論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

伯爵府

irisw 發表於 19-5-21 15:12
呢段其間我真係心力交瘁,死咗好多細胞,只怪自己唔好彩。第三個工人後日就到,祝我好運(emoji)(emoji)
...

我仔4歲,第5個工人,我明果隻,錢又洗左,仲要不停洗,不停換人的壓力,當中5個,其實有好姐姐,不過同住嘅99未用過工人,當工人奴隸,以致好姐姐都比佢趕走,都試用有工人玩野,嚟一星期話見我仔咁可愛,要返去生仔

男爵府

小談心 發表於 19-5-26 06:41
我仔4歲,第5個工人,我明果隻,錢又洗左,仲要不停洗,不停換人的壓力,當中5個,其實有好姐姐,不過同住 ...

同路人
因為我都有個麻煩阿媽個個工人都要受佢氣

伯爵府

irisw 發表於 19-5-26 13:39
同路人
因為我都有個麻煩阿媽個個工人都要受佢氣

去到最4個工人,好似落左降頭咁,在家中好多鬼怪行為,我99終於知驚,對第5個工人嘅要求降低好多 ,而我同老公減少同姐姐對話,等99唔好覺得個姐姐背住99嚟向我們打小報告(佢個人認為姐姐篤佢),所以我第5個姐姐,仲有2個月就可以完約,好彩係星期五六,99不在我處過夜,所以99唔係度,我同老公都任姐姐自由發揮,以補償平日嘅苛求

男爵府

小談心 發表於 19-5-26 13:51
去到最4個工人,好似落左降頭咁,在家中好多鬼怪行為,我99終於知驚,對第5個工人嘅要求降低好多 ,而我同 ...

總知有時要氹阿媽,有時又要氹下工人。
好煩

伯爵府

irisw 發表於 19-5-26 14:35
總知有時要氹阿媽,有時又要氹下工人。
好煩

都係唔work, 係要比亞媽受下教訓,見過咩叫最差,就知收儉,幸運我第4個遇到真正極品

子爵府

sassyqueen 發表於 19-5-23 19:11
祝你好運,我呢個教教下都ok, 只少肯做
今次一定請到好,你今次印定菲

我菲姐到左幾日。感覺回來了。我希望佢keep到, 唔洗點教自動波。

禁止訪問

子爵府

小談心 發表於 19-5-26 06:41
我仔4歲,第5個工人,我明果隻,錢又洗左,仲要不停洗,不停換人的壓力,當中5個,其實有好姐姐,不過同住 ...

你工人的離職理由,好有創意!

唔係嗰d 死老豆,死老母,家人撞車

伯爵府

細姐姐 發表於 19-5-28 21:49
你工人的離職理由,好有創意!

唔係嗰d 死老豆,死老母,家人撞車

那位工人嚟一星期就辭,簡直係嚟旅行

禁止訪問

大宅

kaky 發表於 19-5-22 01:04
你已經比我好,我半年換3個工人,新工人下星期才到😩😩

唉⋯⋯我個新工人媽媽病左,唔黎香港,又要搵過一個,好在今次唔洗俾agency fee,不過又要等三個月。第四個工人⋯⋯唉

子爵府

kaky 發表於 19-5-29 18:55
唉⋯⋯我個新工人媽媽病左,唔黎香港,又要搵過一個,好在今次唔洗俾agency fee,不過又要等三個月。第四個 ...

好彩佢未來香港, 如果唔係入左你屋就係你的人仲慘

男爵府

小談心 發表於 19-5-26 15:36
都係唔work, 係要比亞媽受下教訓,見過咩叫最差,就知收儉,幸運我第4個遇到真正極品
...

但係換工人,炒工人已經洗我好多錢,等工人時阿媽話下一個一定要善待,之後黎到又係狂鬧,好恐怖

伯爵府

mami42 發表於 19-5-30 03:44
但係換工人,炒工人已經洗我好多錢,等工人時阿媽話下一個一定要善待,之後黎到又係狂鬧,好恐怖
...

我都換到第5位,仲要因為第4個在家精神病發,99先知驚,如果唔係,我都唔知比agent費到何時,頭2年4個姐姐,好彩今次呢位姐姐捱至完約,我印菲都請過,有仔女單身又請過,出過國又出過國又請過,我自己覺得以呢啲情況,我怎至試過請時,帶埋99去,比佢挑選,我怎至同99講,慳返嘅agent費比你啦!

男爵府

小談心 發表於 19-5-30 06:19
我都換到第5位,仲要因為第4個在家精神病發,99先知驚,如果唔係,我都唔知比agent費到何時,頭2年4個姐姐 ...

你99都幾難頂

男爵府

回覆 irisw 的帖子

甘係咪出過國既菲會好D? 你個印都好經典喎,我個印都成日發呆,做事好甩漏,慢手慢腳,收工返去睇到眼火爆架

男爵府

我都換到第5位,仲要因為第4個在家精神病發,99先知驚,如果唔係,我都唔知比agent費到何時,頭2年4個姐姐 ...

陰公。
聽到呢啲故事, 諗起有啲姐姐聽到有老人家在家立即表示不肯做。事實係有啲老人家真係好難頂。

男爵府

Gloria22sen 發表於 19-6-6 17:06
回覆 irisw 的帖子

甘係咪出過國既菲會好D? 你個印都好經典喎,我個印都成日發呆,做事好甩漏,慢手慢腳,收工 ...

唔敢講出過國係咪好啲,我第一個請嘅菲未出過國,但好醒目,一做就做咗七年。果時仲要湊newborn 。

大宅

你99同我99一樣呀,我身同感受,我個印一直以來揍我仔揍得好好,但我奶奶就成日發脾氣鬧人,明明人地朝早有整飯佢食,佢都成日屈佢話佢特登唔整留比佢做,最後同姐姐傾續約佢開頭話諗諗,之後傾加埋人工都加得多,話留低,但最後都係話頂唔順99唔留,寧願出去做份正常價照顧老人家,不過我都明白,我99係連我老公都頂佢唔順,早幾日送走姐姐,姐姐係咁對唔住喊,我個仔仲細,以為姐姐去街,喊一陣就冇事,而家等緊個菲批visa ,呢個係朋友姐姐介紹,一早講定咗屋企個婆婆會鬧人,不過婆婆唔識聽講英文,佢話ok 我先敢請,祝大家嘅姐姐頂得順99!

首頁

尾頁

跳至