懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主:

我試過第一胎時,8,9個月大,返工搭西鐵,夏天好多人,我逼到企對面門個度,個次我真頂唔順,差d暈,但無怪佢地唔讓坐,因為坐底個排位距離好遠,出咗車坐一坐,有個職員見到我走黎問下我有無事,俾咗個膠袋我,我即嘔,搞到請咗一日假,有時真係好無奈

複式洋房

地鐵讓位真係有排講 嬲到爆炸

22w 見哂肚 有個18歲到既男仔都搶先我一步入地鐵 衝埋個位到馬上坐低低頭玩電話 只不過係調景嶺去寶琳幾個站 你要坐咪比你坐囉

中期而家果肚同三角位成日抽抽痛 行得慢 地鐵 果段時間唔算多人 電梯左行右企 我企一邊 就落到地面比後面果大嬸嬸貼住 係咁催我 係我後尾枕狂嘖我 要衝門入地鐵 佢入左地鐵 我冇入 度門又未閂 我忍唔住係月台鬧佢 話我要行得快先得架 你嘖我都冇用 你咁急咪左邊 成個月台地鐵入面d人都望住佢 面蠓蠓

複式洋房

Cottonwood 發表於 19-5-23 12:32

22w 見哂肚 有個18歲到既男仔都搶先我一步入地鐵 衝埋個位到馬上坐低低頭玩 ...

呢d人真係抵鬧,好鬼無品,咁趕咪行第二度lo, 如果拖住個細路俾佢咁搞法有咩事點算

複式洋房

經常被90後00後係地鐵爭位企、對住成排人得我冇位企係對面 個個扮哂野立即低頭 其實我都冇叫你地讓 好似個個心虛咁、坐批鬥座 比隔離阿伯由觀塘望到油塘 由頭到腳不停掃射、係尖沙嘴排隊上電梯比阿伯係後面用柺杖篤腳、比個掛住玩電話既阿嬸上電梯一腳踩後踭...等等 太多

孕婦的日常 搞到個人好炆 好唔想出街

大宅

queenielovepang 發表於 19-5-23 11:59
我試過第一胎時,8,9個月大,返工搭西鐵,夏天好多人,我逼到企對面門個度,個次我真頂唔順,差d暈,但無 ...

下次見暈要主動問坐喺度既人讓座俾你,相信佢地會起身俾你坐低抖下,唔好死頂

複式洋房

jwingbb 發表於 19-5-23 14:02
下次見暈要主動問坐喺度既人讓座俾你,相信佢地會起身俾你坐低抖下,唔好死頂
...

收到

複式洋房

Cottonwood 發表於 19-5-23 14:02
經常被90後00後係地鐵爭位企、對住成排人得我冇位企係對面 個個扮哂野立即低頭 其實我都冇叫你地讓 好似個 ...

我有次搭西鐵,個肚好大下,隔離有個細d肚既大肚婆,另一邊有2個c9係度掃我地2個大肚婆係咁望,之後係度傾邊個既肚大d, 佢無野呀,完全唔識尊重人

大宅

queenielovepang 發表於 19-5-21 20:37
今日係天水圍搭輕鐵,同個4歲仔一齊,個肚其實都現晒,因為第二胎好快見到肚,連身邊d人都會忍唔住問我係咪 ...

你味指住個大肚圖,問佢識唔識睇里個公仔。
而家關愛座變老人座。
我個肚呀6,7個月時畀d阿先8後面推開我爭關愛座。
明明我就差2步坐左,佢夠膽死係我後面撥開我坐左
我味o習左佢1聲搵第個位
你小心d添呀
我留意左好耐
d 50-60既阿毛好鐘意推撞大肚婆架
同埋會打大肚婆尖
我試過n次架喇
有次mtr一開門我都未出
個阿毛立即推返我入去
我味一手推返開佢
佢o習我喎,我立即企係度吊佢老母呀!
唔係要關門我小佢仲金

大宅

Cottonwood 發表於 19-5-23 14:02
經常被90後00後係地鐵爭位企、對住成排人得我冇位企係對面 個個扮哂野立即低頭 其實我都冇叫你地讓 好似個 ...

係呀!好似恰大肚婆甘。
仲有阿毛見大肚婆會打尖
我試過1日2次打尖
激到我爆左係度狂吊
明明排緊隊,佢望1望你個肚然後係你前面畀錢
有排我狂畀人推撞打尖
個人super燥
唔理架喇我大肚婆控制唔到架
一開口就狂問候佢祖宗18代

大宅

Cottonwood 發表於 19-5-23 12:32

22w 見哂肚 有個18歲到既男仔都搶先我一步入地鐵 衝埋個位到馬上坐低低頭玩 ...

同我完全一樣呀!
有次有個著校服既推開我爭位
有個男人睇唔過眼起身畀我坐。

有次有個阿毛又係係度推,我味1手推返開佢(我護肚好惡架),佢老尾佢夠膽o習我,我都係企係度門狂小佢,我問佢你係味趕x住去死? 我未出你入你推大肚婆,你有無x野呀8婆! 然後要關門,我繼續邊行邊鬧。

大宅

queenielovepang 發表於 19-5-22 09:50
多謝各位,係度呻完真係好過同屋個c6呻,佢聽完真係當聽故事咁 :kissyou ...

我都唔同c6笙,佢反而會話你好少事者,同人計較。

你留意下,d細路好鐘意向住你個肚衝,唔止一次。有2次佢父母見到立即鬧,問佢係味傻左阿姨甘大個肚你衝埋去?

試過有次1條大街,明明好闊,迎面有個小1左右跌住衝埋尼,就到我6步左右,睇住佢突然打斜向我邊衝,嚇到我立即退後。條路勁大最少有5人身位呀,得2勁火,c6見到1竟然話,細路仔者,你同佢計較。

大宅

queenielovepang 發表於 19-5-22 00:35
其實大把人可以問,隔離果個大隻男人都同樣坐緊關愛座,又唔見佢走去問,見我同個仔講完野,叫個仔坐,就 ...

睇人恰架,d大陸人坐無人話架。
我唔明d人點解唔叫隔離後生仔讓

別墅

rr002 發表於 19-5-21 21:50
我都試過成8個月搭巴士,坐樓下關愛座,過左幾個站,有個呀婆上車,但下層已冇晒位,佢就即指住我,話我好 ...

真正癈老

男爵府

射手貓 發表於 19-5-24 06:15
你味指住個大肚圖,問佢識唔識睇里個公仔。
而家關愛座變老人座。
我個肚呀6,7個月時畀d阿先8後面推開我 ...

今朝九龍塘轉車
我係出去
有個5,60歲阿婆就係頂住成村人
人哋都未出佢唔讓位
格硬要迫入嚟
其他人推唔到
我見到佢望住我個肚知我係大肚婆
佢一野推開我
好嬲但趕住落車又唔夠膽鬧

大宅

bbbbb001 發表於 19-5-24 13:57
今朝九龍塘轉車
我係出去
有個5,60歲阿婆就係頂住成村人

好奇怪,d阿毛係望1望你個肚先撞或打尖
係里個年齡層架喎,
40以下或60以上反而唔會
我試過銀行人多,後面個白晒髮阿婆
佢反叫我後面坐,到我佢叫我返尼

大宅

個女人厚多士,我出街多數有人讓我坐,未遇到咁顛既人

大宅

回覆 李露眉 的帖子

我8個月嘅時候都試過俾人叫我起身讓小朋友..... 其實我冇唔舒服,讓都冇問題,可能小朋友病咗唔舒服,但語氣可唔可以好啲呢~

別墅

其實需要坐既人太多, 關愛座得兩個.. 值得嬲既係點解坐其他位既人唔主動讓座

我試過除左我大肚之外, 仲有一個大肚婆, 一個老公公, 一個老婆婆..
但得一個關愛坐available
我已經特登唔坐行開讓俾其他人, 另一個大肚婆同老婆婆就互相讓黎讓去想俾對方坐..
但坐旁邊d人只係望住睇戲咁, 冇人肯企起第讓多一個位出黎!

見到咁既情況真係好灰

大宅

射手貓 發表於 19-5-24 14:56
好奇怪,d阿毛係望1望你個肚先撞或打尖
係里個年齡層架喎,
40以下或60以上反而唔會

絕對同意
我早幾日搭地鐵返工
我已經係企第一等上車
個呀毛一野衝左入車廂霸左個關愛座黎坐
好彩對面仲有吉位
我即時全程啤住佢
你想坐唔緊要,衝咩衝,一間撞到我呀

男爵府

queenielovepang 發表於 19-5-21 20:37
今日係天水圍搭輕鐵,同個4歲仔一齊,個肚其實都現晒,因為第二胎好快見到肚,連身邊d人都會忍唔住問我係咪 ...

今日有個o靚妹,應該4,5歲,同我爭位坐,佢媽媽無出聲,我明顯勁大個肚

首頁

尾頁

跳至