論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下姐姐嚟咗唔夠一個禮拜,星期六問我地攞搭車錢同食飯錢for佢星期日放假出去用,咁我哋應唔應該俾佢?

複式洋房

佢話佢未出糧,身上無錢

子爵府

kennethtk47 發表於 19-5-16 08:35
想問下姐姐嚟咗唔夠一個禮拜,星期六問我地攞搭車錢同食飯錢for佢星期日放假出去用,咁我哋應唔應該俾佢?
...

可借住幾佰,簽收清楚,出糧,還錢

唔係送錢俾佢,唔使太大方,話唔使還,只是借,要還的

子爵府

...

我會借俾佢,下次出糧時扣返,仲要清清楚楚寫低喺出糧紀錄表度,提早出糧嘅數目兼叫姐姐簽名作實。

子爵府

...

其實,好多工人初到,冇錢,會要求唔放假,想僱主買假,賺錢

你的工人咁叻,想放假,又識問你攞錢,小心處理

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇情況....但一定要清楚簽收

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

工人初來係無錢,我通常第一個月係個個星期出糧,等佢放假有錢用或買下自己嘢。講明第二或第三個月開始就一個月先出一次糧,自己睇住D錢用喇。每次出糧簽收,就唔駛講咩借錢、扣錢、還錢。

首頁

尾頁

跳至