想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

hellomay123 發表於 19-5-22 11:36
謝謝回覆(emoji)請問是找王家瑋E師嗎?

王懷麟

複式洋房

蘇飛飛 發表於 19-5-22 11:37
王懷麟
明白。謝謝告知。祝福你和bb健康快樂。
聽到有同路人成功個心都覺得恩惠。祝福你們呀

複式洋房

hellomay123 發表於 19-5-22 00:55
首先恭喜你呀!
我本身都係高齡,喺香港做咗三次ivf都唔成功,都唔想再浪費時間。所以也打算借卵!
十五萬多係包晒所有嘢喇(2018),但機票住宿除外!無錯係需要去台灣律師樓攪文件的,不過放心院方會有職員陪同,只是在去台灣治療前你自己需要去金鐘力寶大厦做一張結婚認證,到時呢張認證會一同扲去律師樓!

複式洋房

hellomay123 發表於 19-5-22 00:59
想問多少少白痴嘅嘢,
到時出世紙爸爸媽媽係咪會寫返你同老公?
唔會顯示借卵人的身分?thanks
小朋友出世紙肯定只有我哋係爸爸媽媽,B B係你肚内孕育,B B就係你的,你一定係B B媽媽,捐贈者與受贈者嘅資料係絕對保密的,不用擔心!

複式洋房

蘇飛飛 發表於 19-5-22 10:51
我跟你情況相同,我係王醫師,現在20week,不過就只有我和c6知道,其他人就只知是ivf。希望大家的bb都可以 ...
我都係王醫師,其實借卵唔駛同任何人交代,只需兩公婆明白就得了,而且B B係吸我哋養份成為一個人仔,喺我哋個肚出, 我哋都經歷緊所有媽媽嘅經歷同感受, 最緊要bb健康就足夠了!我都祝你順順利利,大家一齊加油!

複式洋房

ahchumum 發表於 19-5-22 14:02
我都係王醫師,其實借卵唔駛同任何人交代,只需兩公婆明白就得了,而且B B係吸我哋養份成為一個人仔,喺我 ...
Ok 明白。謝謝你回覆。🙏
另外想問多少少,咁幾時需要去律師樓?搵到捐卵者之後?同埋其實係去律師樓搞啲乜?這part費用大概是多少?thanks
祝大家一起順順利利,帶bb返屋企

複式洋房

回覆 ahchumum 的帖子

明白,謝謝您解答

複式洋房

hellomay123 發表於 19-5-22 14:19
Ok 明白。謝謝你回覆。🙏
另外想問多少少,咁幾時需要去律師樓?搵到捐卵者之後?同埋其實係去律師 ...

上律師樓係C6留完丁丁之後,上去大致上簽署一些文件關於借卵,亦要証明你哋係真實夫婦,如植入前離婚或有一方死亡,之後嘅程序便不能繼續進行,我記憶中有一項係你要為B B負責任,要愛佢錫佢,兩公婆都需要簽署,另外一提B B出生後可以通知院方,然後院方上報返新竹懸地方政府,待小朋友長大後結婚可check返會唔會有近親婚姻發生,但其實發生嘅機會率相當細!

我費用十五萬多已抱括律師樓費用,我也是選擇卵子庫的卵子,不過沒有做PGS同ERA, 因捐贈者只有二十歲多啲,所以我沒有做,最後都一次成功!

複式洋房

ahchumum 發表於 19-5-22 18:19
上律師樓係C6留完丁丁之後,上去大致上簽署一些文件關於借卵,亦要証明你哋係真實夫婦,如植入前離婚或有 ...

Ok thanks 大致上都明白了。謝謝你回覆
祝福你們。

複式洋房

請問你可唔可以透露醫師全名??同埋如果借卵需唔需要check自己有冇免疫力問題

複式洋房

Hilarysasa 發表於 19-5-22 19:18

請問你可唔可以透露醫師全名??同埋如果借卵需唔需要check自己有冇免疫力問題
王懷麟醫師,人幾溫文爾雅有問必答,我唔知需唔需要check免疫力,我自己無check,記得第一次初診佢會有一個前置檢查,佢哋會幫你check輸卵管及照子宮內窺鏡以確保體內環境適合陀b,如你最後選擇送x鳥的話,佢哋香港有office,可以預約上去諮詢一下!

複式洋房

我再上網做下research先,唔該晒

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

BB 終於出咗世喇,佢嘅第一吓喊聲另我感動落淚,我與C6兩家人都很開心迎接這小寶寶,小B樣貌很可愛,另我喜出望外,當然也很似我C6,但五官又比C6更標緻,我真係好感恩自己無因為執著而錯過機會!
希望我嘅分享可以另超高齡,AMH結果差或者IVF多次失敗嘅JM可以揾到一個新方向!

plhk    發表於 4 天前
nss711    發表於 5 天前
xanexane    發表於 6 天前

別墅

恭喜(emoji)
祝你小朋友快高長大,健健康康

複式洋房

kkchuang 發表於 19-9-12 05:21
恭喜(emoji)
祝你小朋友快高長大,健健康康
多謝你呀

大宅

2019新春慶豚圓

恭喜你
祝bb 快高長大、聰明伶俐

複式洋房

ayako 發表於 19-9-12 06:29
恭喜你
祝bb 快高長大、聰明伶俐
謝謝呀!

複式洋房

ahchumum 發表於 19-9-12 01:03

BB 終於出咗世喇,佢嘅第一吓喊聲另我感動落淚,我與C6兩家人都很開心迎接這小寶寶 ...

恭喜您

複式洋房

ahchumum 發表於 19-5-22 19:41
王懷麟醫師,人幾溫文爾雅有問必答,我唔知需唔需要check免疫力,我自己無check,記得第一次初診佢會有一個 ...

送子鳥有抽血驗免疫的,初診就會抽
佢地前期檢查做到足的,我都係睇王醫師
人超好,D員工都好Nice

聽講佢地係亞洲最大卵子庫
之前佢地講座有講

恭喜曬你呀

複式洋房

恭喜您啊

首頁

尾頁

跳至