自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

姆明家族 發表於 19-5-23 19:16
我有時坐巴士見人多等車,而架車十幾分鐘後先到,我會行前一個站,咁我咪打左人尖。
...

珍珠宮

咁都算打尖?
如果真係咁諗,樓主日日咪好唔開心?

伯爵府

回覆樓主:

咁邊算打尖?!

公爵府

回覆樓主:

我明你意思,D人明明係搭去上面,但係一樓按向落制跟住入,佢就搭左落去唔出再搭返上上面,變左下層D人入唔到,但無計你吹佢唔脹!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

good_pig 發表於 19-5-23 16:49
我以前響旺角都搭油麻地倒頭地鐵

如果咁講
咁我都有成日打尖
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

magyanyan 發表於 19-5-23 16:22
昨天推住bb車番屋企,我住果到要搭lift先可以番到屋苑。
係地下已經等左3架lift都入唔到,因為好多人會上一 ...

唔明點樣上一樓打尖

伯爵府

咁都叫打尖,唔係嘛

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

行上一層入 lift都叫打尖 ,唔係呀

男爵府

咁點解你唔上一樓?

咁就肯定入到啦~

同埋人地上左一樓唔出(emoji)唔算打尖喎~

男爵府

咁唔算打尖啦, 我成日都行前一個巴士站等車, 咁可以有位坐, 照你咁講我都係打尖.

水晶宮

朱古力妹妹 發表於 19-5-23 19:40
咁點解你唔上一樓?

咁就肯定入到啦~

推住b車上不到

伯爵府

2018復活節勳章

miumiu0101 發表於 19-5-23 16:43
我唔認為行上一樓入LIFT係打尖, 只不過佢選擇行多幾步方便自己啫
正如搭火車一樣, 係旺角上車無位坐, 咪坐 ...

agree with u

侯爵府

magyanyan 發表於 19-5-23 16:22
昨天推住bb車番屋企,我住果到要搭lift先可以番到屋苑。
係地下已經等左3架lift都入唔到,因為好多人會上一 ...

其實上一層點解話人打尖呢!我搭巴士見個巴士站多人會行前一個站又叫打尖喎!

珍珠宮

畀面勳章

katherine.k 發表於 19-5-23 19:38
唔明點樣上一樓打尖
我理解系大家齊齊在地下等lift, 但lift太多人入唔到。有些人行上1樓入lift, 然後跟lift落地下,唔出lift,再由地下上返1樓,然後上去到目的地。樓主推bb車,上1樓有困難,一定要在地下入lift, 變成入唔到lift,上網呻下。

侯爵府

flashsilver 發表於 19-5-23 19:43
咁唔算打尖啦, 我成日都行前一個巴士站等車, 咁可以有位坐, 照你咁講我都係打尖. ...

我都同你一樣,見到巴士站多人會行前一個站,唔知會唔會比人話呢!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都覺唔算打尖

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

crystal媽咪 發表於 19-5-23 19:35
如果咁講
咁我都有成日打尖

我返將軍澳,mk返去咁遠,我真係要一早揾位坐定定

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

good_pig 發表於 19-5-23 20:08
我返將軍澳,mk返去咁遠,我真係要一早揾位坐定定

剛才過海,見到月台好多人。我都特登坐多一兩個站。 早幾日我去醫院探訪,好多人,無論電梯係上定落我都入咗先

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

crystal媽咪 發表於 19-5-23 20:10
剛才過海,見到月台好多人。我都特登坐多一兩個站。 早幾日我去醫院探訪,好多人,無論電梯係上定落我都入 ...

果次去日本跟團,早餐時間好易爆電梯,領隊話可以遊電梯河,低層上都照入,佢話外國人好少識咁做

寶石宮

good_pig 發表於 19-5-23 20:17
果次去日本跟團,早餐時間好易爆電梯,領隊話可以遊電梯河,低層上都照入,佢話外國人好少識咁做
...

原來我咁樣做係唔啱

首頁
12345...6

尾頁

跳至