自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

sako 發表於 19-5-23 03:50
我分享過好多次了我撘的士會黑起塊面上車,講嘢冇尾音,粗聲講目的地,佢搵籍口拒載,我會逐點擊破 ...

快D過2招來,等佢答到口啞啞。

別墅

回覆 Allen12345 的帖子

最Like就係雙手錢奉上,唔好咁多聲氣,架車係我既,我中意點就點,見你又唔係靚女,又帶住小朋友,使乜俾面你呀,阿叔我有壓力,鬧返你出下氣都好

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

冇乜香港人冇受過佢哋氣

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

上車一定懶熟路咁話行邊條路(事實我係人肉gps),廢事大家有咩拗撬

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

in.carry 發表於 19-5-23 09:57
冇乜香港人冇受過佢哋氣

你岩

侯爵府

boofhaha 發表於 19-5-22 21:34
容我呻下,多謝大家
我發覺的士害群之馬還是無處不在,我搭得的士都幾番遇虎,所以上車前都會講明想 ...
以前小朋友細,有活動,就成日撘的士。自己認路差,撞過好多無賴的士司機。依家盡量吾會搭啦,吾係貴,而係怕左被故意dau路 (趕時間架!), 又怕煙味,最怕最怕係司機不停講电話,搭的士好多時係貼錢買難受!

街市都遇吾小問題,所以如果超巿有得買而價錢吾差得遠,都必然去超市買。

別墅

姆貓 發表於 19-5-23 07:05
街市試過買十隻蛋爛一隻,去買魚頭給人計多咗,買菜給些爛的給我!現在去街市買一定要買標好價錢同埋有的 ...

你想揀的當下,已經有人喝住你話唔好攪亂曬D菜,見你個樣唔似買開菜就........

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Poyau 發表於 19-5-22 22:50
天龍八部

別墅

cattz288 發表於 19-5-23 08:14
問佢做咩兜路?! 平時搭開幾多比返幾多佢!!

我直頭叫佢前面停車,咁得閒陪佢遊車河

寶石宮

2023年兔年勳章

caryfox 發表於 19-5-23 10:06

八部手機···當自己武林高手揸住車篤機

boofhaha    發表於 19-5-23 10:18

別墅

~小樹兒~ 發表於 19-5-23 08:55
平靜同佢講,我冇當你係乞兒,我只當你係一個揸緊車講電話玩電話、不小心駕駛嘅人,你係咪好不滿?需唔需要 ...

JM機智,當下我火起,只係同佢對鬧左幾句,一時諗唔到咁精警的串佢

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Poyau 發表於 19-5-23 10:15
八部手機···當自己武林高手揸住車篤機
原來如此。謝謝!

水晶宮

回覆樓主:

我都係街市頭號水魚

其實我都成日買餸,係都要呃我,唔知咩料

大宅

牛年勳章

HoshiSora 發表於 19-5-23 02:04
消費者的心聲。所以我都好怕去街市,超市好好多。
...

所以小店唔好成日講到被逼害咁,檢討自己有冇做害群之馬,揀耐少少又話你,有d又唔標價,見你個樣唔熟行情又賣貴幾蚊,買少少又話你買咁少

用戶要求終止服務

boofhaha 發表於 19-5-22 21:34
容我呻下,多謝大家
我發覺的士害群之馬還是無處不在,我搭得的士都幾番遇虎,所以上車前都會講明想 ...

深表同情

以上兩個情況我也有遇過
搵唔到你笨跟著發惡

的士真係盡量少搭,街市我會以後都唔幫襯+唱衰佢

男爵府

小小離題, 我一星期只去楊屋道街市一次, 通常一定去相熟檔口買, 買慣買熟吾怕俾人小, 最近一次買節瓜, 就係因為去一檔比較便宜小小的買, 楝左1, 2 個就俾個木口木面男檔主兜口兜面大聲話, "你咁左楝右楝, D瓜會爛架, 點有人買", 我係斯文人, 果刻就笑笑口話吾好意思即俾錢, 但係個心真係好嬲, 你估你賣緊豆腐咩, 以後一定吾會幫襯

水晶宮

係,所以我盡量地鐘、巴士,行到路都行,受少點氣。

買野,重的野找網購特價日先出手,輕的或新鮮野,盡量超市買。同樣都選特價日先出手。

水晶宮

BK Milk勳章

boofhaha 發表於 19-5-23 09:43
車頭幾架電話的,都係精甩尾,醒目仔先搞得掂啦,有無效益,佢想賺多幾轉錢幫補生計係佢自家既事,但行車 ...

我好驚

大宅

我夜晚11點幾截的士過海俾佢拒載
嬲到我即刻報警
警署refer我打去交通投訴部
投訴部同我講好煩架,你諗清楚,blablabla
依家只會搭uber

大宅

boofhaha 發表於 19-5-23 10:05
你想揀的當下,已經有人喝住你話唔好攪亂曬D菜,見你個樣唔似買開菜就........
...

當不給揀就絕不要去買換另一檔或看看哪些菜檔有沒其他人在度揀就可以過去買!

首頁

尾頁

跳至