想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我本身Cycle22-24日,每次嚟之前都會有spotting2-3日。 其實我已經睇咗8個月中醫,但都無聲氣... (emoji) 而且我有腺肌症,雖然keep住食中藥,但都keep住會痛...(emoji)
中醫無嘗試幫我整返長d個cycle (28-30日)。 (我有聽朋友講話keep返28日一個cycle好重要,但我唔確定,想問吓大家!(emoji)‍♀️)
最後其實我個中醫係咪唔岩我呢? (不過我一路食住藥都感覺健康咗嘅)我已經36啦,所以如果唔岩,好想轉過第二個醫生!好矛盾... (emoji)

別墅

回覆 siudou0421 的帖子

我情況同你差唔多,睇咗年半中醫,隔個月可拉返去28日,但係都未有BB ,所以試緊ivf

大宅

我cycle 都短 平均26 但上個月22
最近開始睇西醫 check排卵但醫生又無特別話唔好 只要唔少過20天就得
而家做緊iui

複式洋房

siudou0421 發表於 19-5-26 23:02
我本身Cycle22-24日,每次嚟之前都會有spotting2-3日。 其實我已經睇咗8個月中醫,但都無聲氣... (emoji) ...

你係iui or 自然懷孕?

大宅

siudou0421 發表於 19-5-26 23:02
我本身Cycle22-24日,每次嚟之前都會有spotting2-3日。 其實我已經睇咗8個月中醫,但都無聲氣... (emoji) ...

其實長短週期 同經期多少 都可以有bb 最重要係看醫生 check下有無排卵先
因我做女時經期好短22-24日 而且2-3日完晒 醫生check 完話正常 我28歲生 第一個 30歲生第二個 之後經期長了 33-36日 而且4-5日先完 到38歲我胎住第三個呀!
所以首先要檢查清楚先呀 女人唔可以拖時間
祝早孕

複式洋房

nana1104 發表於 19-5-27 20:35
其實長短週期 同經期多少 都可以有bb 最重要係看醫生 check下有無排卵先
因我做女時經期好短22-24日 而且 ...

聽到你咁講我放心好多啦!多謝! 我已經做過兩次ivf,但失敗咗... 不過我有keep住用clear blue 驗排卵,希望可以自然成功!

複式洋房

sweetsnow 發表於 19-5-27 19:50
回覆 siudou0421 的帖子

我情況同你差唔多,睇咗年半中醫,隔個月可拉返去28日,但係都未有BB ,所以試緊i ...

我中醫無幫我調個cycle 所以我有少少擔心!請問你睇邊個中醫?想參考吓!

複式洋房

hapishopping 發表於 19-5-27 20:23
你係iui or 自然懷孕?

失敗咗兩次ivf, 食緊中藥,希望可以試自然!

首頁

尾頁

跳至