親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

kellymummy 發表於 19-7-4 13:48
玩晒應該3小時左右,我囡就玩左2個半鐘,佢有1個難度無玩,walkin應該得,我喺klook買,我嗰日係星期六最 ...

klook個pkg,唔係tambornine個tree top咩?

大宅

灝童媽咪 發表於 19-7-4 13:56
klook個pkg,唔係tambornine個tree top咩?

佢有currumbin門票加treetop

大宅

Currumbin 適合10歲小朋友嗎?

大宅

Montreal 發表於 19-7-4 15:19
Currumbin 適合10歲小朋友嗎?

我覺得如果平時好動的話應該ok的,但可能未必會玩到晒d stage, 同埋要夠高,妳可上佢網站參考下,當日有見到大約10歲左右小朋友玩

男爵府

kellymummy 發表於 19-7-4 13:57
佢有currumbin門票加treetop

謝謝。你話最遲2:00,klook 門票+treetop係咪冇規定,而係動物園要求?

大宅

ahmi 發表於 19-7-4 19:22
謝謝。你話最遲2:00,klook 門票+treetop係咪冇規定,而係動物園要求?

klook無寫的,我地到動物園換完票後就去treetop book時間,佢話最遲2:00pm開始,我估要預時間在關門前玩完,所以我地book左2:00pm, 佢有講話如果想早d開始可以隨時改早些

大宅

回覆樓主:

其實有另一個treetop challenge for 7歲,地點係 thunderbird park, 仲可以騎馬同玩其他野。

男爵府

kellymummy 發表於 19-7-4 19:28
klook無寫的,我地到動物園換完票後就去treetop book時間,佢話最遲2:00pm開始,我估要預時間在關門前玩完 ...

明白

男爵府

alfred.tse 發表於 19-7-4 19:29
其實有另一個treetop challenge for 7歲,地點係 thunderbird park, 仲可以騎馬同玩其他野。
...

我其實想去呢個多啲,不過不是自駕,比較難去到。

別墅

alfred.tse 發表於 19-7-4 19:29
...

呢個就係tamborine個個,有3-8歲treetop。
仲有啱大人玩及大小小嘅兒童。
在youtube睇,可以選擇玩難道。所以我會book呢個。

水晶宮

kellymummy 發表於 19-7-4 17:44
我覺得如果平時好動的話應該ok的,但可能未必會玩到晒d stage, 同埋要夠高,妳可上佢網站參考下,當日有見 ...

我今天去咗 currumbin tree top challenge 喇。
Green, Red courses 我 完全冇問題, extra ziplines 亦ok. 但上到 black course, 我見到個網要擒上去, 我投降。

我仔高中生, 手長腳長, 玩晒, 需時3小時。现在手臂好酸弱。

水晶宮

kellymummy 發表於 19-7-4 17:44
我覺得如果平時好動的話應該ok的,但可能未必會玩到晒d stage, 同埋要夠高,妳可上佢網站參考下,當日有見 ...

我亦係在 klook 買currumbin 門票+tree top challenge. 買完之後我在 fb 用 messenger book 時間

別墅

birdbird 發表於 19-7-5 18:25
我今天去咗 currumbin tree top challenge 喇。
Green, Red courses 我 完全冇問題, extra ziplines 亦ok. ...

想問,你就咁睇. 頭2個挑戰適合高小至初中玩嗎?小朋友較好動的。

水晶宮

灝童媽咪 發表於 19-7-12 20:45
想問,你就咁睇. 頭2個挑戰適合高小至初中玩嗎?小朋友較好動的。

高小至初中玩到red course 冇問题。上 black course, 手要 reach 到 180cm, 因為有d 向上爬上的 challenge 兩個 step 中間好濶, 個子矮就玩不到。

別墅

birdbird 發表於 19-7-12 20:59
高小至初中玩到red course 冇問题。上 black course, 手要 reach 到 180cm, 因為有d 向上爬上的 challenge ...

birdbird,謝謝你

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

想問要唔要睇重量,我仔比較瘦,得60磅,手可點到160cm,請問可以玩到Tamborine 個treetop嗎?

大宅

回覆 灝童媽咪 的帖子

你玩咗未? 係邊度book 平? 我驚買咗到時阿女唔玩

別墅

katherine_cyw 發表於 19-7-16 09:50
回覆 灝童媽咪 的帖子

你玩咗未? 係邊度book 平? 我驚買咗到時阿女唔玩 ...

買左,未去玩
8月初去

別墅

katherine_cyw 發表於 19-7-16 09:50
回覆 灝童媽咪 的帖子

你玩咗未? 係邊度book 平? 我驚買咗到時阿女唔玩 ...

我買左Tambormine 個
因有大有小,所以選呢個。
我在klook買,因佢做緊暑期優惠。
但3-7歲個要經佢地官綱買

大宅

回覆 灝童媽咪 的帖子

係返treetop web book 嗎? Klook 搵唔到junior 訂

首頁

尾頁

跳至