0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係FTM, 想問下可以同bb玩啲乜?
我每曰都係捉住佢手仔唱下歌仔,佢都幾開心,但有咩其他活動可以同佢玩下呢?佢又未識坐,未識轉身

民房

回覆樓主:

.

男爵府

搖鈴,呃佢左左右右郁

大宅

dv-1023 發表於 19-5-26 17:24
我每曰都係捉住佢手仔唱下歌仔,佢都幾開心,但有咩其他活動可以同佢玩下 ...

我都想知阿,
不過我係婆婆湊,
婆婆好好心機成日同佢傾計。。
有時婆婆會捉住佢腳板做放屁聲
之後佢又笑wor

洋房

我每曰都係捉住佢手仔唱下歌仔,佢都幾開心,但有咩其他活動可以同佢玩下 ...

我囝囝兩個月未夠,我有同佢玩Tummy Time,有興趣上youtube睇吓,網上亦有提及TUMMY TIME同BB好處。

複式洋房

我女3個半月,佢呢排喜歡玩波,通窿個d入面有個鈴鈴會響個隻,最好係矽膠款,咁就容易比d手指揸住,即使咬都無咁硬。。

別墅

YeeC_chu 發表於 19-5-30 23:55
我囝囝兩個月未夠,我有同佢玩Tummy Time,有興趣上youtube睇吓,網上亦有提及TUMMY TIME同BB好處。
...

我同佢訓練tummy time佢舔床單同嘔。佢胃淺一反轉佢就嘔。幾次都系咁5知點算

複式洋房

babymm33 發表於 19-7-16 10:22
我同佢訓練tummy time佢舔床單同嘔。佢胃淺一反轉佢就嘔。幾次都系咁5知點算
...

食飽至小半個鐘先tummy time,我通常會打直抱一陣,如果吾抱佢放低佢,佢會自己轉身然後嘔奶。

洋房

babymm33 發表於 19-7-16 10:22
...

係唔係飲完奶冇耐?

複式洋房

我download左兩個app叫kinedu同babysparks
兩個都係教每日可以同bb做唔同嘅小活動

首頁

尾頁

跳至