自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

tutik 發表於 19-5-24 21:47
因乜事?我最憎啲街市婆蝦呀婆,我實笑笑口咁幫口架!

不外乎婆婆揀生果或者㨂菜,佳寶唔俾揀而鬧婆婆

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

casschoi 發表於 19-5-25 00:01
有次家姐個印印去完超市買嘢再去佳寶買其他野,就俾佢地屈偷嘢,個姐姐咁啱唔見咗超市收據,嚇到喊!好彩 ...

話人偷野唔係應該要舉証先拉人架咩?點解要姐姐比返收據証明自己無偷?!
放下自在

大宅

我曾經有send 過email去佳寶投訴佢D阿姐態度勁差,又鬧人,但完全冇回覆,根本吾知佢有冇睇,事隔數月,個鬧人阿姐仍然屹立不倒係度繼續鬧人

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

如果有相更好

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bigheadgirl 發表於 19-5-25 10:15
我曾經有send 過email去佳寶投訴佢D阿姐態度勁差,又鬧人,但完全冇回覆,根本吾知佢有冇睇,事隔 ...

所以我話對這類公司,大家慳番啖氣啦~

低價產品,低價成本,低價招人,低薪員工, 低級服務, 合情合理~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

+4熱血勳章

幫推

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我覺得高層唔會理
啲職員好寸
唔憂做咁
我無幫襯好耐了
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

贊成你用這個方式去反映

我之前試過喺寶琳 間佳寶買嘢
見到個員工好唔老實,秤完生果特登再擺多幾粒入去, 我影佢相,send去佳寶官方email都冇人跟進, 我諗呢個集團應該都唔重視服務

大宅

我從來未幫襯過,試過入到去一陣臭味,價錢又唔係平好多,睇完呢個post ,相信未來更加唔會幫襯!

侯爵府

20100328 發表於 19-5-25 09:57
不外乎婆婆揀生果或者㨂菜,佳寶唔俾揀而鬧婆婆

講起有冇得揀就係好嬲, 買親生果佢話唔畀揀但係佢又快快手㨂晒啲衰既比我(生果山係佢砌既,佢當然快手),10個蘋果6-7個冇咗粒定,當中有啲傷既都算,可以切咗去,但如果太離譜我即時打開要佢換番一、兩粒比我,佢通常都ok, 不過唔知換咗係呀婆會點,因為都係睇人恰,啲男人買羊肉竟然有得㨂!?

翡翠宮

我曾經有send 過email去佳寶投訴佢D阿姐態度勁差,又鬧人,但完全冇回覆,根本吾知佢有冇睇,事隔 ...

人工唔高難請人

講得難聽啲
入得去買嘢(又唔係平)
預咗包埋受氣
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350

侯爵府

最有效嘅方法就係唔好再幫襯佢

翡翠宮

tutik 發表於 19-5-25 12:35
講起有冇得揀就係好嬲, 買親生果佢話唔畀揀但係佢又快快手㨂晒啲衰既比我(生果山係佢砌既,佢當然快手),1 ...

都唔係喎,當年買牛扒
用夾摷中間都俾人訖
之後啤一啤張名牌按摩椅掉夾走人
眼尾望個阿姐定咗形
利申:我係男人

大宅

rabbit75 發表於 19-5-25 12:36
人工唔高難請人

講得難聽啲

係呀,價錢平預左無服務可言,但冇預埋比人鬧,仲要吾係自己錯,好聲好氣問佢都比佢鬧,價錢平就可以咁咩?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

這些就一早唔好幫襯佢,

珍珠宮

畀面勳章

呢間野存在的問題根本來自管理層的不作為。同一班職員試下去嗰2間大型超市做,一定唔會咁。
衰啲講句,呢班人去街市菜檔做都唔夠膽咁樣又食野又鬧客。
冇咩事少入去。

翡翠宮

bigheadgirl 發表於 19-5-25 12:45

係呀,價錢平預左無服務可言,但冇預埋比人鬧,仲要吾 ...

所以有時唔係講唔撐小商户
雖然呢間唔算係小商户
集團式受咗不合理對待起碼(有仇報)
小商户真係吹佢唔脹
最多唔幫襯佢

男爵府

Lcmhcfbaby 發表於 19-5-24 20:38
你肯定佳寶高層會嚟bk睇到?

我知水果記者會睇

我都覺得呢間店員好唔掂

大宅

推上毒果,高層一定見到

男爵府

回覆樓主:

我呢邊嗰間啲員工態度又係超差

首頁