自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

佢事實真係好用,但無左google為背後系統,無play store ,無得更新,又真係好嚴重
各位諗住點?一無即換?轉用大陸系統?無奈,見步行步?
我係見步行步個種,我就唔會用佢自家個系統,如果到時真係咩都用唔到,唯有轉機

大宅

回覆樓主:

唔係講左舊用緊唔受影響咩,佢講緊佢將會出既新機先冇得用咋ma

公爵府

唔會轉,唔一定要play store

子爵府

有乜打算﹖繼續使用,沒得用google駛死咩

BBHHO    發表於 19-5-21 15:08

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

用緊。 有咩好打算。只是手機一部, 無google你以為會改變一切, 不要傻, 要裝apps, 好好多方法的, 世界好大, 無話無邊個唔得

珍珠宮

回覆樓主:

繼續用,無擔心過。

侯爵府

回覆樓主:

睇定啲先啦。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

一邊睇下華為有咩拆解, 一邊睇下有無減價 太貴唔捨得買pro
放下自在

子爵府

gigi19810326 發表於 19-5-21 09:03
佢事實真係好用,但無左google為背後系統,無play store ,無得更新,又真係好嚴重
各位諗住點? ...

無影響, 唔用又唔會死, 用返國產應用市場就得啦

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

已買既機不受影響, 可以更新和使用~~

新出既機可以用其他方法download apps, 唔駛驚~~

伯爵府

牛年勳章

繼續使用

子爵府

gigi19810326 發表於 19-5-21 09:03
各位諗住點? ...

會有第二個google旦生.

珍珠宮

暫時都係繼續使用, 已買的機係可以繼續用play store同更新的

水晶宮

回覆樓主:

手機一部,唔用google總有其他代替!
反而想睇下華為點拆解呢個局!

琥珀宮

激烈的海狗 發表於 19-5-21 09:32
會有第二個google旦生.

係,呢d係迫出來,而家輪到晶片了

侯爵府

回覆樓主:

繼續用,冇嘢好擔心。
Play store只係一個搜尋器,華為本身都有,就算三星自己都有呢類搜尋器。
另外仲有其他搜尋器可用,好似"應用寶" 咁。
至於gmail同Google map, 大把代用。
任何產品,都係由自己主導,想點用就點用,為何反轉受其限制。

侯爵府

回覆樓主:

其實都只係習慣,有其他地方download app , 我用小米既,都會試下delete google play store 同埋gmail 睇下就唔習慣。

子爵府

mandy952 發表於 19-5-21 09:36
係,呢d係迫出來,而家輪到晶片了

亞洲國家, 越南等地發圍都係呢D時機.

珍珠宮

我想信冇乜影響,只係冇咗 google store, 一樣可以裝apps,用 華為 store

d 人只係 youtube, map 用得多,其他嘢大量代替品

琥珀宮

激烈的海狗 發表於 19-5-21 09:38
亞洲國家, 越南等地發圍都係呢D時機.

晶片商頭痕就真,冇左咁大個market,若遲d研發左中國製晶片,就唔使再買美國晶片,其股票價格慢慢向下調就真,當然可能係幾年後嘅事

首頁
12345...11

尾頁

跳至