夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一次發帖,多多指教
係結婚前一年,我發現老公玩online game 認識咗女仔,以老公老婆相稱,係game 裡面仲結婚,當時我問佢,點解要咁做?佢話games 嚟啫,又唔係真的,仲有返工好多壓力都想放鬆一下呀。之後我話我唔中意你同game 個女仔咁曖味,講埋啲你未同我講既野,佢就質疑我係咪睇佢電話?當時我冇出聲,佢好嬲,問我做咩偷睇佢電話,我知我唔應該偷睇佢電話。後來佢已經冇再玩呢隻,同佢女仔就冇再聯絡。
今年結婚第二年,佢再係咁,我係最近發現佢對我冷淡,平時返工都會打電話給我問呢樣問我個樣,但依家連電話都好少打,同佢講野問一句答一句,之後佢又継續打機,所以我見到佢訓咗就查佢電話(我都知我衰架啦),打開電話記錄全部都個女仔電話號碼,有時大家傾咗3個幾鐘,真係無時無刻都傾,到咗放工返來就冇傾,之後我睇返佢地大家係line 留言,我直頭喊都收唔聲,內容大概老公老婆相稱個啲好掛念大家,日日都想你,唔可以冇咗你之類,我真係好想飛來見你呀(個女仔住台灣)
多謝咁多位意見

子爵府

CAul 發表於 19-5-27 07:53
第一次發帖,多多指教
係結婚前一年,我發現老公玩online game 認識咗女仔,以老公老婆相稱,係game 裡面仲 ...

其實你老公咁樣, 基本上已無得同佢行落去, 他已出了軌, 並不放你在重要的位置.

哭了就不要再哭, 如果他的心態是這樣, 就算台灣女仔最後不成事, 會繼續有下一個的.... 重整狀態, 準備行妳的新路吧~

如果他仍想加入, 就要放下現在錯誤的思想, 由妳帶領走, 如道不同, 不相為謀, 只能各走各路, 找個更珍惜妳的人了.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實個心已經無你,佢現在係已經迷左落去...沒有那個她,都可能會再揾另一個,這樣大家行落去,係無意思,而你也會對佢失去信任

大宅

要坐低好好溝通下,冰封三尺非一日之寒,睇下佢想解決定完結。

子爵府

Onetwofree 發表於 19-5-27 08:59
要坐低好好溝通下,冰封三尺非一日之寒,睇下佢想解決定完結。

現在的on line game, 不單是角色的投入, 更是把ICQ/QQ 的男女搵伴網站, 交叉結合在一起, 令人更易在道德上歪曲, 現實的逃離, 比沉迷單一遊戲對婚姻更可怕.....

看樓主情況, 真的要先自我準備一下, 她老公基本上已放棄現實/責任和樓主..... 談或所為的溝通, 相信之前亦有, 下個溝通, 最少只要2次, 一次是更嚴厲聲明, 最後一次是樓主自己決定及知會他大家善後的分配.

珍珠宮

減齡達人勳章

攤牌前諗清楚自己想點?唔想離婚就唔好踢爆住。而家你老公只係話想去台灣搵個女仔,並未行動,你一踢爆,分分鐘佢用你偷睇佢電話為理由,發脾氣,之後真係走咗去台灣搵個女仔,仲要入你數係你逼佢。

大宅

第一次發帖,多多指教
係結婚前一年,我發現老公玩online game 認識咗女仔,以老公老婆相稱,係game 裡面仲 ...

你老公知你知電話密碼都完全無避忌,如果電話無唔見得光怕咩你睇,仲發爛渣,其實有咩可能容忍到唔爆佢大鍋,你唔出聲佢就會遲早出事,如果你爆左佢,佢仲發爛渣,無求原諒,佢去搵個女仔,證明佢變心,唔值得你留戀。

瑪瑙宮

佢唔會為你改變的. 爆佢你要預左最坏結果, 不過, 唔爆佢都唔會有好景象. 你唔離開都唔好同佢生細路最好.

伯爵府

回覆樓主:

又咁,我諗佢最多算係精神上出軌,睇佢都未見過個女人,你試下叫佢唔再搵個女人,唔再玩online game得唔得

複式洋房

其實都算係精神出軌啦 好難再行落去

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

第一次發帖,多多指教
小心有BB,條路行法完全唔同小心

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

20150618bb 發表於 19-5-27 15:40
小心有BB,條路行法完全唔同小心
上天有時作弄人,小心

大宅

如果你有勇氣面對任何結果,可直接同佢講你知道佢出軌,話同佢離婚成全佢,睇下佢未上身前會否醒覺,但其實佢已有前科,分明是有呢係心㽼

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

第一次發帖,多多指教

be strong...

複式洋房

講少少背景,追我三年,拍拖二年,結婚二年幾,冇小朋友
攤牌之後話我睇咗佢電話,佢當然嬲啦,開始話對我感覺已經唔同咗,我話如果我今日唔同你講,你就唔講?佢話會講,但唔知點開口講好,話我放假陪第二個(女仔朋友)都唔陪佢。話我冇咩關心佢,諗返起之前平時訓教佢都會黐住同攬住我瞓,發覺依家冇了,仲分被訓,講野已經冷淡咗,仲好生疏。佢話要啲時間諗吓之後點做。

大宅

CAul 發表於 19-5-29 16:11
攤牌之後話我睇咗佢電話,佢當然嬲啦,開始話對我 ...

吓,好似你求佢原諒咁嘅,唔係應該你諗下點做?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 CAul 的帖子

你問返自己還想挽留佢嗎?你C6一次又一次,
佢似很需要attention和小鳥,
而你看來比較獨立和爽快,
趁未有小朋友,
你諗清楚這段婚姻是否應該繼續。

複式洋房

回覆 soso1227 的帖子

好想挽留佢,你講得岩,佢一次又一次又咁,如果我今次又再原諒佢,難保佢下次都會咁,但一諗分開,或者離婚,我個心就好痛

瑪瑙宮

CAul 發表於 19-5-29 16:11
攤牌之後話我睇咗佢電話,佢當然嬲啦,開始話對我 ...

心會痛, 時間過左就唔痛, 跟本佢鈡意唔停溝女, 你成世忍佢嗎?

男爵府

CAul 發表於 19-5-30 09:53
回覆 soso1227 的帖子

好想挽留佢,你講得岩,佢一次又一次又咁,如果我今次又再原諒佢,難保佢下次都會咁 ...

我好明白你感受
在online game上稱呼老公老婆,game內結婚,在line上傾計調情,甚至同台灣妹傾長途電話談情,也是叫佢老婆。。。以上全部種種我嗰位賤男都做過,以我觀察,係隨住唔玩呢個game就會完結,但玩另一個game又再無限loop。。。雖然除了game上識,現實佢又好似冇,但我估係未遇著姣婆。而家你趁自己冇小朋友,自己還青春,快啲走。
你睇下我隔離舖你就明

首頁

尾頁

跳至