0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

15/1 男BB
Hello , 我BB全人奶,3個月個時試過厭奶,原來出牙仔,而家下面已經有2隻牙仔,亦都識得反身

別墅

1月30日bb,剛剛識轉身。食奶量都仲係600ml一日左右。鐘意人同佢傾計。開始扭抱。

複式洋房

2/1 B 好鍾意食手指,成日出聲多嘴仔,每餐大約食六安,每日5-6餐。頸硬坐得比較好,但側身未轉身。
有時好想佢快啲轉身,但好多人話BB早轉身,就早苦惱,怕佢跌倒。所以安慰我唔駛急。

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

bowie2019 發表於 19-5-29 11:24
2/1 B 好鍾意食手指,成日出聲多嘴仔,每餐大約食六安,每日5-6餐。頸硬坐得比較好,但側身未轉身。
有時好 ...

我b 都係2/1呀
情況同你差不多呀

複式洋房

Hello❤️ 21/1 BB女
最近識轉身,
算是捱過厭奶期,食6-7安奶
生長線由50跌落25,唔太擔心
最擔心係濕疹(emoji)

複式洋房

tsangmama0304 發表於 19-5-29 22:49
Hello❤️ 21/1 BB女
最近識轉身,
算是捱過厭奶期,食6-7安奶

我仔都係,頸,耳背手腳摺位出水,好煩

複式洋房

babybabyry 發表於 19-5-29 23:56
我仔都係,頸,耳背手腳摺位出水,好煩

試過塊面出水,即刻搵醫生急救
而家好左,但都係會有(emoji)
希望可以快快捱過(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️我地要加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

回覆樓主:

9/1bb女, 識番身,成日食手同流口水
見到大人食野會笑同嘴郁郁
想問下你地個b 小睡會瞓幾耐?我個b 2-3次小睡,每次瞓半個鐘就醒

大宅

JacJacMaMa 發表於 19-5-28 23:29
1月30日bb,剛剛識轉身。食奶量都仲係600ml一日左右。鐘意人同佢傾計。開始扭抱。
...

我仔也是0130!
食奶好叻仔呀!
我仔一日3-4次食樽,每次150都冇,其他時間埋身食。

佢蠢蠢欲動想反架啦

洋房

我仔123出世, 而家未識轉身想成日轉, 成日食手同狂尖叫, 咩都叫一餐, 分貝好勁, btw想問下大家, 你地個b抱起時轉頭反應係快唔快, 我個b抱起時習慣望右, 左邊有人叫佢唔識轉頭應人, 係咪冇咁快呢?

複式洋房

我仔仔13/1 奶粉b一個月時已介左夜奶,一日食5餐 每餐195ml,打四個月針時15磅,有比米糊佢食,四個月識轉身,之後打側訓,而家訓訓下會趴係度訓,成日由床尾趴去床頭,反而我而家冇覺好訓,我冇比奶咀佢食,扭訓時會食手,就好快訓。

洋房

回覆 Yanyanchuchuchu 的帖子

我BB 都係1月31呀~~
成日笑同講野,仲會BU口水,好得意~~

別墅

MissPuffs 發表於 19-5-31 06:57
我仔也是0130!
食奶好叻仔呀!
我仔一日3-4次食樽,每次150都冇,其他時間埋身食。

咁應該好快就真係識反啦!

大宅

Hannahjuly 發表於 19-5-31 06:50
9/1bb女, 識番身,成日食手同流口水
見到大人食野會笑同嘴郁郁
想問下你地個b 小睡會瞓幾耐?我個b 2-3次小 ...
我個又係得2至3次小睡,每次都半個中至1個中,但佢晚黑好早訓家,有時930就訓

複式洋房

123仔仔,未識反身,好鐘意玩,笑同尖叫都好大聲
4個月針之後厭奶左好耐,而家一日5餐,每日奶量係800-950,生長線差少少到75
近來勁多口水,不停塞野入口食,唔知係唔係準備出牙仔

別墅

1月17日囡囡 識轉身啦 你地開始加固未啊?

洋房

1.27BB囡囡。出世時得2.5kg現加有6.7kg,四個幾月識反身啦。每日食五餐。開始食180Ml,今日第一日開始食米糊啦。其實有無一月群咖。煩完加固就要煩讀n班😂

別墅

我都想問有無1月群組呢

首頁

尾頁

跳至