6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
今日起發出黎既,。
bb 2邊腳仔都有
諗住去睇醫生
但落到樓吓
自然又退左,
變番平時正常甘

但夜晚有一邊腳仔又起左一塊
以為佢太熱
開埋冷氣比氣
但無啦啦又起

定關奶粉事?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

如果好often咁發就去睇下醫生,起一起又散普通敏感

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

似敏感,如果keep住唔散可能係濕疹,搽下保濕cream

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

有可能係濕疹,去睇醫生先啦

男爵府

kissapplegirl 發表於 19-5-16 13:29

我都覺得似敏感, 因為會起會散, 先同BB查下D保濕, 如果情況持續要睇醫生.
應該BB對某D野起敏感, 睇下搵唔搵咩令到BB起敏感, 如果係濕疹摸上去好鞋咁.

複式洋房

cbbc 發表於 19-5-16 12:37
如果好often咁發就去睇下醫生,起一起又散普通敏感

知道 吾該

複式洋房

kissapplegirl 發表於 19-5-16 13:29

thankyou

複式洋房

Catpigb45 發表於 19-5-16 14:03
有可能係濕疹,去睇醫生先啦

知道,已睇左。(thankyou

洋房

睇下醫生安心D

複式洋房

Linda_lady 發表於 19-5-16 14:12
我都覺得似敏感, 因為會起會散, 先同BB查下D保濕, 如果情況持續要睇醫生.
應該BB對某D野起敏感, 睇下搵唔 ...

摸落去一d都吾鞋,。
就係吾肯定咩令佢甘

複式洋房

rainbowbowyang 發表於 19-5-16 16:06
睇下醫生安心D

睇左,醫生都話敏感之類 thankyou

大宅

2019新春慶豚圓

敏感啫,bb皮膚係嫩D

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
moksamuel 發表於 19-5-16 16:27
敏感啫,bb皮膚係嫩D

吾知點解 出吓又退,之後又出吓又退番
食左藥都甘,。

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆 MiniPig33 的帖子

如果係咁, 應該係風癱/蕁麻疹, 如果多過一星期, 最好快D 睇皮膚醫生, 呢個病一變左慢性就有排搞

複式洋房

freshrose 發表於 19-5-17 14:42
回覆 MiniPig33 的帖子

如果係咁, 應該係風癱/蕁麻疹, 如果多過一星期, 最好快D 睇皮膚醫生, 呢個病一變左 ...

醫生都話係麻疹,嬰兒過濾性病毒
又話吾洗睇急症
而伽再觀察多2日睇吓點

我就係驚會。。。
因為重要湊另一個
所以有d擔心

男爵府

MiniPig33 發表於 19-5-17 20:15
醫生都話係麻疹,嬰兒過濾性病毒
又話吾洗睇急症
而伽再觀察多2日睇吓點

唔好咁擔心, 係過敏唔係濕疹, 查下藥膏都好快退.

複式洋房

發表於 前天 07:11 |顯示全部帖子
Linda_lady 發表於 19-5-17 23:30
唔好咁擔心, 係過敏唔係濕疹, 查下藥膏都好快退.

知道,其實都吾肯定係咩疹
再觀察吓先,,

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊