夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我覺得你揾pt係個好開始,將自己裝備好再走

一個男人去到呢個地步咁對你,其實好難為你,對仔又細。等你裝備好,備好子彈,俾信心自己同對仔信心過新生活。

諗吓你有咩可以做,有咩想做,都有啲 online course 可以讀。唔好全部依靠曬個男人。
平平穩穩又過一日

翡翠宮

PTMCYS 發表於 19-5-20 20:01
煩唔煩, 樓主老公一樣搵女, 只係比多個借口佢, 無意思的.

我吾係佢老公
不過隔離位如果煩成咁,我最多頂一年跟住出軌分手收場

#我PK我認
#事實無人敢講

伯爵府

有小小明白你,女人生完小朋友真係全副心機放哂小朋友度,我都係呀,仲要超緊張果隻。例如老公放工返黎咳幾聲,我就即刻叫佢帶口罩除左去廁所唔準出房等等........

有段時間都覺得係同屋主,我就擺哂時間落小朋友度,老公又好似豬隊友咁幫唔到手,自己又攰又有怨言,所以全職媽媽真係唔易做呀!

男爵府

mini1204 發表於 19-5-20 20:48
我吾係佢老公
不過隔離位如果煩成咁,我最多頂一年跟住出軌分手收場

如果婚姻真係無法輓留,安排好子女,大家分開未嘗唔係一個方法。
但一邊出軌,一邊唔離婚,可以解決問題嗎?只係將問題復雜化吧。
而且樓主行到呢歩,已經唔係煩少d就可以無事。

翡翠宮

ricky0223 發表於 19-5-20 21:12
如果婚姻真係無法輓留,安排好子女,大家分開未嘗唔係一個方法。
但一邊出軌,一邊唔離婚,可以解決問題嗎 ...

佢老公又真係拖耐左

男爵府

方法一,忍,鬥長命,99都企係你果邊,賤三遲早會走,而同時你睇開d,可以請99照顧小朋友,你返全職嗎?如果唔得,兼職都要做住先。
方法二,分開,你自己帶兩個仔走,租屋住,拎綜援or佢比生活費。
明白你會好辛苦,睇開d,為左仔仔要堅強。

男爵府

c_c_chanc 發表於 19-5-20 14:49
一向佢對我都無乜嘢會叫老婆,係4月頭左右,我發現我老公成日對我好唔同。眼神,語氣佢都好唔想同我講嘢, ...

你老公有外遇,係唔應該!但.....

緊張、發癲、呼喝、發脾氣(全部來自你文中描述)

唉!如果你仲想繼續呢段婚姻,上面既野真係唔好做喇,男人怕煩,越煩越走。

當然,呢段婚姻仲想唔想要,你有權決定。

侯爵府

回覆樓主:

男人玩女人一定蛇咬都唔認,然後問題推晒比老婆,仲要講到自己係受傷者。果個車上既女人,真心佢蠢過隻豬,佢唔係信個男人講下?個個男人想扼蝦條都數個老婆有幾衰架啦。
如果我c6咁對我,我作為一個母親,我一定要堅強,唔知其他人點諗,但我真係忍受唔到自己老公咁樣玩野,如果暫時走唔到,我會當咩都冇發生過,靜靜地起革命,方法總比問題多。到時機到反佢枱,帶埋小朋友離開佢,佢唔會再見到小朋友,因為佢唔配做人老豆。

子爵府

華妹妹 發表於 19-5-20 21:44
男人玩女人一定蛇咬都唔認,然後問題推晒比老婆,仲要講到自己係受傷者。果個車上既女人,真心佢蠢過隻豬, ...

支持!
後生女愛坐車頭, 仲要係貨車先夠型... 各自貪玩.. 各有所取.... 好多人心態, 玩一陣唔會玩唔起....

珍珠宮

但樓主話唔想頭家散,
唔係應該先修補個關係咩?
你夜晚返PT,
咁老公返嚟屋企冇人,
佢唔係仲更加想出去搵人安慰?
既然你都知老公唔滿意D乜,
係咪應該先諗下點改變自己,
佢當日同你一齊時你唔係咁對佢,
可唔可以變返當日一齊時既你?

大宅

其實你地都晒氣,一個又煩到乜咁,一個又玩女,無嫁啦,睇你都唔會離開你老公,因為你無能力,做你兩個仔真係辛苦

洋房

回覆樓主:

今日佢要出去整嘢,我叫阿仔跟埋去,唔想比佢哋見面,點知,他竟然帶埋個仔搵佢。係阿仔返嚟屋企,佢話同姐姐一齊食飯,但佢爸爸話無,仔話有,今日個個
我聽到我呆左,點解可以帶埋個仔,
之後好冷靜咁出左廳到同99講e件事,
之後再3人坐底傾,問佢究竟想點,佢話無,我有講就算你唔鐘意我性格都好,我之前都有改,我真係好有e個家,唔想對仔唔開心。
我問左佢3次有無第二個,佢都死口話無,
99話你有乜證據攞出嚟,
當我一攞出嚟,佢個樣驚訝到,但佢話連我E d 嘢都check,
但最終佢無嘢講,而99只叫我比時間佢,又叫佢好放棄出面個個

侯爵府

BK Milk勳章

就算個男人肯認,又肯講會同小三分手又如何?

大宅

其實,我明白你唔想俾機會佢見個女人,但都唔好夾個仔喺中間,始終對佢都唔係件好事。而佢一直否認,間接話個仔講大話,佢亦對個仔唔公平。

我嫲嫲爺爺話過,如果對方變咗心,或者出面有第二個,冇可能瞓喺側邊嗰個會唔知。佢冇俾信心你,冇俾安全感你,係佢問題。如果佢有坦誠,冇一個女人會咁無聊去查自己老公。講到尾,婚姻係要有一定嘅信任。

你嘅態度同脾氣,性格,好多jm都講咗,唔想重複。但你一定要明確話佢知,佢唔可以享齊人之福,講出自己嘅感受。但呢個係你改變態度嘅好時機。係難,但起碼係一個機會去挽救段婚姻

平平穩穩又過一日

大宅

你以後知道,唔可以俾對仔跟佢。因為佢唔怕,只會不負責任地推落個仔度。無謂俾小朋友接觸到咁複雜嘅關係。
平平穩穩又過一日

男爵府

DHA勳章

其實我曾經經歷同你一樣既野,比佢出軌完仲要冷待我,完全講咩都哦,無所謂咁。

我都曾經叫6299叫佢出來攤牌,效果都跟你一樣,我都係ftm,完全明白,都好擔心離婚唔知去邊。

唯一分別係佢對出面個果真係玩玩下,無真感情。我怕你老公對出面個果係真感情,真感情就好難復原返你們原本的狀態。

我都試過發癲,日check夜check,搞到自己好似就來痴線咁。

我之前去到心開始淡,從新為自己打算,有咩錢都留係自己到,擺脫ftm,我明好難。我好好彩,就來有公屋排到,公屋有我名。我都打算有屋就請工人湊,我都做左7年ftm.

大宅

你明知走唔到,又唔可以靠娘家,為何要將所有野拎哂出來講,尤其所謂既証據,你要清楚明白拎左出來不但對件事無好處之餘,會更破壞左個關係,仲有又事事都叫埋個99出來傾,99都好無奈,但佢可以做到d 咩,你下次再講再拎d野時,要清楚明白自己能唔能夠接受到最終結果,可能會係離婚,如果接受唔到的話,你先比個期限自己,係呢個期限入面,你改變一下自己脾氣,盡最大能力去收補一下關係,見你c6每當你左問右問佢都只係唔出聲,起碼無發難,佢都唔想家嘈屋閉影響對仔

大宅

另外,既然你99都知道件事,你就要求99間中夜晚幫你湊下對仔,比時間你兩公婆出去食餐飯,睇下戲,過二人世界,睇下情況會唔會有好轉

男爵府

DHA勳章

Leeleelau 發表於 19-5-21 01:23
其實我曾經經歷同你一樣既野,比佢出軌完仲要冷待我,完全講咩都哦,無所謂咁。

我都曾經叫6299叫佢出來攤 ...

我都有最後通牒佢,有屋後,你再有咩行差踏錯,請你走,當無識過我同埋唔好再理2個女,係以後無得見。

當佢真係明會失去你們,佢就會識驚,你愈驚佢走,佢愈得戚。佢覺得係佢可以兩邊慢慢揀呀嘛。

所以最緊要你一定要為自己打算,最後真係會離婚,你都起碼有經濟,有地方。我唔知我老公將來會唔會唔再行差踏錯,但起碼我話佢知呢個係最後機會,你真係唔珍惜,你唔好返來認返個女,同埋離開呢間屋。

Jm,趁未離婚,好好為自己打算,靠自己先係最靠得住。我明好難,我之前都好似你咁徬徨的。

男爵府

DHA勳章

想飛的媽媽 發表於 19-5-21 01:24
你明知走唔到,又唔可以靠娘家,為何要將所有野拎哂出來講,尤其所謂既証據,你要清楚明白拎左出來不但對件 ...

岩,我同,我之前都係咁。而家識靜靜地為自己打算,一動不如一靜。小不忍則亂大謀。

首頁

尾頁

跳至