自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

如果你們發現奶奶同老爺無結婚,原來老爺未離婚,奶奶搶人老公令老爺離開原本家庭,大家會點面對老爺奶奶

純粹好奇

伯爵府

回覆樓主:

唔關我事, 咪同平時一樣囉

男爵府

2019新春慶豚圓 我的育兒心得勳章

表面平常心,內心會想少啲接觸。

伯爵府

2019新春慶豚圓

446948 發表於 19-5-16 19:05
如果你們發現奶奶同老爺無結婚,原來老爺未離婚,奶奶搶人老公令老爺離開原本家庭,大家會點面對老爺奶奶

...

叫老爺同老婆離婚,同奶奶結婚

可以點面對?又唔關我地事

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

長輩既事唔到我理,唔好話6299,就算係自己父母都管唔到。

男爵府

無野要面對,關我鬼事~

珍珠宮

2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔會過問,亦唔會理

子爵府

2019新春慶豚圓

uhtcl2006 發表於 19-5-16 19:11

無錯,就算係自己父母都冇野可以做,自己唔做破壞人地家庭嘅人就得

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 王國長老

上一代嘅感情點到我哋理呢?我唔會多講,尤其嗰個係你老公嘅阿媽,你話奶奶二奶咪話埋自己個老公係二奶仔?唔好喺老公面前亂噏添吖。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

鄙視佢地 不過實際做唔到d乜

大宅

...

咪又係平時咁面對囉

子爵府

...

哦,咪得個知字

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

...
冇野可以做架,唔係點?
唔通係屋企開個「家事法庭」咩?

水晶宮

...

上一代嘅事理咁多做乜?

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

唔好講話你老爺,係你老豆都管唔到。

伯爵府

表面唔會理
但自己心底會有警惕
多數呢類奶奶教仔女,都係老公、老婆如「衣服」
唔岩就換

我媽媽果邊家族有兩個實證
都係個奶奶十分贊成仔女外遇
覺得係「人不為己,天誅地滅」

男爵府

2019新春慶豚圓

唔關你事唔需要理

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 王國教室勳章

uhtcl2006 發表於 19-5-16 19:11

身邊真係有人咁。
個男人响外國同個女人結婚生仔,因為工作去左香港,又識左另一個女人有家庭有仔女,最後同外國老婆離婚同香港老婆結婚,仲申請左外國個仔嚟香港,不過唔一齊住。佢哋一家笑聲笑聲滿載溫馨

男爵府

邊管得到!可以點喎,佢就算唔係正印,如果係你老公阿媽,無影響奶奶身份。

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

都一把年紀 , 佢地ok現況就咪理啦你

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊