自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

你淨係記住佢係你c6阿媽就得,其他唔好理。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

做人啊嫲都搶人老公
理唔到
佢地鍾意點就點,咪煩

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

446948 發表於 19-5-16 19:05
如果你們發現奶奶同老爺無結婚,原來老爺未離婚,奶奶搶人老公令老爺離開原本家庭,大家會點面對老爺奶奶

...

扮唔知
月光很美麗☺

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

無咩要面對...上一輩的事

子爵府

如果你們發現奶奶同老爺無結婚,原來老爺未離婚,奶奶搶人老公令老爺離開原本家庭,大家會點面對老爺奶奶

...

睇下咩年紀,香港1971年先開始一夫一妻制

大宅

2019勳章

算死草 發表於 19-5-16 19:57
睇下咩年紀,香港1971年先開始一夫一妻制

長知識

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

無分別
吾關我事

子爵府

2019新春慶豚圓

...

我曾經有一個幾乎結婚的男朋友,初初識佢已經知佢係二奶仔,我普通家庭出身覺得有啲複雜,當年佢就講咗句「其他事你唔使理,只要你知道嗰個係我媽媽,尊重佢同錫佢就夠!」
咁多年我都記住呢一句,上一代有上一代嘅經歷同故事,佢哋唔結唔結婚唔關我事,大家互相尊重,記住我哋都係愛同一個男人⋯佢個仔你老公就夠! 

男爵府

回覆樓主:

好奇想知樓主諗住會點處理

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

麟媽媽 發表於 19-5-16 19:16
上一代嘅感情點到我哋理呢?我唔會多講,尤其嗰個係你老公嘅阿媽,你話奶奶二奶咪話埋自己個老公係二奶仔? ...

X2

男爵府

回覆樓主:

長輩嘅感情事,点到我管,我會隻字不提當吾知。

大宅

回覆樓主:

其實唔關我事,不過內心深處會睇二奶呢D人唔起,但我又唔會做D乜嘢,講D乜嘢囉。

大宅

2019新春慶豚圓

我仔同學媽咪照99前,99後咁叫,二奶99叫佢隨傳隨到,一來62的$由二好99話事(62都好有米),二來同學媽咪都係二奶。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...

唔會理
我只係同佢個仔過人都世
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

子爵府

2019勳章

回覆樓主:

無咩感覺,又唔關我,唔會理

男爵府

apelok 發表於 19-5-16 20:03
好奇想知樓主諗住會點處理

見平時好多人都係衛道之士,公眾人物或身邊唔相干既人就會被大眾批判,如果當發生自己人身上就會唔會有唔同睇法!我只係純粹好奇架咋!無任何惡意

子爵府

...

閒事莫理、只要知佢係c6亞媽就得

伯爵府

唔會理男家嘅事,不過心底裡會鄙視佢地

男爵府

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

就算係自己父母都冇權加意見,何況唔係自己父母

大宅