夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

fancyshop 發表於 19-5-26 12:13
多謝大家... 而家每日都突然眼淚直流 做咩都做唔到 又不停睇老公同個女仔online 時間 好折磨... ...

佢哋發展成點,你都好難控制。不如將個focus 放係自己到,做吓運動,扮吓靚,揾朋友陪吓。等d日子易過d。做女人一定要知道怎樣愛自己呀!你自愛先會有人愛你,加油呀jm!

大宅

fancyshop 發表於 19-5-25 23:48
回覆 花花b 的帖子

拍拖一直好好 互相有surprise 求婚係瑞士雪地求婚 婚後一年仲有surprise 去旅行 係呢2, ...

真係好浪漫呀!!!突然變成咁真係傷心又唔甘心。
我同初戀男朋友拍拖3年,佢十分遷就我,當我公主般,又係好地地,突然對我冷淡,又話價值觀不同性格不夾之類,又話比1個月大家唔揾大家冷静下,當時我世界未日,接受不到,以淚洗面,不斷挽留,1個月由140磅瘦到120磅,不停咁挽留,結果佢話比我真心打動左,同返我一齊。其實佢追緊第二個,追唔到同返我一齊
再一齊2年,我好怕失去佢,而佢對我可有可無,我又不可管佢,大家話題小左。結果真真正正分手了。因今次又好似上次咁話比1個月時間大家,佢今次追到個女仔。
因佢心變了,覺得我很多缺點,勉強冇幸福。

男爵府

2019新春慶豚圓

美小姐 發表於 19-5-27 13:52

真係好浪漫呀!!!突然變成咁真係傷心又唔甘心。

你個初戀男友真係賤到一個點擺明騎牛搵馬~正渣男

男爵府

BK Milk勳章

多謝大家... 而家每日都突然眼淚直流 做咩都做唔到 又不停睇老公同個女仔online 時間 好折磨... ...

何必再折磨自己,既然對方已經變心,你還是快d預備離婚吧。 睇嚟你老公唔會回頭

又放假!!!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

唔好委屈自己...明白係好難接受..勇敢D,愛自己多D..你仲咁後生..可以繼續好好生活..唔需要俾佢影響到,傷害你..
可唔可以同屋企人傾吓?搬返去屋企住,大家分開冷靜一吓

大宅

回覆樓主:

無小朋友,9秒9同佢byebye。前面海闊天空。加油。

大宅

2019新春慶豚圓

CMMANDY 發表於 19-5-25 17:16
人會變, 只差在變成店, 有人未結婚鐘意煮飯, 同想生bb, 但婚後唔鐘意了, 大有人在, 唔同步, 就是問題, 唉! ...
可惜做人妻的,永不肯相信這殘酷的事實。無危機感,覺得自己好得,可掌控一切。

複式洋房

fancyshop 發表於 19-5-25 16:07
長文 求安慰...今年31歲 同老公同年 拍拖4年半 結婚年半 一共6年我地咁多年一直都好好 相處舒服 最多只有小 ...

唔係有第二個,一定唔會咁決絕!

伯爵府

回覆樓主:

就算佢無同女同事一齊, 你都唔會當無件事, 耐唔耐會猜疑佢有無女仔埋身, 你仲辛苦.... 長痛不如短痛囉

男爵府

fancyshop 發表於 19-5-25 16:07
長文 求安慰...今年31歲 同老公同年 拍拖4年半 結婚年半 一共6年我地咁多年一直都好好 相處舒服 最多只有小 ...

你覺得你地好夾姐,好明顯佢已經變心,算吧啦。擺明鍾意咗個女同事
做人,5好難为自己

大宅

2019新春慶豚圓

其實佢同個女人又睇戲又食飯等等,你自己都心裏有數,不如趁呢段時間好好計劃吓自己,衡量分開或不分開會點,學吓嘢,識多D朋友,扮吓靚買吓衫,雖然明白你好傷心,但都唔好比咁嘅情緒影響太耐,好好對自己。

複式洋房

變左心就離開

翡翠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

fancyshop 發表於 19-5-25 20:07
回覆 Kam227 的帖子

佢突然覺得自己要既另一半係小女人which 我唔係 但我由day1 已經唔係... 我可能一直比 ...

佢做得出就預左唔怕唔見得光,我件ex都係咁,仲要明目張膽同條8婆一齊返香港(我地係響香港識,之後移民),結果我死心,同兩個女一齊返香港,由得佢響果邊鍾意點就點
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

趁後生,又冇bb,搵嗰個。雖然咁講好衰,但有時d野唔係你既,你點留佢都冇用。係你既,你點鬧佢都唔會走

大宅

2019新春慶豚圓

fancyshop 發表於 19-5-25 23:48
回覆 花花b 的帖子

拍拖一直好好 互相有surprise 求婚係瑞士雪地求婚 婚後一年仲有surprise 去旅行 係呢2, ...

回憶總是美好的,但你問自己眼前呢個人仲關心你嗎?會顧及你感受嗎?趁自己未有子女可以灑脫既時候作出愛自己既決定,呢度好多JM 明知老公有第二個都選擇原諒,因為唔想仔女無爸爸情況下成長 。

男爵府

佢連呃你都費事,全部責任推晒落你到,想你自己走,佢做晒好人。
佢貪人地新鮮年紀細,森林咁大,你守得幾耐?既然佢咁坦白,咪多謝佢,放過你。如果你有小朋友,我會叫你繼續守落去,但好彩未你有小朋友,否則你仲傷心。

水晶宮

2019新春慶豚圓

冇得等

別墅

回覆樓主:

你現在其實還很年輕, 我很明白那種痛但是也沒有辦法改變過來, 放開佢放開始自己, 幸好你倆沒有小朋友, 時間真的可以沖淡一切, 就算今次俾你挽回或者將來又會重複發生, 記住!要活得比佢好

大宅

回覆樓主:

如果我係你,我幾愛佢都好, 一次不忠,百次不容,我都無法接受佢思想/行動上出過軌!

樓主, 同自己講: “就當愛錯了你, 就當放生你!”

複式洋房

樓主,你仲有得回頭, 希望你唔好好似我咁...我同老公由拍拖一齊12年, 有個好細既仔,仲有左第二胎5個月,佢都係突然話變就變,仲叫我落左去,我都唔明點解佢可以突然咁狠

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊