0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

上網睇優合電動雙泵性價比頗高,大家有用開覺得好嗎?對比起Avent呢?

複式洋房

Dodoww 發表於 19-5-16 22:56
上網睇優合電動雙泵性價比頗高,大家有用開覺得好嗎?對比起Avent呢?

我一開始用medela 的,真係泵到喊,後來轉用優合,泵得好順,又泵得多,只需幾百蚊,性價比極高!但其實我身邊所有朋友都用medela ,我覺得人要夾泵的!受得力的話,我用的是優合8004,最夠力!

別墅

siuemily 發表於 19-5-17 12:01
我一開始用medela 的,真係泵到喊,後來轉用優合,泵得好順,又泵得多,只需幾百蚊,性價比極高!但其實我 ...

我都諗緊8004或者the one ,但未接觸過奶泵怕太大力會覺得痛8004的話 力度set最低會唔會都好大力呀?有用其他的喇叭拼上去嗎

複式洋房

用緊優合,我覺得不錯,力道快慢有得自己調節

複式洋房

Dodoww 發表於 19-5-16 22:56

我開頭用優合,我覺得有點痛。後來轉左韓國牌子cimilre先感覺到泵奶既舒服。

不過部機就唔平

複式洋房

Dodoww 發表於 19-5-17 13:35
我都諗緊8004或者the one ,但未接觸過奶泵怕太大力會覺得痛8004的話 力度set最低會唔會都好大 ...

優合比其他牌子較為大力,而8004就是優合裡最大力的,較到最低都比其他大力很多(我自己覺得),因為我只用過優合和medela !而the one 比8004細力點,但貴一點,兩者不同只是led mon 和多一個功能,優合加一個轉駁東西,可以用到medela 的喇叭,因為優合的喇叭我吸得麻麻,我用緊優合主機,medela 喉管和喇叭,這是最適合我的配搭!

複式洋房

Demihung 發表於 19-5-17 15:41
我開頭用優合,我覺得有點痛。後來轉左韓國牌子cimilre先感覺到泵奶既舒服。

不過部機就唔平

這部都很多人用,聽聞都泵得很多呢

別墅

優合好好用,性價比高!

複式洋房

siuemily 發表於 19-5-17 18:01
這部都很多人用,聽聞都泵得很多呢

我比較下的確泵多左好多,呢部堅唔錯。
係貴lor

我部優合已經收埋左

首頁

尾頁

跳至