自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

還記得你小寶貝要來臨既一剎那嗎?

伯爵府

牛年勳章

第一次一個人去健康院途中穿水,去到健康院同姑娘講
之後坐白車入院 , 入到院做左實習醫生教學 ,一班人圍住
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

珍珠宮

回覆樓主:

半夜起身 wee 開始少少 m 痛咁,無理繼續瞓。當日已經 40w0d 本身朝早 book 咗睇醫生,打俾醫生叫即刻入院。無見過紅,臨生醫生人手穿水

子爵府

koalachan2002 發表於 19-5-24 13:53

晚上10點去小便,痾極唔停,即刻夾住大脾CALL白車,只係痛左一陣就生左,生時才12點多D

子爵府

第一胎, 訓醒見紅(幾滴個d) , 下午4:00到醫院, 晚上10:00出世 (37 week +)

第二胎, 半夜3點幾feel到陣痛, 上午6點幾到醫院,上午9:00出世 (39 week+)

第三胎, 早上5點幾feel到陣痛, 下午3點到醫院, 之後下午5:00出世 (40 week+)

大宅

回覆樓主:

第一胎38週2,一起身痾尿,點知痾完點解仲有水出。。。哦。。。。穿水,之後獨自坐的士去醫院
等左一日都無陣痛,第二日催生,但失敗,到38週4先開刀出世

第二胎
39週4 直接開刀

侯爵府

koalachan2002 發表於 19-5-24 13:53

見紅去醫院,26個鐘後先生得出
無穿水,入到產房要人手穿
助產士不停叫用力,用極力都痾唔出,唔知用咩力,原來係痾屎道力,助產士又唔講喎

男爵府

大仔星期六下午見紅,星期一早上先穿水,同日晚上出世;二仔不斷報假案,過期居留三日,出出入入醫院幾次,痛足三日三夜,最後人工穿水;三仔下午一點穿水,第二日清晨出世

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

第一胎去完醫院返屋企見紅 知道又頭去醫院 即刻上行樓梯 行行行行 6pm入院 1am出世 人手穿水

第二胎11pm見紅本身唔想去醫院 但老公擔心 去到醫院第二日8pm出世 人手穿水

第三胎玩正33wks. 期望同上兩胎一樣順利

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

夜晚,屋企睇睇下電視feel到黎料
我同c6講feel真d先,萬一原來屎急點算
入到院3度(醫院在隔離街),姑娘話咁你都忍到!

伯爵府

兩胎都係半夜四五點穿水,朝早七點幾岀世。

珍珠宮

大仔 : 36w1d天啱啱光去V點知一V完跳返上床即穿水,諗住冇咁快仲去開機洗衫點知開完機一起身就好似瀨尿咁,我就即刻叫醒c6去醫院當時宮縮好強烈,去到醫院已經痛到腰都伸唔直。上到房檢查完等醫生期間鬧到c6趴街。前後3個鐘就出世
細佬 : 好聽話冇衝閘,按所擇時晨開刀。

男爵府

零晨四點,睡覺 中覺得痛得特別,感覺上要生,起身沖凉洗頭,老公陪我搭的士零晨6點幾到QE, 中午1點上產房,下午5點幾生,生前先整穿羊水。

伯爵府

第一胎 39 week..天光去wewe見紅, 入院等生痛到 7pm 至生

第二胎 40.5 week ... 過期3天要入院催生, book左 9:30am... 但我遲到10:30am至到 ... 11:30am 打催生劑3:00pm生完.... 正式收工

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

夜晚瞓上床一直瞓唔著,突然feel到噗一下有好多水流出黎,即刻打電話俾隔離房c6拎毛巾走路袋入院

未夠一點去到急症室,攪左好耐先推入手術室,兩個半鐘後第一個b終於出世,可能半夜要急call開刀醫生

大宅

回覆樓主:

我見紅先 入院住左晚第二日比人 趕出院叫我陣痛或穿水先再入院。 當晚陣痛愈來愈密再入院,直去產房 開左三度 兩個鐘後佢話可以就幫我人手穿水 生啦。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

第一胎食完m 記後回家,跟著肚痛
第二胎見紅先
第三胎又係見紅先
第四胎入醫院催山等生

子爵府

下午5pm 響街、超市門口穿水
之後9秒9 返歸攞野,飛的入院

別墅

回覆樓主:

第一胎早上5點幾感到個肚好似有個泡pop一聲爆在,跟著去厠所,有水流出來,跟著早上10點就生在。

第二胎過在40週都無打算出來,胎水得返2mm,要緊急開刀,兒科醫生係手術房stand by。睇下阿b有無吸在胎糞,好在無,有就麻煩了。

侯爵府

半夜兩點幾,屋企瞓瞓下,突然覺得pop一下,就穿水了,老公即刻call的士去私家醫院,等到朝早六點幾都未開,八點幾都得兩度,之後落藥,都無動靜,我已經痛到斷片,結果最後開刀
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

首頁

尾頁

跳至