夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

fancyshop 發表於 19-5-25 18:06
回覆 mini1204 的帖子

喊足一個月 撐得好辛苦 可以咁突然變心 我之後都好難相信愛情 ...

喊係好正常的~想喊就喊啦~情緒係要得到發洩先可以抒緩心情但喊完就要清醒~勇敢面對現實~就算有幾愛佢~佢唔用愛你都係事實~so sad but true~留著一個唔愛自己的人喺身邊係一種虐待~現在應該做自己喜歡的事~例如報下興趣班~做下運動~約下朋友食好野~令自己忘記佢~重過新生活~加油

別墅

男人都係一樣 咩感覺淡左 感情變左 通通都係藉口 99%都係因為有第二個 所以先堅決分開! 但敢做唔敢認!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mini1204 發表於 19-5-25 17:31
佢未必鍾意左女同事
不過一定對你無左感覺
有D野無左就無左

同感

或者同佢傾多次,比時間大家,若果一切無變,不如算吧,趁自己仲後生,又未有小朋友。

大宅

fancyshop 發表於 19-5-25 16:07
長文 求安慰...今年31歲 同老公同年 拍拖4年半 結婚年半 一共6年我地咁多年一直都好好 相處舒服 最多只有小 ...

樓主,好明白你的傷心難過,在這一刻,你老公決心走人,你苦纏也沒用,佢只會覺得你煩,倒不如你同佢講,你都要反思呢段關係
d男人好衰,你好地地留喺屋企等佢,佢唔會珍惜,反而你走咗,佢又會個心囉囉攣,你不如用一段短時間令自己冷靜番、扮靚d,到時可能有另一番景象,當然,你老公可能會肆無忌彈去溝女,你就當放長線睇清楚呢個人

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

變咗心啦
就算未係個fg都肯定發現仲可以搵到更好
好彩冇小朋友自身又未真係好大
該捨則捨
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

伯爵府

2024年龍年勳章

長文 求安慰...今年31歲 同老公同年 拍拖4年半 結婚年半 一共6年我地咁多年一直都好好 相處舒服 最多只有小 ...

佢迷咗落個年輕女同事度。
相差咁遠,你輸梗。
你不會再得到佢,你快啲死心,將你的傷害減到最低。

大宅

唔知點解你講到佢話價值觀越嚟越遠,我就覺得佢已經係鍾意咗第二個,結咗婚年幾,應該好sweet至係,點解咁快會話淡左呢?一定係已經有後路,你先會對你淡。
佢有機會回頭,但係佢仲咁後生,好多嘢都未試過,你唔擔保佢有冇第二次第三次!
你有冇返工㗎?搵啲嘢學吓!唔好再圍住佢轉,你咁後生,自己都要增值下自己,扮吓靚,如果成日喊苦喊忽對住佢,可能仲會覺得你煩

大宅

fancyshop 發表於 19-5-25 18:06
回覆 mini1204 的帖子

喊足一個月 撐得好辛苦 可以咁突然變心 我之後都好難相信愛情 ...

唉⋯係你遇到個衰男人姐,唔係個個男人都咁衰,你值得擁有更好,你要為自己而活,仲要活得精彩,等佢第日後悔!

洋房

回覆 Kam227 的帖子

佢突然覺得自己要既另一半係小女人which 我唔係 但我由day1 已經唔係... 我可能一直比佢太強勢既感覺 而家出現左個所謂fresh grad 令佢大男人既感覺返左尼... 我只係幻想 如果一直唔離婚 佢同條女一直唔見得光 應該唔長久

翡翠宮

fancyshop 發表於 19-5-25 20:07

佢突然覺得自己要既另一半係小女人which 我唔係 但我由day1 已經唔係... 我可能一直比 ...

佢自己入紙申請兩年已經可以離
點會一直吾見得光
而且,如果佢要既人吾係你,佢點都會揾到個"係"既為止,你死拖都只係令自己損失更多時間,吾會令自己突然變成佢要既人

男爵府

佢突然覺得自己要既另一半係小女人which 我唔係 但我由day1 已經唔係... 我可能一直比 ...

男人變咗心就咩理由都講得出~佢咪求其話唔中意你強勢中意小女人囉總之你嘅嘢佢而家就唔中意~佢但求你放手畀佢溝第二個~唔好執著佢講嘅嘢~你只要清楚知道佢已經唔愛你了

瑪瑙宮

離婚吧, 再拖再試都係晒你自己時間的. 緣已盡, 情已逝, 接受个現實喇, 咩原因都好喇, 佢唔愛你重親口承認, 我覺得係好事.

唔乜甘心, 一齊果 6 年, 就算 16 年 26 年 36 年都係一樣, 留住个人留唔住个心, 都係無意思. 無小朋友無多重顧慮.

侯爵府

畀面勳章

香港係冇離唔到既婚,佢可以單方面申請,而你只會浪費左自己既時間,或者你可以比兩丶三個月時間自己接受同睇清件事,慢慢再決定點做,不過相信都只係拖時間。

洋房

好多男人結婚前已經鍾意左第二個,只糸你吾知,可已經吾鍾意你

大宅

男人會比一萬個藉口自己有外遇,當你變成小女人嘅時候,佢又會想搵一個獨立啲嘅女人。
你絕對有權等佢回頭,或者改變自己嚟就佢,但係主動權唔係你度,佢要條女見得光有好多辦法,單方面可以申請離婚或分居!條女咪即刻見得光囉!

伯爵府

整件事係你老公突然變左心 不過你地結左婚只係年多 婚前老公有冇驚喜求婚?你想結定佢想?有冇婚前同居?因為無小朋友 又只係結婚一兩年 仲可以好熱戀。
三十歲結婚唔算細 我22歲我老公23時結婚.....身邊都有人係咁 一樣仲係好sweet 好睇大家有冇心維繫 不過事旦一方變左既話 另一方再挽留都無乜意思
或者搵個時間同你老公傾下以後大家好甜蜜既事 勾返起佢既回憶同感覺吧。

複式洋房

放手吧 放過自己 到時又睇下佢同果條女好得幾耐 而家佢同條女實開心架 到遲下咪知道邊個好囉 你而家抓住唔放 大家辛苦 佢仲會愈來愈疏遠你 而家你仲年輕又無小朋友 灑脫放下吧

伯爵府

你應該唔係第一次看呢版
好多可以一齊好多年 甚至有埋BB
男人有得一次就會有第二次
佢內疚下都好 最慘佢唔係 仲覺得你阻住佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

還好你地無小朋友,岩岩結無耐佢就發現唔岩大家。好過到你就38、39、40歲就真係無乜希望再搵。
而家31,其實唔難搵

放走個衰男人吧,你值得更好的

洋房

回覆 花花b 的帖子

拍拖一直好好 互相有surprise 求婚係瑞士雪地求婚 婚後一年仲有surprise 去旅行 係呢2,3個月開始有變化我地無同居 婚後先一齊住

首頁

尾頁

跳至