自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我要買雪櫃
網上買好嗎?約送貨安裝棄置舊電器麻煩嗎?
保養及售後又正常嗎?

大宅

回覆 Aidenlo 的帖子

我有買過,都好準時咁送來而且仲好平(用左1年都ok),買那陣我見有寫提供保養先敢買。不過留意番我那陣是先送雪櫃來再等一星期左右,回收公司先會再同妳夾時間日期回收雪櫃
即係同時新舊兩部雪櫃都要擺係到先
如果空間不大就會變得好麻煩
至於保養方面我用到而家都正常未試過呢個服務(當然亦唔希望要用到...)
HKtv mall 模式好似格仔舖咁所以買的話要睇清楚(因冇客服熱線的有問題就好煩)我那部雪櫃好似2千內,諗住平平地用就算所以冇咩所謂,一般來講如果妳想買建議去番一般電器公司買有保障得多
歡迎歡迎

伯爵府

Watashiwamomo 發表於 19-5-16 09:03

我有買過,都好準時咁送來而且仲好平(用左1年都ok),買那陣我見有寫提供保養先敢買 ...

你講既points 就係我擔心既野
不過真係好似平好多咁
所以1516

短時期有2部雪櫃唔係最大問題
最驚係有任何關於送貨保養嗰d野冇人認投更進

大宅

2019新春慶豚圓

Aidenlo 發表於 19-5-16 09:14
你講既points 就係我擔心既野
不過真係好似平好多咁
所以1516

我買過抽濕機
雖然唔係大型
但一樣有保養
寄返張保養證返去就ok

子爵府

Aidenlo 發表於 19-5-16 08:50
我要買雪櫃
保養及售後又正常嗎?

試過買冷氣,有間講明全包,送貨安裝搬走舊機一次搞掂,ok的,買前打電話去嗰果店問下先。

珍珠宮

我全家嘢都係網上買,平大連鎖20~30%

一樣係香港行貨,因為大型家電係冇水貨的。

淘個電視落嚟除外

大宅

送貨保養那些應該正常既...除了雪櫃我亦買過空氣清新機(大型那隻)仲有椅子(書桌用那款),三樣野送來好正常亦冇爛,至於保養如樓上講填番張卡寄過去就可以但係我買空氣清新機部機好似係水貨(P記的)保養寫泰文唔可以寄香港那邊
我打去問送貨那間野話只提供3個月保養,所以真係要睇清楚下面貨品欄那度(好彩部機用到而家都正常)
歡迎歡迎

公爵府

2019新春慶豚圓

要睇清楚係水定行,有啲好蠱惑。我早排鷙幫人買部空氣清新機,寫住「原廠行貨」,咁我打去入面個查詢電話問。個電話係香港代理電話,但佢地話唔係佢地賣,可能商戶賣佢地貨所以比呢個電話查詢貨品資料,所以答唔到係行定水。
跟住上格價網,搵到間商戶直接問保養事宜,原來係「英國行貨」,頭7日有壞包換,之後要自己寄去英國整
最後我買部貴少少,但寫明「香港行貨」的

伯爵府

milk323 發表於 19-5-16 09:54
要睇清楚係水定行,有啲好蠱惑。我早排鷙幫人買部空氣清新機,寫住「原廠行貨」,咁我打去入面個查詢電話問 ...

你個英國case 真係幾嚇人喎

子爵府

回覆 youhello507 的帖子

更正:你話 70+ 升既焗爐算唔算大型家電? 我就係買左一部先發覺係水貨。

大宅

2019勳章 2018復活節勳章

Aidenlo 發表於 19-5-16 08:50
我要買雪櫃
保養及售後又正常嗎?

要明白一樣野, HKTV MALL本質上係一間網上商場, 入面有好多唔同的店鋪, 哩的店鋪所賣的貨品來源, 非HKTV MALL所能控制. 當中可以係水貨, 可以係陳列機. 所以, 買之前, 要先睇下你想幫襯果間鋪頭值唔值得信賴, 望清楚每件貨品入面的細項. 一般來講, 都會有聯絡電話. 最好打去果間鋪, 直接問清楚的安排.

大宅

我覺得1、2千蚊果d可以博吓,幾千甚至近萬果d寧願去大電器舖買,因為tvmall都係代買甘,有d驚

珍珠宮

sf013hk 發表於 19-5-16 10:45

更正:你話 70+ 升既焗爐算唔算大型家電? 我就係買左一部先發覺係水貨。 ...

邊度買?

子爵府

Showxxxms.

伯爵府

要睇清楚係水定行,有啲好蠱惑。我早排鷙幫人買部空氣清新機,寫住「原廠行貨」,咁我打去入面個查詢電話問 ...

咁都得?
英國行貨?運嚟香港咪即係水貨?

公爵府

2019新春慶豚圓

bobomia 發表於 19-5-16 10:55

咁都得?

真係玩捉字蚤,佢寫「原廠行貨」吖嘛,係英國「原廠」既行貨 嘈起上黎佢實話冇講過「香港行貨」,好彩搵到間舖問,直接問佢就唔敢講大話。
有啲真係好唔老實,如果著重保養真係要寫明有香港保養先好買。

伯爵府

milk323 發表於 19-5-16 11:15

真係玩捉字蚤,佢寫「原廠行貨」吖嘛,係英國「原廠」既行 ...

真係要小心!可以俾d tips係邊間呀?

象牙宮

咁取巧

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊