夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

你無力反抗,成日當住個仔面前同佢嘈,又要個仔跟住佢⋯⋯盞嚇親d細!

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實佢個心都開始動搖緊,你仲迫佢,仲三日唔埋兩日就問佢想點,你真係迫到佢講離婚就無彎轉,佢覺得你摷佢野,揭佢底牌,令佢無地自容,更加令佢覺得出面個個無咁煩,起碼對住出面個個先識笑。
你諗吓你又話會改呢樣個樣,但另轉又叫埋99審犯咁,佢以後有野都唔想再講,未煩夠。

男爵府

c_c_chanc 發表於 19-5-21 00:20
今日佢要出去整嘢,我叫阿仔跟埋去,唔想比佢哋見面,點知,他竟然帶埋個仔搵佢。係阿仔返嚟屋企,佢話同姐 ...

1)大人既事,唔好搞著D小朋友。佢出去整野,叫個仔跟埋去,目的係唔想俾佢同第三者見面,即係利用個仔。個仔好無辜。

2)你將99同你仔牽扯入呢件事,只會令件事越黎越一發不可收拾。你99同個仔原本唔知你老公有第三者,你老公一路唔認,有可能你老公仲考慮緊想番呢頭家,但你係都要令全世界知佢出軌,咁無灣轉,你老公覺得好煩就會選擇放棄頭家。

3)你老公係成年人,佢出軌關你99咩事,點解係都要99同你地一齊傾?可以傾倒咩好結果?就算你99企你果邊,鬧到個仔狗血淋頭,你老公只會覺得你搞事搞埋佢阿媽,對你更抗拒,更想同你離婚。

男爵府

c_c_chanc 發表於 19-5-21 00:20
今日佢要出去整嘢,我叫阿仔跟埋去,唔想比佢哋見面,點知,他竟然帶埋個仔搵佢。係阿仔返嚟屋企,佢話同姐 ...

4) 你其實好清楚你老公有第三者,你一再逼問佢有無第三者為咩?佢認左又如何?佢錯曬佢係衰人咁點呢?最大可能就係佢咩都認曬後,佢就同你離婚,你目的是這樣嗎?

5) 你攞證據出黎,你老公講左句連E D野都check,說明佢一直以黎好憎你check佢,你明知,但繼續做,說明你唔在意佢既感受。

記住:你幾時贏曬(你老公咩都認、認出軌、認佢唔夠愛你、認佢對你唔好),你就幾時無左頭家。

最後,再強調一次,你老公出軌,佢一定係錯!!

但我只係一個網友,都感受到你俾人既壓力唔講得笑,你老公係你枕邊人,感受只會更深!

翡翠宮

shannon_fky4186 發表於 19-5-21 08:54
4) 你其實好清楚你老公有第三者,你一再逼問佢有無第三者為咩?佢認左又如何?佢錯曬佢係衰人咁點呢?最大 ...

要贏定要老公樓主自己諗清楚
今次就算比你過到
你依舊CID上身當個老公係犯
佢始終有一日走再回頭

瑪瑙宮

好心你, 咁大個人, 有乜事你自己攪喇, 又攪埋个仔, 有無攪錯呀, 次次呀仔陪佢老豆出去咩?

又搵个 99 , 你地感情唔好, 想 99 做 D 乜?

子爵府

你唔想分佢想分
你維一可以做嘅係盡力仲修補
而發din發脾氣係對修補冇幫助
只會令佢更加想離開

大宅

咁大個人,仔都有兩個,男人老狗真係仲會咁聽阿媽話?仔女唔係籌碼,呢個世界亦唔止得妳一個女人能夠生到仔,出面啲女人都一樣做到。唔好成日覺得自己做ftm就付出咗好多,男人都要出去搵食養家,你哋又同6299住,排緊公屋,老公有時要返兩份工,經濟都係緊張,證明妳老公嘅壓力都唔細,佢放工返嚟仲要接手湊仔,又要受妳氣,間屋都應該唔係大,想像到嗰種困獸鬥!

大宅

回覆樓主:

(續)
妳口講話改,相信都只係黑住面埋怨少咗幾句嘅怨婦,妳以為唔鬧就已經皇恩浩蕩?Sorry 呢個真係妳自己一廂情願嘅諗法!齋睇文字都感受到妳嗰份氣焰同不擇手段、扭盡六壬,我係男人都怕鬼咗妳!贏咗場交輸咗頭家就係妳呢種人!我係妳老公嘅話我會離婚,對仔跟妳,最多俾贍養費,你同啲仔自己搵地方住,起碼我返屋企可以休息吓,有自己空間,又唔駛幫妳手湊仔睇妳面色俾妳check 私隱,生活都似番個人!

子爵府

我感受到你既無助,如果你仲想挽救這段關係,不如以不變應萬變。
試下2人世界,去澳門又好,長洲又好,玩返2日,小朋友搵人湊住先。
無論男定女都好,都希望有人錫有人關心,試下諗返當初拍拖既感覺,回憶,咁多年,唔通佢對你d感情都無咩? 我相信只要有人肯行出一步,都叫做盡過力。
試左都真係唔得既咪離婚,最多咪拿綜援,申請公屋,自己養大小朋友囉。

大宅

c_c_chanc 發表於 19-5-20 14:59
佢每日無理我,每次同佢講嘢都會起槓,問佢所以嘢,只會答:哦~唔知,你鍾意,唔好問無
每次同佢講嘢都好 ...

根本佢出軌在先,將啲責任推落個老婆度

珍珠宮

其實女人會幫返女人,
但樓主真係要聽下人意見。
你想要男人回頭的話真係要收手,
首先唔好再搬奶奶出嚟,
你阿媽可唔可以管你??
有個老人家同我講,
就算佢個仔係殺人犯都係佢個仔,
點都會幫佢。
咁你明白D奶奶點諗未?
佢幫得你一兩句,
男人他日要離婚,
冇老婆冇仔女都唔會冇左阿媽囉!

你迫個男人認有第三者又點?
佢回左頭咩?
只會更光明正大同個女人一齊。

聰明既女人,
應該一開始不動聲色,(我明白忍住係好難)
既然知道男人有咩不滿,
應該努力改善關係,
咁大個人你對住佢發脾氣佢係唔會改,
只有用軟功先可以有機會回頭。

你再諗下佢外面既女人會點對佢,
會成日黑口黑面?發脾氣?搬佢阿媽出嚟話佢?
諗清楚再行事。
如果唔係我都好肯定你頭家一定會散。

琥珀宮

首先,請工人,你出返去做嘢,你世界只FOCUS係佢同D細路度,都好唔健康

其次,佢揸車,中間時間唔係好似office工必須留在原位,所以佢中途去咗邊無人會知,準時放工唔代表D咩

再者,無謂逼得老公太緊,畢竟佢打兩份工都好辛苦,唔好放工仲旨意佢湊,揸車係坐係度啫,但對眼要金睛火眼咁望實路面,即使放下午三點其實唔好以為佢唔辛苦,有時仲要打多份工,就好似橡筋咁,拉得太緊會斷的

子爵府

樓主,我知道你好唔甘心好唔憤氣,覺得自己付出咁多,對方竟然咁對你。但有邊個鐘意放工仲比人哦同煩?
同埋我明白你唔想輸比個小三,但你贏左又點,係未開心? 如果唔開心既,贏同輸又有咩分別?
不如搵d朋友去行下街,散下心,做d自己鐘意既野,人生係自己,唔好為其他人而唔開心啦,冷靜d!

複式洋房

如果真係唔想離婚,不如先從做得到的事情,一點一滴著手,慢慢改善關係,例如先以「至少可以心平氣和的在同一空間共處」為目標

洋房

回覆樓主:

多謝咁多位分享。我現在好亂,
之前無論我做乜,佢都唔會理我,兩個出去拍拖有叫過,佢唔肯,我連Q住佢佢都避我。
直至到尋日,我終於共開佢我知道佢肯定有第二個
我暫時唔想回覆,但我會睇留言,
唔好意思大家

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

c_c_chanc 發表於 19-5-21 16:12
多謝咁多位分享。我現在好亂,
之前無論我做乜,佢都唔會理我,兩個出去拍拖有叫過,佢唔肯,我連Q住佢佢都 ...

想想未來的路
分開未必不好
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆 c_c_chanc 的帖子

樓主,依家佢對你反感,我反而覺得,你依家唔好夾硬要同佢去重拾拍拖的感覺,佢唔會想同你獨處,不如和平咁共處,你又搵其他嘢去分散自己對佢的注意先

佢出軌一定係佢錯,但如果你係打算修補同原諒,咁你就唔好再去爆佢,可能對於你嚟講係好難,好心有不甘,你會問,又唔係你錯,點解要咁委屈,但你要明白,依家係你想修補,所以你要嘗試,你哋依家的狀態好明顯係"亞崩叫狗,越叫越走"。佢要去搵個女人,你唔會阻止到,佢要走,你都唔會阻止到,唔好再叫個仔去跟佢,以為咁可以阻到佢,無意思。

搵返你自己先,你先要愛你自己,唔係依家成個人失晒控咁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 c_c_chanc 的帖子

男人和女人不同,
佢地冇經歷過懷孕的過程,
好少人有做父親的自覺,
而且可能你和老公好年輕就一齊,佢不甘只有一個女人,
換句話說是未玩夠。

但佢一個養三丶四個,
應該是個有責任感的人,
建議你抽離一下,
先做好自己,
唔好再check佢和小三,
唔好再同奶奶呻,
斷捨離家中雜物,執好間屋,
相識十幾年,係冇左新鮮感,
但無男人捨得放棄一個溫暖舒服嘅家丶
一個溫柔體貼的妻子。

男爵府

我知你好著緊..但依家緊到一個地步我驚你老公喘不過氣...唔識安慰你...但好老實..你老公如果真係回頭,真係放鬆下你自己既心情...我知佢做錯過..要你鬆好難..但越捉得緊..佢走得越遠..

首頁

尾頁

跳至