夫婦情感

跳至

首頁
12345...14

尾頁

別墅

我同老公今年相識十一年了。結左婚三年有個一歲四個月的仔仔,老公揸車搵食既,我由上年八月開始轉左做全職媽媽。由今年開始大家關係變得冷淡,到今年三月中,我心血來潮摷佢個袋,比我發現左個避孕套,佢話係去落馬洲做野時派的。我選擇信佢,但已經傷左佢個心,佢話已經對我無feel,同我一齊好大壓力,佢試過叫自己原諒我但佢做唔到。我地無行房三個月了,佢d態度亦變得好生呆,成日叫我唔好等佢,但我唔想離婚,我可以點令佢再接受返我?
我之前湊仔湊得好癲,比左好多難聽既說話佢聽,話覺得佢可有可無,離婚唔離婚都無分別(因為佢份工好忙,長時間唔係屋企)佢記到依家。

別墅

wkl552 發表於 19-5-27 12:52
我同老公今年相識十一年了。結左婚三年有個一歲四個月的仔仔,老公揸車搵食既,我由上年八月開始轉左做全職 ...

我地有坐低傾過但次次都係重複返話佢受到好深既傷,十年都唔信佢,仲有咩好講。我叫佢以大局為重,原諒我,因為長此下去怕影響仔仔。佢自己都話咁樣唔開心,但又走唔到出黎。我有時問下佢野,佢就話我逼佢,好辛苦。我真係唔知點做好。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

wkl552 發表於 19-5-27 12:52
我同老公今年相識十一年了。結左婚三年有個一歲四個月的仔仔,老公揸車搵食既,我由上年八月開始轉左做全職 ...
你呢関都幾頭疼,有一句....但已經傷左佢個心?? 唔係傷左你個心先...對

別墅

wkl552 發表於 19-5-27 12:57
我地有坐低傾過但次次都係重複返話佢受到好深既傷,十年都唔信佢,仲有咩好講。我叫佢以大局為重,原諒我 ...

我認我份人脾氣大,但我已經盡力收儉。對仔仔亦無以前咁緊張,我日日除左煲湯煮飯都唔知可以做咩令佢開心。佢同我講話自己唔開心都無人知,係我太大意忽略左個老公。到依家失去先識去珍惜…

男爵府

回覆樓主:

通常被搵到有dom,都話係街派,我真係咁耐以黎都未見過係街派dom,係咪真係有呀

sophora    發表於 19-6-6 01:38

別墅

20150618bb 發表於 19-5-27 12:58
你呢関都幾頭疼,有一句....但已經傷左佢個心?? 唔係傷左你個心先...對

係呀,佢同我講既,因為我唔信佢摷佢個袋,所以佢好傷心,當晚仲喊。但我同佢講,你企反係女人既角度諗,其實我都好傷心,但我都已經選擇信你,我會去改好自己d脾氣但佢都係不停拒絕我的好意。

別墅

oooCeciooo 發表於 19-5-27 13:08
通常被搵到有dom,都話係街派,我真係咁耐以黎都未見過係街派dom,係咪真係有呀
...

我已經唔想再深究呢個問題,但我唔知點可以令佢投入返大家既關係。

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

有可能真係先鬧佢後有dom
如果真係因為太忙而少返屋企
結果個老婆話你可有可無不如離婚
咁真係連街邊隻雞對你都仲緊張過你老婆
另外我真係唔知邊度有派dom

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

男爵府

開頭我都好似你咁諗~睇落去應該係樓主老公話樓主竟然一齊咁耐都唔信佢~所以覺得好‘傷心’但我就覺得係佢乘機發爛~自己偷食就屈樓主唔啱可能樓主都有做錯少少嘢~但唔代表佢可以大條道理咁樣話樓主囉

別墅

佢仲同我講,覺得我無左佢會更開心。

翡翠宮

回覆樓主:

請工人自己出去返工
最少自己有左收入先講其他

別墅

lingfu 發表於 19-5-27 13:16

佢有時做野要去到關囗,我唯一選擇就係信佢。但我唔明點解佢唔原諒我啫。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

lingfu 發表於 19-5-27 13:16

相信山盟海誓的天真 的你

別墅

mingmama 發表於 19-5-27 13:16
開頭我都好似你咁諗~睇落去應該係樓主老公話樓主竟然一齊咁耐都唔信佢~所以覺得好‘傷心’但我 ...

但之後我再叫佢親熱佢都唔制,平常叫佢抱下都只會企直係度,甚至叫唔出一聲老婆。逼我守生寡咁

別墅

20150618bb 發表於 19-5-27 13:20

但呢一刻離婚對邊個都無好處。我只是想盡力挽留一下吧⋯⋯畢竟十一年感情,而且個仔仲細

別墅

mini1204 發表於 19-5-27 13:17
請工人自己出去返工
最少自己有左收入先講其他

等多排,個仔上K班我就會出返去做野。

珊瑚宮

wkl552 發表於 19-5-27 13:25
但呢一刻離婚對邊個都無好處。我只是想盡力輓留一下吧⋯⋯畢竟十一年感情,而且個仔仲細
...
要搵的專業人士介入

男爵府

愈著緊愈低姿態反而老公愈唔志在,比著我就先計劃好最壞情況,準備好就突然消失,佢仲有心就可能會掛下你地仲有機會,無消息就離婚鑿佢一筆算。

大宅

回覆樓主:

我未見過街有免費condom派, 不過可能過深圳有都唔出奇, 不過嗰種免費condom應該有D宣傳預防性病之類嘅字句!?

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

20150618bb 發表於 19-5-27 13:20
我依然信架
但真係好多時女人湊仔鬧老公真係好亂來
咩說話都講得好盡都係事實
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

首頁
12345...14

尾頁