大脾喎
好肉酸囉

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

如果佢只係義工,用少一個義工咪得囉,斷佢米路囉!

大宅

2019勳章

lenovo15169 發表於 19-5-16 20:31

擔心 張健華個單拖左咁耐先做野

我都估女仔亞媽知,因為佢地冇香港媽媽咁識同願意保護小朋友,仲要係女,女對於佢地係唔值錢嘅,可能父母覚得人渣幚到佢地一家又成日幫佢凑女,所以唔在乎,好慘

洋房

回覆 goldpiglet 的帖子

佢背後有教會勢力,我地都度緊點搞。
大家都做緊野,亦知佢有mon post。

大宅

2019勳章

aliceusagi 發表於 19-5-16 21:02
回覆 goldpiglet 的帖子

佢背後有教會勢力,我地都度緊點搞。

真係?太好了,你們要救救小女孩

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊