自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

連自己子姪及其另一半做唔做工,幾時退休都管?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

OKC 發表於 19-5-20 07:44

管到先算啦

珍珠宮

回覆樓主:

佢有佢講

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

性格問題, 同埋佢生活應該好無聊...識人比長輩管, 煩到一個點

珍珠宮

佢地想管,都要其他人受管。
當佢耳邊風,佢繼續自我感覺良好囉

大宅

新年封幾多利是都管,我彩佢都傻
仲話女家封20,男家封50
我就掉轉

水晶宮

我通常當佢透明

公爵府

lojo11 發表於 19-5-20 07:53
性格問題, 同埋佢生活應該好無聊...識人比長輩管, 煩到一個點

我有個長輩親戚好怕好怕悶,成日要同人傾計,人又控制狂,佢個老公好靜,個仔怕左佢搬走左,就煩子姪,又對佢地另一半批評,管人地生活甚至財政,我見到佢電話一定唔聽

珍珠宮

我的CASE 唔知算唔算

我跟前夫分開, 決定離婚, 親友A反對, 仲企係前夫個邊支持佢, 又不停叫我唔好離, 話第日無錢一個人好慘....

我唔聽佢講, 就離婚一個人, A 知道後, 就唔再理我, 仲成日痴去前夫到同佢地來往, 仲試過約我前夫帶我兩個仔去玩, 沒有通知我, 又在我仔面前講我壞話, 而A 更在我哥和媽面前說我壞話, 又話和我前夫夾一起去找私家偵探查我去向

又在我媽面前講三講四, 說到我幾差點唔孝順, 仲話睇C我第日嫁唔到比人玩完一個人, 臨老仲唔駛旨意有仔送終

A見到我同家人傾孩子既近況, 就唔出聲, 在我面前扮好人, 背後但又夾埋前夫去對付我, 我前夫CUT 晒我保險都算, 而家連善養費都唔肯比

我無野得罪佢, 只係唔聽佢講, 自己決定自己命運咋

我媽說懷疑A 同我前夫有路, 如果係真, 我對仔好無面, 爸爸搵呢個古井....

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

公爵府

小詠 發表於 19-5-20 09:03
我的CASE 唔知算唔算

我跟前夫分開, 決定離婚, 親友A反對, 仲企係前夫個邊支持佢, 又不停叫我唔好離, 話 ...

A係你長輩?定同輩?呢D人好陰險。

琥珀宮

有人理佢先算啦

大宅

有啊,我上年剛生bb,我爸可以係一個聚會入面,不停叫其他親戚生多幾個小朋友,好湊好玩,人地開幾次聲唔洗喇,仲要咁要面話又唔係你生,生仔定女都幫人諗埋,老實講好失禮好黑人憎。

大宅

OKC 發表於 19-5-20 08:18
我有個長輩親戚好怕好怕悶,成日要同人傾計,人又控制狂,佢個老公好靜,個仔怕左佢搬走左,就煩子姪,又 ...

煩到你投降

用戶要求終止服務

6299算唔算?

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

由佢up,再乱up就還擊!
親乜野戚,冇禮貌連基本尊重都吾識就乜都假

珍珠宮

BGCOME08 發表於 19-5-20 09:08
A係你長輩?定同輩?呢D人好陰險。

佢係我長輩, 比我年長17年, 所以我都唔多信媽媽所言, 同我前夫有路, 前夫大我10歲而已, 但我就是知A 同我前夫一起對付我和憎我,

所以已無再同佢來往, 可惜佢日日洗我哥哥腦, 又同我媽講我壞話, 連我男友既野佢都講, 係咁話男友不是好人, 將來會把我棄掉

睇死我係唔會有幸福, 有幸嫁得出

我同佢無過節, 但佢自己未嫁, 有一個仔, 在個仔3歲時為了方便自己可以嫁人, 所以把個仔送了給前姑奶養, 個仔長大唔肯認佢

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

有我媽囉,想管埋我個女,話我要比女上幾多個興趣班,先至不會輸在起跑線,要有競爭力先有機會入名幼,入到名幼先有機會有名小(下刪n字)

又話奶奶買公主裙呀,靚頭飾比阿女,會令佢學壞,又話阿女不應該留頭髮,要剪到幾短先岩,咪玩啦,跟佢做法咪盞出到街比人當左係男仔,不過我同老公自有自己做法,由得佢講,山高阿媽遠,度力打吳到過黎

翡翠宮

回覆樓主:

大人大姐你吾比佢管咪得

大宅

小詠 發表於 19-5-20 09:18
佢係我長輩, 比我年長17年, 所以我都唔多信媽媽所言, 同我前夫有路, 前夫大我10歲而已, 但我就是知A 同我 ...

咁個長輩大你老公7年咋喎

禁止訪問

畀面勳章

首頁
12345...6

尾頁

跳至