自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

早走早著

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

cathy1128 發表於 19-5-27 08:30
人工好好,地點ok,每日都要ot半個鐘至45分鐘
工作同同事都麻麻
諗緊返多幾日再決定,定係快d唔做搵過份好

我試過3日就走,唔啱無謂浪費大家時間。
不過當時冇咩壓力,有份parttime隨時等住我返。

所以話走就走。

伯爵府

騎牛搵馬。。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同事果D, 我覺得要多少少時間適應的

大宅

同路人
不過唔駛OT,啱我湊仔,忍忍先

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

工作同同事都麻麻

點麻麻法?

珍珠宮

回覆樓主:

既然你話人工好好, 地點又唔差, 只是ot得30一45分鐘. 而同事關係麻麻。

講真打份算係咁啦~你保證你下一份會好過現在這份?

人工, 地點唔使講, 但是試問有邊間公司不是加班的? 至於同事關係,你係新人, 算麻麻已經是對你客氣了!做同事姐,又唔係做人世。

珍珠宮

試過有份工,無人事問題,只係啲野煩,成日簡單複雜化,做左半日已經想辭職,只不過果份工只係做兩個月的臨時工,所以我先捱埋落去,比著係長做嘅,我實邊做邊搵

大宅

回覆樓主:

唔喜歡工作內容才會走,人事就間間公司都有啦!

珍珠宮

同事點唔好法?

子爵府

邊做邊搵.頂吾順,就試用期前走.吾係最小1個月通知期

民房

侯爵府

如果冇經濟壓力就早走早著吧!何必苦了自己?

珍珠宮

工作同同事都麻麻

好多公司人事上都有大大小小的問題。
若人工丶地點都好,已經唔錯。
除非你運氣相當好,比你轉到有一份人工好,地點好,人事冇問題的工作。
否則,會擔心轉嗰份仲冇現有好,咁就得個搞字了。

首頁

尾頁

跳至