6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

因為老婆身體有事,唔會再餵人奶,就想幫BB轉奶粉,我心水係想揀有HMO嘅奶粉,但係唔知揀邊隻好,請問大家係點樣揀?

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
揀得HMO都係想似人奶者,我自己就揀illuma比囝囝,貪佢有埋sn2,
見仔仔都夾得幾好,就一直食到而家

複式洋房

我覺得最緊要係夾得到BB,飲完之後便便靚唔靚, BB身體有冇強裝到,呢啲都係重要嘅考慮因素

別墅

樓上講得啱,我有朋友試過飲雅培HMO,好似幾好呀

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 前天 08:12 |顯示全部帖子
HMO 算係人工化學成份的 你都係搵多啲資料好喎 加得HMO 就唔可以有機 所以佢的成份來源你查清楚好一點 純粹提提 無惡意的

複式洋房

2019勳章

發表於 前天 20:15 |顯示全部帖子
pinkyyipcc 發表於 19-5-17 20:38
我覺得最緊要係夾得到BB,飲完之後便便靚唔靚, BB身體有冇強裝到,呢啲都係重要嘅考慮因素 ...

多謝分享,即係要食下先知呀?

複式洋房

2019勳章

發表於 前天 20:18 |顯示全部帖子
木糠布甸狗 發表於 19-5-17 22:25

我想知飲左點樣好法呀,其實我有去藥房睇過,呢隻係比較抵買,不過都想聽多D意見睇下大家點揀咁囉

複式洋房

2019勳章

發表於 前天 20:23 |顯示全部帖子
irene891 發表於 19-5-18 08:12
HMO 算係人工化學成份的 你都係搵多啲資料好喎 加得HMO 就唔可以有機 所以佢的成份來源你查清楚好一點 純粹 ...

多謝分享,我都知道其實人奶一定係對BB最好,不過可惜老婆身體有事,而且我覺得最緊要唔係淨係BB,老婆健康都好重要,其實都係老婆問左佢既媽媽朋友,話最多人揀左係HMO奶粉喎,話好多都話BB食得好,所以我就想上黎問多D囉,

複式洋房

發表於 前天 23:41 |顯示全部帖子
木糠布甸狗 發表於 19-5-17 22:25

啱啱睇到廣告話去一田或者屈臣氏萬寧買雅培奶粉有得免費換領Dyson最新嗰隻枱燈,可以減輕眼睛疲勞,成四千幾蚊一盞,有得送就抵好多

複式洋房

2019新春慶豚圓

發表於 昨天 00:10 |顯示全部帖子
fayfei 發表於 19-5-18 23:41
啱啱睇到廣告話去一田或者屈臣氏萬寧買雅培奶粉有得免費換領Dyson最新嗰隻枱燈,可以減輕眼睛疲勞,成四千 ...

我都有見到呢個優惠,10/5 - 13/6 ,兩隻禮物我都好想要,其中一個禮物仲係最新型號嘅Dyson枱燈

複式洋房

發表於 昨天 20:15 |顯示全部帖子
你可以考慮埋隻enfinitas,都係有人奶成份

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊