自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Gdudu 發表於 19-5-22 02:53
我唔明點解咁多人覺得會有新公司超越google
Google人材 資金 政治背景 團隊世界手屈一指
我都好想知點樣短 ...

世界無唯一㗎,當你覺得無可能時就是變化之時,Nokia年代你唔記得了?仲有好多例子
古代無飛機無電話電視,佢哋一樣覺得無可能,就算現代 ,多啦A夢嘅時光機等,將來會出現一d都唔奇,Google一定永遠做世界一哥?

侯爵府

tinlong22 發表於 19-5-22 07:13
你諗多左,唔使新公司超越google ,代替到play store 個功能已經夠

美國咁驚華為,其實正在於有一天某啲範疇被華為搶灘插旗,所以先用非常手段。呢啲局好易睇吧?

侯爵府

回覆樓主:

識有啲人,日日話華為支付寶攞人資料。同佢講Google 攞嘅資料更多,佢就話我都無用gmail

呢啲係夏蟲不可語冰

子爵府

回覆樓主:

無咩打算 我又唔驚用唔到 美國驚華為驚成咁好開心中國有野威脅到佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

青青河邊草 發表於 19-5-22 07:31
識有啲人,日日話華為支付寶攞人資料。同佢講Google 攞嘅資料更多,佢就話我都無用gmail :igive ...

大家mindset都唔一樣! 原來佢地好恨有美國passport架!
放下自在

子爵府

CS_HON 發表於 19-5-21 10:21
等showhand????!真的嗎
:lau ...

你有冇見過大陸佬影射/老翻/抄襲人地嘅品牌/產品/工藝會絕蹟?

底牌已有。

大宅

fatchu@home 發表於 19-5-21 10:14
我冇咩打算,仲用到就會繼續用,華為之前話佢地一早已經有研發,即plan b,咪睇下係真定假。華為太好用了, ...

係,我自己果粉多年都轉左

確係正

侯爵府

回覆樓主:

去外地有app代替google map就夠
美國佬唔好睇得自已咁重要

大宅

cattz288 發表於 19-5-21 09:23
一邊睇下華為有咩拆解, 一邊睇下有無減價 太貴唔捨得買pro
...

係喎,真作要留意有冇大減價

有要買部,想轉

公爵府

回覆樓主:

無左play store確實係好唔方便,如果無,我唔會用作,雖然我係支持華為對抗美方打壓的...

最多唔買返iphone以作支持

子爵府

gigi19810326 發表於 19-5-21 09:03
佢事實真係好用,但無左google為背後系統,無play store ,無得更新,又真係好嚴重
各位諗住點? ...

繼續用囉,唔通掉左佢甘冇衣食咩

男爵府

激烈的海狗 發表於 19-5-23 22:02
你有冇見過大陸佬影射/老翻/抄襲人地嘅品牌/產品/工藝會絕蹟?

底牌已有。

中國有咩做唔出

侯爵府

wannabe118 發表於 19-5-23 22:39
無左play store確實係好唔方便,如果無,我唔會用作,雖然我係支持華為對抗美方打壓的...

最多唔買返iphon ...

download apk一樣可以用

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

agee 發表於 19-5-23 22:07
去外地有app代替google map就夠
美國佬唔好睇得自已咁重要

百度地圖都係一個好選擇

首頁

尾頁

跳至