論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Charmchai 發表於 19-5-16 13:12
同埋咩時間會好啲?我諗住聽日(星期五)開刀,要等先生中午番嚟一齊行動,佢朝早做左一朝俾人炒,會唔會 ...

明天有糧出 等埋先生先炒佢

子爵府

Charmchai 發表於 19-5-16 13:12
同埋咩時間會好啲?我諗住聽日(星期五)開刀,要等先生中午番嚟一齊行動,佢朝早做左一朝俾人炒,會唔會 ...

唔會唔好, 你出埋炒佢嗰日人工俾佢嘛!
after lunch 叫佢執嘢,捉住佢簽收好晒,先放佢走,唔好再约,佢no show 就煩
唔想煩,俾錢代機票啦!
要工人寫張纸request 你俾錢, after receiving the cash $xxx, the employer is released from all liabilities

大宅

細姐姐 發表於 19-5-16 18:34
唔會唔好, 你出埋炒佢嗰日人工俾佢嘛!
after lunch 叫佢執嘢,捉住佢簽收好晒,先放佢走,唔好再约,佢no ...

咁我係咪可以睇住佢執野?可唔可以check 佢行李?應該叫佢執野先定簽晒野先?

子爵府

Charmchai 發表於 19-5-16 18:39
咁我係咪可以睇住佢執野?可唔可以check 佢行李?應該叫佢執野先定簽晒野先?
...

叫佢執嘢先
有冇红藍白,俾两個佢,叫佢掃晒入去,唔使慢慢執
可以睇行李,
執好,簽收晒,先放佢走
你可以問佢要邊日機票,睇佢點講,佢肯要,即上網買,都係要佢簽名confirm 要邊日先買
佢話要cash, 你扮吓為難,睇吓網中cheap ticket 幾錢,話只可以俾嗰個錢

大宅

細姐姐 發表於 19-5-16 18:45
叫佢執嘢先
有冇红藍白,俾两個佢,叫佢掃晒入去,唔使慢慢執
可以睇行李,

嚟左個幾月,佢帶嚟個gip 都仲喺度,希望佢啲野仲可以pack 番入gip 啦,佢個個星期shopping!

Btw, 人工同一個月通知金應該俾cash 定cheque? Agent 話俾cheque 因為可以留record

子爵府

Charmchai 發表於 19-5-16 18:53
嚟左個幾月,佢帶嚟個gip 都仲喺度,希望佢啲野仲可以pack 番入gip 啦,佢個個星期shopping!

B ...

俾cheque 都得
之前出糧係咪俾cheque?
不過,俾cash, 佢見到錢,可能開心d走
海外嗎?菲or 印?
何解咁快要炒?
仲有agent, 你可以同工人講炒佢之後,你打俾agent, 叫agent 安撫吓佢

大宅

細姐姐 發表於 19-5-16 18:58
俾cheque 都得
之前出糧係咪俾cheque?
不過,俾cash, 佢見到錢,可能開心d走

本地完約菲,上次出糧出cash。衰駁咀,養生,當自己係Boss,教mam 做野,大話、做錯事無悔意,欠自省精神,要數數一晚都數唔完

大宅

csysimon 發表於 19-5-16 13:17
明天有糧出 等埋先生先炒佢

剛炒了。簽晒野執好行李落到樓,唔肯走話要問我拎release letter 正本,份野應該係我submit 去immigration? 佢話我有責任俾一份佢?想玩咩?

大宅

Charmchai 發表於 19-5-17 16:07
剛炒了。簽晒野執好行李落到樓,唔肯走話要問我拎release letter 正本,份野應該係我submit 去immigration ...

比副本佢

入境不用正本, fax過去

另你可再加料另寫衰佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊