自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

maymay220hk 發表於 19-5-22 20:09
我做完份 in body 就走、個sales 冇sell我買野

明白,啱啱睇左你個鋪,份報告同樓主唔一樣,樣主份報告同另外個飲茶鋪一樣

男爵府

回覆樓主:

你內臓脂肪13,真係要的起心肝減肥

我算係微胖(167cm, 56kg) ,我最擔心係內臓脂肪,所以一直mon住自己內臓脂肪4 .5以下。加油呀!

伯爵府

加油,希望你成功。

水晶宮

siumeow 發表於 19-5-22 19:19
其實,淘寶都有呢d磅,有好多數據,都只係幾十蚊。

正好你有呢個正式數據對比,你可以confirm下準唔準 :g ...

thanks

侯爵府

JJMumMum 發表於 19-5-22 18:42
最近好似成日見到減肥舖,我又心思思check下,健康響警號,唔減唔得。喺到開舖想大家鞭策下我,等我唔好懶 ...

一起努力,剛剛跑了五公里,拉筋ing

寶石宮

回覆樓主:

你要加油

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

lina9316 發表於 19-5-22 20:10

JM,妳可以話自己知:樓主的基礎代謝率嗰2個數字代表D咩? ...

1398 kcal 身體所需卡路里、 攝取低過呢個數字可以減肥、5849 KJ 系例外一種計法、大部分體脂測量器用kcal多

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

柏仔媽咪 發表於 19-5-22 19:51

唔好意思!搭單問問,我都有電能磅,量有以下數据,我最想 ...

增水方法得一個就系飲水、好多時減肥過程中、系減左水量、而吾系減體脂、上磅見輕左未必系減脂、系身體小左水份、減肥或增肌亦系要飲大量水、日頭飲水多啲、睡前一兩個中吾飲甘多、減小去夜尿、影響睡眠質素

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

maymay220hk 發表於 19-5-22 21:04
1398 kcal 身體所需卡路里、 攝取低過呢個數字可以減肥、5849 KJ 系例外一種計法、大部分體脂測量器用kcal ...

唔該曬

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

回覆 IloveJJ 的帖子

我唔係,乜Fancl有得check?
風雨同路

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

回覆 cfs 的帖子

跑我諗我唔得, 不過我諗住先以每日1萬步為目標先,希望做得到
風雨同路

複式洋房

加油加油!

大宅

JJMumMum 發表於 19-5-22 18:42
最近好似成日見到減肥舖,我又心思思check下,健康響警號,唔減唔得。喺到開舖想大家鞭策下我,等我唔好懶 ...

係邊度做inbody?

侯爵府

JJMumMum 發表於 19-5-22 21:41
回覆 cfs 的帖子

跑我諗我唔得, 不過我諗住先以每日1萬步為目標先,希望做得到

一萬步作用吾大,減食,慢跑,真的很有用,朋友好肥大,靠自己勁減幾十磅,每天慢跑

大宅

MM2H 發表於 19-5-22 19:47
Fancl用咩check? 可以咁仔細?
同另外個飲茶鋪係咪一樣

我見似飲茶個張都係咁,飲茶間公司淨係inbody要480。

禁止訪問

伯爵府

加油,近半年我都減左6公斤,好慢但都見到有d 部位係瘦左,大家一齊加油!

伯爵府

cfs 發表於 19-5-22 21:48
一萬步作用吾大,減食,慢跑,真的很有用,朋友好肥大,靠自己勁減幾十磅,每天慢跑
...

X2, 一萬步完全唔work, 我返工每日都有平均8000-10000 步,唔研究點食得健康再加運動係無可能減到,就算快走都講緊速度5以上先有效

男爵府

體脂49。真係要加油了。

伯爵府

回覆 flyinsky 的帖子

請問咩叫速度5?
風雨同路

首頁
12345...7

尾頁

跳至