懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

分別下大家覺得陀男/陀女有d咩特徵?

子爵府

懶訓豬 發表於 19-5-19 03:27

我2 胎都女,但孕徴好大分別。
大: 嘔到反白眼、胃口差、肥自己、瞓唔好
細: 未嘔過、胃口正常、肥肚、瞓得好

別墅

第一胎嘔到想死。依家第二胎6個月未嘔過

複式洋房

回覆 懶訓豬 的帖子

我第一胎,頭三個月嘔得好勁,但不喜歡食酸野,(買咗啲梅,陳皮嗰啲都係食咗少少就冇再食),周身酸痛,面黃黃仲生好多粒粒,好多人都話似係仔。但照結構出嚟係女

大宅

第1胎陀女飲食口味正正常常,成日周街去周街行都好冇精力,臨生之前仲可以成日周圍去。

第2胎陀仔有左冇耐已經好想食濃味重口味嘅嘢成日好想食咖哩,食完會覺得好滿足。但我未有bb之前係冇呢個喜好。係有左初期開始已經覺得好累,一日到黑都覺得好累攤屍咁攤係梳化咩都唔想做唔想郁,去到而家孕期尾升啦都係成日覺得比起第1胎,郁d就會好容易累。

複式洋房

如果負擔得起,香港早期6週可以驗Y染色體,或10週驗NIPS PLUS ,驗胎兒健康都可以看性別。

用戶要求終止服務

我覺得除咗同荷爾蒙有關嘅特徵,其他都唔可信。

我仔女都陀過,我陀仔果時個肚好圓,全部人都估我生女,陀女時個肚尖,又俾人批我生仔。

兩胎我都嘔到死。

兩胎我啲皮膚都ok。

兩胎我對食物喜好都冇特別唔同,都係酸味嘅嘢最吸引。

首頁

尾頁

跳至