跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

gelgel807 發表於 19-6-24 23:55
我係F1, 今晚1月 A表已經排到了我的PD. 但都現正我的美國屋企人及我仲未收到要求我們提交的文件. 我現在是 ...

你寫今晚1月,你意思係今年1月?還是剛剛7月個排期A表已排到你?(如圖)如果1月已排到,依家已到7月都未收到第一封信

我都好擔心,點解咁耐

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Eiffel2010 發表於 19-6-15 18:19
我06年11月申請i130排21歲已婚子女,
剛剛今個月頭才收到第一封信。
但網址上寫已輪到2010年七月。

請問你睇邊度網址寫2010年7月?請問你係美國公民申請2016年11月仔女,剛剛先收到第一封信對嗎?

伯爵府

上面我都打錯你係2006年11月申報你女,但2019年六月收到第一封信,對嗎?

複式洋房

回覆 feclagnes 的帖子

唔好意思寫錯左。係今年1月已經到我。我的PD: Sep’2011. 我美國的家人叫我send email 問NVC. 你們大概幾耐收到信,可以submit document 呀?

伯爵府

如果係F3A表係2019年5月先排到,你2019年6月收到welcome letter,合理喎,咁都無咁驚

伯爵府

gelgel807 發表於 19-7-3 12:32

唔好意思寫錯左。係今年1月已經到我。我的PD: Sep’2011. 我美國的家人叫我send em ...

如果你入F1A表,真係要再打去問下,依家F1都排到12年3月

複式洋房

feclagnes 發表於 19-7-1 20:44
上面我都打錯你係2006年11月申報你女,但2019年六月收到第一封信,對嗎?
...
差不多,其實信寫是4月,但我6月才收到

伯爵府

Eiffel2010 發表於 19-7-3 18:43
差不多,其實信寫是4月,但我6月才收到

謝回覆,初頭睇到,嚇死我,依家放心好多,都係差三個月內,無咁擔心。謝謝您回覆

伯爵府

kkyyn 發表於 19-5-22 09:07
有無JM和我一樣呢?
3月15日出了新的4月排期表,話我排期己到, 但到現在,一D消息都無.
電話又打過, out of no ...

Jm 可否報告你移民進展?有消息未?我就隔個月,打去問,次次回覆都話等下添,其實A表已排到,B表更加過左好耐,依家都未收到第一封信

好多jm話排B表要準備定文件upload,但我A表排到都未有第一封信,更唔好講welcome letter同upload supporting documents

子爵府

你是F2A?

排期到但可能人手問題, 所以所有野都好慢

男爵府

feclagnes 發表於 19-8-19 13:23
Jm 可否報告你移民進展?有消息未?我就隔個月,打去問,次次回覆都話等下添,其實A表已排到,B表更加過左 ...

你要問問負責收電郵那位人士,是否你本人?

伯爵府

RafaelW_FB 發表於 19-8-19 15:19
你要問問負責收電郵那位人士,是否你本人?

請問第一封係咪一定係電郵?因為我以爲第一封係「信」打後先係電郵,請賜教

男爵府

feclagnes 發表於 19-8-19 16:57
請問第一封係咪一定係電郵?因為我以爲第一封係「信」打後先係電郵,請賜教
...

我不能確實是否一定系電郵,但系我既情況系經電郵收到歡迎到美國的郵件!

伯爵府

RafaelW_FB 發表於 19-8-20 14:28
我不能確實是否一定系電郵,但系我既情況系經電郵收到歡迎到美國的郵件!
...

謝回覆,我再打去問問,謝謝你

男爵府

feclagnes 發表於 19-8-20 14:38
謝回覆,我再打去問問,謝謝你

我想問問,申請你的人士有冇加你的郵箱?

伯爵府

RafaelW_FB 發表於 19-8-20 14:43
我想問問,申請你的人士有冇加你的郵箱?

打左電話去加

男爵府

唯有等一下啦!

伯爵府

RafaelW_FB 發表於 19-8-20 15:27

唯有等一下啦!

想請問你,你收到第一封電郵時間,係跟移民局網頁上顯示嗰個月份收到?還是過左兩三個月先收到?

如網上顯示6月排到,你7或8或9月份收到第一封信(電郵)? 還是6月尾或前已收到呢?

真心賜教

男爵府

feclagnes 發表於 19-8-24 17:05
想請問你,你收到第一封電郵時間,係跟移民局網頁上顯示嗰個月份收到?還是過左兩三個月先收到?

如網上 ...

我系兩個月之後收到的,不是跟移民局網頁上顯示嗰個月份

男爵府

我意思系第一封電郵!

首頁

尾頁

跳至