想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

小天使寶寶 發表於 19-5-25 16:08
我流左差不多20日先完全乾淨 都系早幾日先敢do第一次

樓主,想問你會唔會斷斷續續咁有粉紅色血絲呀?我做完手術十幾日都係咁

別墅

Angelphilly 發表於 19-5-26 17:14
我聽朋友講,都講流產之後第一次M會耐d,唔知我係咪睇緊中醫食緊中藥所以早左
放心,會嚟架,搞好自己身體 ...

謝謝你我只好乖乖地等姨媽黎

別墅

carmen_colourfu 發表於 19-5-26 17:27
樓主,想問你會唔會斷斷續續咁有粉紅色血絲呀?我做完手術十幾日都係咁
...

我除左頭2-3日會有紅色之外,其餘十幾日都系啡色的,無血絲架你會吾會試下去睇睇中醫?

大宅

小天使寶寶 發表於 19-5-22 12:29
有無人可以分享一下吸宮之後幾耐會再次懷孕?大家又會幾時開始dodo返?

強烈建議調理好身體先

大宅

小天使寶寶 發表於 19-5-26 17:57
我除左頭2-3日會有紅色之外,其餘十幾日都系啡色的,無血絲架你會吾會試下去睇睇中醫?
...

係有時似淺啡血水咁,上星期照過,子宮清晒無野,變返一條線
我諗緊係咪企喺度做家務做得耐定係俾大女衝過嚟撞到我子宮事..唉

男爵府

小天使寶寶 發表於 19-5-24 13:15
你都要加油!我上月尾做的!之後都要成20日(5月15-16號)先停哂惡露,都系搵中醫幫手先乾淨哂!而 ...

唔係計清哂架, 排左胎之後4-6星期會黎返m, 我都廿幾日先清到, 但一個月鬆d黎返m

別墅

carmen_colourfu 發表於 19-5-26 22:28
係有時似淺啡血水咁,上星期照過,子宮清晒無野,變返一條線
我諗緊係咪企喺度做家務做得耐定係俾大女衝過 ...

或者你再去試下睇睇中醫,因為我諗如果你照過乾淨哂,西醫應該吾會有咩可以再幫你做....
盡量可以的話都吾好太粗勞!

別墅

cavy0511 發表於 19-5-26 22:33

唔係計清哂架, 排左胎之後4-6星期會黎返m, 我都廿幾日先清 ...

我都吾知究竟點計其實我第一次系塞藥,塞完10日左右覆診話未排哂,之後轉食藥,10日左右又再覆診,話排左胎但系仲有好多零碎組織,所以就即日安排吸宮

男爵府

小天使寶寶 發表於 19-5-26 22:51
我都吾知究竟點計其實我第一次系塞藥,塞完10日左右覆診話未排哂,之後轉食藥,10日左右又再覆診,話 ...

個胎出黎個日起計, 組織唔計

別墅

cavy0511 發表於 19-5-26 22:55
個胎出黎個日起計, 組織唔計

咁我系咪即系吾正常
我第一次塞藥系26/3,果次返到屋企系又野咇過出黎,但執吾返,好似吾知10/4定12/4返去覆診話要第二次用藥,24/4先至話仲有組織要吸!(確諗話已經無左個胎同囊)!而家已經26/5咁我咪遲好多,會吾會吾再黎m架好擔心wo

男爵府

小天使寶寶 發表於 19-5-26 23:06
咁我系咪即系吾正常
我第一次塞藥系26/3,果次返到屋企系又野咇過出黎,但執吾返,好似吾知10 ...

我諗同時要睇你hcg lv下降成點, 因為有組織係入面, 驗孕都有兩條線, 但我同時有睇中醫幫我清既

別墅

cavy0511 發表於 19-5-26 23:10
我諗同時要睇你hcg lv下降成點, 因為有組織係入面, 驗孕都有兩條線, 但我同時有睇中醫幫我清既
...

我無驗過呀之後一直都.... 24號做完我見一直流左十幾日啡,10/5先睇中醫飲左幾日藥就流乾淨,頭一劑飲完流左超多啡色出黎!之後幾日變到越來越少.. 中醫話流完啡乾淨哂即系清左!

*做完手術當日醫生都話用左12分鐘做完,話已經乾淨哂

大宅

小天使寶寶 發表於 19-5-26 23:06
咁我系咪即系吾正常
我第一次塞藥系26/3,果次返到屋企系又野咇過出黎,但執吾返,好似吾知10 ...

唔好咁擔心啦,醫生話一般4-6星期會黎M,但總有人快d有人會耐d,我自己都等緊M黎返,我明白你心急,但好多野都急唔黎,照顧好自己飲食同休息先,過多兩星期先再算

別墅

smiletkl 發表於 19-5-26 23:19
唔好咁擔心啦,醫生話一般4-6星期會黎M,但總有人快d有人會耐d,我自己都等緊M黎返,我明白你心急,但好多 ...

嗯嗯知道了...
你都一樣?介吾介意問下你系幾時做架

大宅

小天使寶寶 發表於 19-5-26 23:26
嗯嗯知道了...
你都一樣?介吾介意問下你系幾時做架

我25/4引產,已經20週了,早幾日見仲有少少啡先睇中醫清埋佢,醫師話我血氣同懷孕前比都仲係差d,身體要時間先可以恢復

大宅

小天使寶寶 發表於 19-5-24 13:15
你都要加油!我上月尾做的!之後都要成20日(5月15-16號)先停哂惡露,都系搵中醫幫手先乾淨哂!而 ...

我 5月7 都做左吸宮。又係D 惡露成 20日。等緊第一次M之後想再黎過

大宅

carmen_colourfu 發表於 19-5-26 17:27
...

我都係咁。停幾日又血絲。不過可能食左雪櫃拎出嚟放左一陣既水果都比較凍。我諗真係少少凍都唔可以。就會停

別墅

smiletkl 發表於 19-5-27 01:43
我25/4引產,已經20週了,早幾日見仲有少少啡先睇中醫清埋佢,醫師話我血氣同懷孕前比都仲係差d,身體要時 ...

So sorry to hear about that Take Care! 小天使一定會好快再次返黎

別墅

catcat_yu 發表於 19-5-27 07:43
我 5月7 都做左吸宮。又係D 惡露成 20日。等緊第一次M之後想再黎過

系呀雖然知道話隔2-3個cycle先再試會比較好,但真系好心急希望快d黎返第一次m

大宅

hello~
我就上年12月尾 23週幾流產,
當時1月尾就黎M,量同日數都算正常,
之後3月中開始睇中醫(第一次睇),
中醫又冇話要幾耐,只係話可以KEEP住試,
未有就繼續調理,就算好彩有左,都係繼續安胎咁調理

首頁

尾頁

跳至