親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

chris222 發表於 19-5-20 11:38
請問知唔知7月頭去美瑛富良野有乜嘢花睇?

https://www.furanotourism.com/cn/bigkey/flower/

薰衣草

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 瞓得好勳章 環保接龍勳章

Joey8 發表於 19-5-20 11:19
動物園、公園要去呀,好正

係呀,我北海道行程大致上都plan左啦, 差東京炸
睇下係你道偷到料再修改行程

北海道會去:
旭川-旭川動物園/神威之森公園
美瑛-尋找美麗雪景
富良野-夜遊森林小屋與觀寒村
札幌-二條市場/大通燈塔/狸小路
小樽-Kiroro Snow Park & 三角市場食活雪蟹 & 小樽運河
余市- 威士忌酒廠
登別- 溫泉酒店

東京會去:
河口湖- 溫泉酒店
台場-Teamlab & 新築地市場

其他未plan, 不過已經覺得好充實, 好想快點出發呀!

子爵府

小霹 發表於 19-5-20 12:12

円山動物園都好正
精靈台夜晚靚好多

男爵府

Joey8 發表於 19-5-20 12:18
円山動物園都好正
精靈台夜晚靚好多

円山動物園, 呢個係邊嫁?

選旭川動物園, 係之前去過睇企鵝, 真係好鐘意, 所以想帶阿女去睇下

精靈台真係好吸引,所以我最後決定放棄住美瑛緩慢就係為左呢個點, 住番富良野, 夜晚駕車去都是十分鐘左右

子爵府

小霹 發表於 19-5-20 12:21

円山動物園, 呢個係邊嫁?

円山動物園響札幌市,好方便。
https://www.city.sapporo.jp/zoo/chinese-t/index.html

仲可以順路食円山pancake
https://starland.pixnet.net/blog/post/349480252-▍札幌-☆-美食-▍北海道高人氣下午茶,-円

同円山燒肉Jin
https://venuslin.tw/jin/

我地冇夜晚揸車,因富良野、美瑛太多”頭文字D”既山路,完全冇燈,又越過高山又越過谷,同太多動物出沒注意,見過幾次狐狸、鹿響馬路中心,所以揸得幾慢。。。
只有一晚札幌市先敢夜晚、揸

男爵府

Joey8 發表於 19-5-20 12:28
円山動物園響札幌市,好方便。
https://www.city.sapporo.jp/zoo/chinese-t/index.html

好呀,多謝你既資料, 等我研究下先

係呀,到時去到都會睇番情況先, 最緊要安全

大宅

Joey8 發表於 19-5-20 11:19
動物園、公園要去呀,好正

有什麼公園推介?

子爵府

小霹 發表於 19-5-20 12:34
好呀,多謝你既資料, 等我研究下先

係呀,到時去到都會睇番情況先, 最緊要安全

我住緩慢民宿同佢地員工傾計,佢話冬天自駕好危險,因太多山路又多雪,同埋好多地方會封路,響山度死火唔知點求救叫我冬天最好唔好自駕,同行程隨時要更改,叫我地冬天搭車好啲

子爵府

little_kid 發表於 19-5-20 13:02
有什麼公園推介?

札幌市:瀧野鈴蘭丘陵公園、月寒公園
旭川:神威之森公園
噴火灣公園、道立夢之森公園、宗谷ふれあい公園、鄂霍次克流冰公園、鄂霍次克公園、小孩之國

P.S. 今次只去左月寒公園玩超長滑梯

男爵府

Joey8 發表於 19-5-20 13:06
我住緩慢民宿同佢地員工傾計,佢話冬天自駕好危險,因太多山路又多雪,同埋好多地方會封路,響山度死火唔 ...

但帶住個b, 唔租車就去唔到啦,實在太多野要帶
唯有未天黑時慢慢查啦, 希望順順利利

公爵府

2019新春慶豚圓

小霹 發表於 19-5-20 12:12

我3月去左teamlab,我覺得麻麻地,好快行完,不過影相係靚,你唔好期望咁高

子爵府

小霹 發表於 19-5-20 13:24
但帶住個b, 唔租車就去唔到啦,實在太多野要帶
唯有未天黑時慢慢查啦, 希望順順利利
...

咁真係要小心,我朋友上次大雪響市區死火都搞左好耐。。。去一個地方揸車係咁滑,超驚險!
話下次唔會再雪地揸車。。。
山頭好驚

公爵府

2019新春慶豚圓

Joey8 發表於 19-5-20 11:17
放心,每日會放夠上限

分幾日睇唔係問題

大宅

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

十卜!

子爵府

taylortse 發表於 19-5-20 13:28
分幾日睇唔係問題

子爵府

chun703 發表於 19-5-20 14:03
十卜!

多謝

男爵府

taylortse 發表於 19-5-20 13:27
我3月去左teamlab,我覺得麻麻地,好快行完,不過影相係靚,你唔好期望咁高
...

係咪都是台場那個?睇片覺得好神奇同好靚,入面唔係有好多個館嫁? 我見d人話去成3,4個鐘既

男爵府

Joey8 發表於 19-5-20 13:27
咁真係要小心,我朋友上次大雪響市區死火都搞左好耐。。。去一個地方揸車係咁滑,超驚險!
話下次唔會再雪 ...

好驚wor
甘點算⋯
租左雪胎都唔掂?

子爵府

小霹 發表於 19-5-20 14:24
好驚wor
甘點算⋯
租左雪胎都唔掂?

我都唔知。。。
但C6以前住加拿大有揸過雪地,不過佢話北海道太多山路,冬天佢都唔會自駕

公爵府

2019新春慶豚圓

小霹 發表於 19-5-20 14:23
係咪都是台場那個?睇片覺得好神奇同好靚,入面唔係有好多個館嫁? 我見d人話去成3,4個鐘既
...

台場嗰個呀,我地去左2,3個鐘左右,我仔上次睇左周遊東京之後話要去
好靚,不過我覺得用手機影唔到最靚效果

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cheuk2012    發表於 19-5-22 21:36

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊