婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

99好多野我都好唔中意,平時同我講野唔望住人,對眼唔知生去邊都算,唔岩佢心意時就咀秒秒,特別有樣野就係中意話上黎屋企就上黎,完全唔尊重人,真係好攞命。個仔喺度住當正自己屋企自出自入,中意就拉埋姑仔姑9上黎,我唔該你啦真係,個個一家一戶,唔好咁痴線當自己係皇太后啦! 就算我屋企人要上黎都會事前講聲,你就問都唔問,好l興打個電話話宜家過黎,x真係好燥個人,成日搞到我神經質。宜家就算外人上黎查煤氣錶又好,總之一有人叮噹,我就嚇到個心跳左出黎,唔係誇張,真係搞到個人好癲。c6又冇用,又唔敢直接同佢媽講,99就好煩,唔知佢係真傻定扮懞,人地都叫佢唔好上黎,係要打爛沙盤問到底,大佬呀唔好咁厚面皮啦好冇呀,係咪要人講出口唔想你上黎先安樂呀

伯爵府

AppleBaby18 發表於 19-5-20 21:35
99好多野我都好唔中意,平時同我講野唔望住人,對眼唔知生去邊都算,唔岩佢心意時就咀秒秒,特別有樣野就 ...

呢d情況,我一定全程黑佢面。

琥珀宮

華妹妹 發表於 19-5-20 21:47
呢d情況,我一定全程黑佢面。

直情要比說話佢聽啦,一次唔夠就兩次,次次上黎就發爛渣,前提係間屋唔係佢比錢買先得囉

男爵府

回覆樓主

間屋無佢錢就開佢拖啦

別墅

好在係我地兩公婆出,唔係仲巴屎閉,就算佢有份幫拖都唔應該係咁啦

伯爵府

AppleBaby18 發表於 19-5-21 18:03
好在係我地兩公婆出,唔係仲巴屎閉,就算佢有份幫拖都唔應該係咁啦

佢叮噹係咪唔應門囉 得唔得
打來都唔好聽 當出左街
佢入左屋你就入房訓晏覺
閂埋門話之佢

大宅

唔開門唔聽電話,等佢摸門丁吧

男爵府

99好多野我都好唔中意,平時同我講野唔望住人,對眼唔知生去邊都算,唔岩佢心意時就咀秒秒,特別有樣野就 ...

我99都試過就咁上黎,打開門先知係佢,發自內心咁黑左佢面,事后叫c6叫佢下次打左黎先,我把口就話費事佢摸門釘,其實想叫佢黎都唔好黎,之後有時聲稱拎野黎,我都叫c6放工自己去拎,咁之後就冇再成日c6返工時話黎囉……我都係同你一樣,我自己媽黎,我都要佢打比我先啦,機本禮貌同堅怕摸門釘姐,做咩姐佢家陣 突擊我呀,果排都係呀,我唔敢開門咁囉,神經衰弱,連c6打黎我都驚係話99黎緊,令我活在惶恐之中囉……

大宅

我99係有key隨時開門入來,她黎前係電話都冇個打來講聲

別墅

回覆 sumpo 的帖子

我都係咁話,突擊呀宜家,好痴線真係,真係搞到自己成日提心吊膽咁,明明係自己屋企都要驚,真係好慘成件事

別墅

回覆 sky89 的帖子

堅決唔俾鎖匙,俾左=佢覺得可隨時上黎,又係好煩呢啲99

別墅

佢上嚟那一刻,電話一到就出街!

男爵府

我會連住邊都唔講

複式洋房

有啲人面皮係好厚 ,如果你唔使靠佢生活根本就唔使怕佢除非你寄佢嚟下, 我姑仔個老公面皮仲厚 ,成日食曬屋企啲嘢但自己從來唔會出錢買, 食曬人哋買返嚟嘅嘢, 咁大個人話佢又冇引, 但我啲位真係唔係幾順 ,總之一有嘢食就好唔客氣咁食唔使問下你

別墅

回覆 健健BB 的帖子

試過,c6即追我出街搞到我又癲係要我番去,話咩99上親黎我都唔喺度唔好,心諗就係想避你囉99

別墅

回覆 lovinxenia 的帖子

點可以做到令佢唔知住邊@@ 佢實會問,唔問其他親戚都會問

別墅

回覆 快樂人生. 的帖子

係有啲咁鬼衰側側博既人,做人識趣啦麻,呢啲都係小人黎

男爵府

AppleBaby18 發表於 19-5-24 14:05

點可以做到令佢唔知住邊@@ 佢實會問,唔問其他親戚都會問 ...

一律唔答

大宅

其實我99之前都係咁,一個電話打嚟,就話半小時後會到你家。
我初時都會坐係廳扮野,但而家直頭係做出面,總之99一家嚟,我就會入房,直至佢地走先出房,因為我覺得99真係偏心其他仔女,但有時就即時搵c6,而且我堅憎99

試過叔仔結婚,62唔得閒,99專登同姑仔嚟我家,就係問c6幾時去未來細家嫂屋企對親家,99仲話要2家人見面打好關係,但男家係唔包括我同個女

又試過99叫c6俾首期細佬妹買樓,但99又叫c6抽居屋,但因超標,99竟然叫c6抽居屋唔好寫我名,只需寫個仔同2個孫

男爵府

sybb2014 發表於 19-5-24 18:48

其實我99之前都係咁,一個電話打嚟,就話半小時後會到你家。

如果層樓同佢冇任何關係,我會企硬,堅決唔俾佢黎。佢係要黎的話,同管理處講唔俾佢入/報警。

首頁

尾頁

跳至