親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最新一集 Day 5終於整好 ,一連5日 又去郊外又去市區,一家人真的玩得很開心

DAY 1
坐凌晨機 到韓國就即刻出發去南怡島,影咗好多靚相之後;就去咗草泥馬樂園 ,原來 還有好多其他 動物!

DAY 2
我們去咗東海那邊的 海洋鐵路自行車, 一家人搭單車,一邊吹吹海風一邊看美景; 食完餃子火鍋 ,就去Ocean 700玩刺激的水上樂園

如果來睇片,由於這唔比post,可pm 或 在 Youxxxx 打【韓國親子遊 VLOG 】,是最新2019 的,剛復活節去完。

Cheuk2012    發表於 19-5-26 22:13

琥珀宮

回覆 Finana 的帖子

Very nice

複式洋房

Cheuk2012 發表於 19-5-26 22:13

Very nice

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

複式洋房

wcpcelia 發表於 19-5-27 10:49
thx for sharing

好睇,記得睇返1~4集,仲有一天

wcpcelia    發表於 19-5-27 14:22

大宅

謝謝分享

男爵府

明天出發了,仍未plan行程,今晚做下功課先

複式洋房

tasa 發表於 19-5-27 15:05
明天出發了,仍未plan行程,今晚做下功課先

咁趕 一定預一日去愛寶呀。。真係好玩,個樂園收6點,早點去。

男爵府

Finana 發表於 19-5-27 16:31
咁趕 一定預一日去愛寶呀。。真係好玩,個樂園收6點,早點去。

小朋友3歲岩玩嗎?

複式洋房

tasa 發表於 19-5-27 17:41
小朋友3歲岩玩嗎?

3歲好似太細,有個沙池的公園,有幾個up and down 的機動遊戲是小兒科,但我諗佢太細個有好多玩唔到, 繩網陣但係爬得高唔太岩,最好 是 5歲以上 我仔是6歲 好岩玩好多路要行,好多都是轉來轉去同快,未必太岩。
去到愛寶樂園仲要轉一架好快的shuttle bus五分鐘到樂園位置。 怕你湊住小朋友太麻煩, 淨係睇大熊,獅子老虎 或影相 有興趣就ok。

男爵府

Finana 發表於 19-5-26 00:43
Day 4
出發同小朋友整咗紫菜仲影咗一家人的韓服(emoji)‍(emoji)‍(emoji)(emoji)‍(emoji) 今天行程緊密好 ...

紫菜韓服喺邊架? 自己book ?

複式洋房

snowli 發表於 19-5-27 23:34
紫菜韓服喺邊架? 自己book ?

我是跟團的,叫春夏秋冬紫菜博物館,

複式洋房

Day 4
出發同小朋友整咗紫菜仲影咗一家人的韓服(emoji)‍(emoji)‍(emoji)(emoji)‍(emoji) 今天行程緊密好 ...

最新第5日行程出爐啦!

子爵府

回覆樓主:

Hi, 之前有睇過你哋其他旅行片,希望你哋繼續拍多啲親子遊正片分享。如果可以介紹埋美食就更好啦

琥珀宮

畀面勳章

Day 4

溫馨提示樓主

唔好將屋企人臉孔放上網 / 把相片馬賽克
防人之心不可無

複式洋房

rabbitboyboy 發表於 19-6-4 07:39
Hi, 之前有睇過你哋其他旅行片,希望你哋繼續拍多啲親子遊正片分享。如果可以介紹埋美食就更好啦
...

本身想介紹多啲美食, 但拍片時小朋友太肚餓好快食曬個餐, 下次我會留意一下盡量介紹多啲嘢食 多謝你支持

複式洋房

I9528 發表於 19-6-4 07:54
溫馨提示樓主

好的,多謝提點! 但youxxxx 上都會 顯示出來,所以我先沒有做呢樣嘢!

複式洋房

I9528 發表於 19-6-4 07:54
溫馨提示樓主

已經改左相封面啦

複式洋房

最新一集 Day 5 終於整好 ,一連5日 又去郊外又去市區,一家人真的玩得很開心(emoji)

DAY 1

DAY 3
早上去了摘士多啤梨 , 即場食好甜又大粒又好味的水果, 中午 去到最小朋友最開心的愛寶樂園Everland , 平日收6點啊!大人 小朋友都好適合玩 ,真的玩到不願走(emoji)

Day 4
出發同小朋友整咗紫菜仲影咗一家人的韓服
今天行程緊密好豐富呀,去左好多地方玩…

食左兩間米芝蓮的餐廳豬手,夜晚食高麗蔘雞湯,兩餐都挺好食,超滿足…

接著,帶小朋友參觀 Coex Sea aquarium,原來都幾大,都有好多品種。接著再去左潮聖 Coex Mall 星光圖書館+激安殿堂

複式洋房

Finana 發表於 19-6-4 09:01
DAY 3
(emoji) 早上去了摘(emoji)士多啤梨(emoji) , 即場食好甜又大粒又好味的水果, 中午 去到最小朋友 ...

DAY 5
出發麻浦魚水產市場買手信- 必買雞泡魚乾 蝦乾 和 水果; 接著去明洞食超長雪糕 ,明洞 吃的 【柳氏雙重芝士鐵板】 超好吃, 推薦!

首頁

尾頁

跳至