懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

祝福樓主
小天使會好快健康返嚟揾你

複式洋房

加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

希望小天使快d回來搵你~

大宅

Ciaostudio 發表於 19-5-24 03:18
威院遇上罕有染色體問題

為你的不幸難過。願你小寶貝好快帶著健康身體再來找你做媽媽。加油。

大宅

Ciaostudio 發表於 19-6-6 17:32
好多謝你的鼓勵,我現在都努力坐好月,
養好自己俾小天使,不過其實引產後多久才可以計劃有下一個?

休息下。醫院通常建議3個月後,等月經正常返先再試的。 若你年紀不大可試自己懷孕。若急,不防去泰國一試 之前tbb有個節目系講人工授孕,有人去泰國,話可以幫客人篩選健康受精egg去植入,減少 類似你這次的不幸機會。

複式洋房

保重身體呀! 祝福你!好快會再有健康的小天使來搵你ga na!

別墅

回覆樓主:

保重呀! 我4年前都有個小朋友出世幾日後發現有罕見遺傳病,最後返咗天國,1年後有咗12週抽絨毛都係有相同問題,所以都唯有送埋佢去天國。
我聽日又去抽絨毛啦~希望兩組組織都無事啦~ 雖然我暫時仲未叫有成功例子,不過我相信好既事情一定會來臨架!
各位加油! Have Faith!

複式洋房

Ciaostudio 發表於 19-5-24 03:18
威院遇上罕有染色體問題

加油呀,我同你情況差唔多,但引產過程唔順利,由入院到bb 出來用左5日,當時已22 週大,QE 係唔可以有老公陪的,我係上年10月既事,上星期我驗到有左,我已經41歲,好幸運上天再賜我小天使,希望一順利。

你都加油呀,健康小天使會再找你的。

複式洋房

cherron416 發表於 19-6-4 17:45
我係basilmama, 舊account log in 晤返。

在心中

我上年10 月引產已22 週,當時都係40 歲,我9 個月後即衣家剛剛再驗到有左,我衣家41歲 ,上天再賜小天使給我。大家都加油呀,當身體調理好,做多少少運動,身心保持開心,唔好比太大壓力自己。小天使會健健康康再找你。

男爵府

August_8 發表於 19-7-28 08:18
我上年10 月引產已22 週,當時都係40 歲,我9 個月後即衣家剛剛再驗到有左,我衣家41歲 ,上天再賜小天使 ...

謝謝你!
我寶寶都響25/6「22 週出世」了,亦啱啱坐完小月。
其實我好平靜,幫寶寶搵左佛堂超渡,同老公大女去緊旅行散心、下月尾亦搬屋換下環境。
我一向有運動、坐月間都有去散步出汗、中醫都話我恢復唔錯。
希望出年可以報喜

首頁

尾頁

跳至