自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Made in China.

Lancôme 子品牌,竟然係中國製造。

大家有冇信心用,呢輪見倒好多星開Live介紹。

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

snowshine1357 發表於 19-5-22 08:47
我之前幫屋企人去買化妝品,我咩都唔識,但見到好多大牌又貴但都係mic, 反而細個聽開露華濃,我見價錢唔算 ...

係啦. 以前D大品牌都係外國造的, 而家呢D變到返大陸做.... 唉.... 我見大小姐開live講,我先去睇一睇.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

好耐架啦,行內另一計謀係,原材料混合都係mic,大桶運到外國,最後添加少少原素,入樽係外國就已可標示係“xx國製造”

侯爵府

你意思係Lancôme 定L’Oreal?
Lancôme 應該係made in France, L’Oreal 就一向係mic
Lancôme 母公司係L’Oreal group

大宅

回覆樓主:

呢隻cheap野有乜出奇

子爵府

cancan^^ 發表於 19-5-22 09:19
Lancôme 應該係made in France, L’Oreal 就一向係mic
Lancôme 母公司係L ...

我話L'Oreal.

唔講真係唔留意原來係mic

子爵府

MM2H 發表於 19-5-22 09:15
好耐架啦,行內另一計謀係,原材料混合都係mic,大桶運到外國,最後添加少少原素,入樽係外國就已可標示係 ...
原來咁....

嘩! 唔怪得成日比消委會揭話, 百幾蚊的護膚好用過 上千蚊的名牌啦... 咁名牌真係賣名咋喎...

公爵府

cancan^^ 發表於 19-5-22 09:19
Lancôme 母公司係L ...

係囉。。

L'oreal定價低 made in china好正常

wcpcelia    發表於 19-5-22 11:01

翡翠宮

回覆樓主:

neutrogena都係啦

goldpiglet    發表於 19-5-22 15:17

子爵府

MM2H 發表於 19-5-22 09:15
好耐架啦,行內另一計謀係,原材料混合都係mic,大桶運到外國,最後添加少少原素,入樽係外國就已可標示係 ...

Yes so true, especially garment business, some brand may put button and label, then , made in Italy.

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

激烈的海狗 發表於 19-5-22 09:24
原來咁....

嘩! 唔怪得成日比消委會揭話, 百幾蚊的護膚好用過 上千蚊的名牌啦... 咁名牌真係 ...
個名好值錢

大宅

而家揀都係買made in japan

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你地買野會望左MADE IN邊度先買嗎?

男爵府

激烈的海狗 發表於 19-5-22 09:24
原來咁....

嘩! 唔怪得成日比消委會揭話, 百幾蚊的護膚好用過 上千蚊的名牌啦... 咁名牌真係 ...

現在很多外國人,從外國購買所有原材料,然後在中國入樽,但是連瓶子都用法國進口的。
不過佢就會話自己是中國牌子,而且幾好用。成分標示明確。

大宅

Olay都係,佢有d line 唔係既會賣晒廣告美國造,但貴d

開架品牌好多都係!但有d都幾好用~

侯爵府

wannabe118 發表於 19-5-22 09:25
係囉。。

L'oreal定價低 made in china好正常

係呀
講開呻下,原來非cheap野都會mic, Kevyn Aucoin 都幾出名又唔平,竟然都係mic, 我真係幾失望,不過化妝品就算啦

侯爵府

09daisydaisy 發表於 19-5-22 10:49
現在很多外國人,從外國購買所有原材料,然後在中國入樽,但是連瓶子都用法國進口的。
不過佢就會話自己是 ...

有興趣知邊隻好用

珍珠宮

回覆樓主:

Maybelline都是MIC
自己扼自己都好
寫住MlC我唔買
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

男爵府

cancan^^ 發表於 19-5-22 10:55
有興趣知邊隻好用

露茗堂。
申利:係因為我姐公司做法國生產的藥瓶。
白人跟我姐公司訂藥瓶,
我才認識這個牌子,
具體是否適合你,
請自己判斷,
我只知道佢原材料是進口,睇佢成分又幾好,就試試。

首頁

尾頁

跳至