論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

anperbaby 發表於 19-8-2 23:18
我隻狗super friendly,見人都會痴埋去,所以我分唔到啊~ 工人係我地面前會好錫狗仔,我曾經出街望cam, ...

佢喺我面前會扮好錫隻貓 仲話我隻貓中意佢 on99我睇住隻貓聽到佢開門就即刻跳走 但隻貓晚晚會企門口等我地返黎 我睇cam 佢從來吾會摸隻貓眼尾都吾望佢 喺我地面前就假到死 正8婆
我有隻龍貓喺佢黎左之後試過一次個咀腫左 一次爭D死因為啃親 我養左佢3年都未試過 佢黎左8個月就爭D整死左佢

大宅

Butao 發表於 19-8-2 23:41
已留

大宅

Butao 發表於 19-8-2 23:41
已留

正!大快人心!

大宅

Butao 發表於 19-8-2 23:49
佢喺我面前會扮好錫隻貓 仲話我隻貓中意佢 on99我睇住隻貓聽到佢開門就即刻跳走 但隻貓晚晚會企門口等我地 ...

有次我隻狗爬左入個櫃度落唔返黎,工人起床見到,但無第一時間救佢,係叉左電話先慢慢行過去救我隻狗。我地就知道其實工人雖然無對狗仔唔好,但都唔係好似平時扮俾我地睇咁錫佢

動物真係有靈性㗎!我同老公返屋企,未開門佢已經9秒9衝去門口,但姐姐返黎,佢會慢速行過去

大宅

anperbaby 發表於 19-8-3 00:07
有次我隻狗爬左入個櫃度落唔返黎,工人起床見到,但無第一時間救佢,係叉左電話先慢慢行過去救我隻狗。我 ...

隻狗都肯行去應門起碼證明佢冇蝦狗狗 我隻貓一定細個比條8婆虐待過所以咁L驚佢 一見佢喺廚房出黎無論玩緊定咩都會逃走 心痛死人

大宅

聲稱僱主比過期野佢食?因為買比佢地唔願食冰鮮,放到過期就屈僱主,太太錯!太太應該定期去清雪櫃!

聲稱外藉女僱主對佢吾好?
僱主要佢做野就已經係對佢吾好
僱主唔比佢用自己方法打理家務就對佢吾好

呢個人誠信好有問題 同埋佢親口認自己出面有part time 幫人按摩
點解自己肯認幫人按摩?如果先生肯就家變,淫、下賤,都唔知有無性病

大宅

黑仔僱主 發表於 19-8-3 23:21
聲稱僱主比過期野佢食?因為買比佢地唔願食冰鮮,放到過期就屈僱主,太太錯!太太應該定期去清雪櫃!

聲稱 ...

佢要我比佢星期六working hour 出去賺外快 一問之下佢認收$嘅 幫賓記按 500蚊 你信吾信?肯定就做雞 佢中意上網識鬼佬 成日想上岸

民房

回覆 Butao 的帖子

我的前工人也是超级魔鬼!
此菲傭係我見過最恐怖嘅工人,佢搵緊顧主中,大家小心中招。上次佢在元朗做(3個月),今次在我家小西灣(4個月)。

姓名:Calimlim, Rejoy, Dxxxx (因涉及私穏,如你想知,可PM我)

出生日期:20-02-1993

身份証號碼:WX 47429x(x) (因涉及私穏,如你想知,可PM我)

Passport 號碼:P652924xX (因涉及私穏,如你想知,可PM我)

佢前日晩推撞老人家(70幾嵗、要拐杖行、人怕事),但反屈個老人家打佢,帶埋警察上門,又喊又扮可憐。個老人家有心臓病,吾嚇得,好彩我帶埋二個朋友趕返屋企,但老人家都嚇到手身都震,縮埋一舊,我心都up埋。

今日上agent 度,個工人带埋佢家姐來講明話要錢。一個月工資、機票折現、回家車资要200....講到尾,做場大龍鳯,原來又係想呃錢。(點解少少錢可以令人冇人格至此?!)

到最尾佢漏囗風,話想喺香港揾顧主。其實佢一年唔夠break 二個contract, 今次佢要係行為不檢),佢真係貪/窮到儍咗。

想在此向各位分享,係吾想再有苦主(我喺helperchoice 網站揾佢),此工人有一隻眼是盲盲地的,佢自己亦承認。另一隻有嚴重散光(視光師話的).

佢今日拒簽工資單、機票.... agent 話佢一定會玩告上勞工署。而本人會奉陪到底,我吾會向無賴屈服. 大家有乜tips, 請賜教,幫我打贏依場仗!

大宅

Bmyw 發表於 19-8-5 21:53
回覆 Butao 的帖子

我的前工人也是超级魔鬼!

D pk bun記十個有九個係呃$ 佢連斷2次約 好大機會吾會再批visa 記得寫信去入境處投訴佢
佢有咩可能吾簽 僱主賠足比佢係合法 勞工處吾會理佢 洗驚佢 仲有機票吾好折現 買張最平轉機轉到暈比佢就啱

大宅

個賤人新相

大宅

想請教各位 呢個賤人我在5月14號炒 機票買左5月27號嘅 但估計佢到現在都仲喺菲國 咁即係係咪佢已經冇機會返黎?我估一係冇人請佢(佢已短期內被炒2次)一係入境處吾批佢visa(我寫左信投訴佢有秘撈) 我真係好吾想佢再黎香港害人 我炒佢賠左7千幾蚊加千五蚊既機票

首頁

尾頁

跳至