夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

09daisydaisy 發表於 19-6-27 22:17
明顯他借工作為名,已經心系她人,
還要說成是你的錯,
根本他已經變心,

嗯,隨他吧。他開心就好,肯回家看看兒子就好。他要怎樣我沒法改變,只可以做好自己。

別墅

wkl552 發表於 19-5-27 12:52
我同老公今年相識十一年了。結左婚三年有個一歲四個月的仔仔,老公揸車搵食既,我由上年八月開始轉左做全職 ...

我同你尾段嘅case差不多,我同老公一齊左20年,有2個小朋友,佢不嬲都對我嘅好,我自問脾氣有少少,同埋嚴重嘅婆媳關係,其他我自問都做得非常好。但佢今年3月時,突然話忍左我好耐,對我冇晒感情。我當時好驚,不停哄佢,求佢唔好離婚。但初初2,3個星期,佢可以同我上床,但唔會錫我。只有係張床度先會好少少,其他時候好似個陌生人咁,完全冇晒之前嘅寵愛。我個時仲去自殺。我完全接受唔到突然間嘅變化,不停係度懷疑佢。我半個月瘦左20磅。到而家發左3個半月,我地關係開始好d。我開始放開件事,我已經開始唔在意佢,反而佢在意返我。我愈對佢冷淡佢愈緊張。

別墅

陳木頭 發表於 19-6-28 20:08
我同你尾段嘅case差不多,我同老公一齊左20年,有2個小朋友,佢不嬲都對我嘅好,我自問脾氣有少少,同埋嚴 ...

到依家我地先叫多返兩句,不過仲係好似陌生人咁,講野企好遠。叫佢幫我拔白頭髮佢仲鬧我多x餘。完全唔肯掂我,都唔敢諗房事了。順其自然吧,要走我也留了不,越做得多好似越迫佢咁。

別墅

wkl552 發表於 19-6-28 20:41
到依家我地先叫多返兩句,不過仲係好似陌生人咁,講野企好遠。叫佢幫我拔白頭髮佢仲鬧我多x餘。完全唔肯掂 ...

雖說我老公話會試下再同我繼續一齊,但佢好多野話比我知,佢已經對我死心。我發現佢電話入面唔再set我係老婆,就連銀包張合照都扔了,我仲發現佢同另外一個女人互相傾好耐電話,佢寧願同果個女人whatapps傾下計,都唔會打比我。我都係放棄好唔好?

別墅

Pianocake 發表於 19-6-12 08:53
唔願返屋企,惡人先告狀,睇你唔順眼,你做咩都係錯都係迫佢,話忍你好耐,堅持大家關係冇得救——-真係唔 ...

唉,佢呢排有多左返屋企,有時同佢傾下計,就好自然傾左去離婚。對住佢好辛苦,家用又肯加,又會買屋企d日用品,壞左野又肯整。只係唔肯去掂下我。

別墅

陳木頭 發表於 19-6-28 20:08
我同你尾段嘅case差不多,我同老公一齊左20年,有2個小朋友,佢不嬲都對我嘅好,我自問脾氣有少少,同埋嚴 ...

佢連掂都唔肯掂我。。。。。。

別墅

rayrayus 發表於 19-6-12 06:20
我都係因為呢個字先入來,樓主,係「挽」唔係「輓」,輓係大吉利是的字來的,白事先用呢個輓,挽先係挽救 ...

佢話自己慢熱,佢話只當我係朋友,無晒感覺。唔會好似以前咁掛住我。

別墅

Connielai 發表於 19-6-11 21:25
其實你肯吾肯定佢係咪真係返左鋪頭?

我依家已經唔敢肯定了,有時打視像佢唔聽,同第二個女人交待自己去邊度做野都唔肯同我講。(我偷睇佢電話)

洋房

有啲說話講左出去收唔返架
試下搵婚姻輔導,社署都有架,唔駛錢。試一試啦

洋房

wkl552 發表於 19-7-16 13:30
雖說我老公話會試下再同我繼續一齊,但佢好多野話比我知,佢已經對我死心。我發現佢電話入面唔再set我係老 ...

坦白講,自己要諗一諗,萬一佢出面真係有第二個,你仲會唔會想挽回。呢個問題主要要考慮你同佢之間一齊呢段日子,所經歷嘅一切等等,呢段仲值唔值得你珍惜?仲想唔想行落去?呢個問題只有你自己先答到自己
同埋我真係建議你同你先生去搵專業人士/婚姻輔導去幫下你地,因為以你地面家嘅感情同關係係好難理性討論。試下冇壞

別墅

keroppi121 發表於 19-7-16 14:00
有啲說話講左出去收唔返架
試下搵婚姻輔導,社署都有架,唔駛錢。試一試啦
...

我自己去左揾了,比左社工電話佢,佢唔想打。佢話因為我地仲有計傾,唔需要中間人。

洋房

wkl552 發表於 19-7-16 14:22
我自己去左揾了,比左社工電話佢,佢唔想打。佢話因為我地仲有計傾,唔需要中間人。
...

唔駛逼佢,你自己見左先。社工會明解,佢會教你點做。因為事實另一半,特別係男人,都會抗拒

別墅

keroppi121 發表於 19-7-16 14:05

坦白講,自己要諗一諗,萬一佢出面真係有第二個,你仲會 ...

其實我真係好茅盾,我諗無人想個老公好似同屋主咁對自己,係女人都想比人錫,但又唔想影響到個仔。

別墅

keroppi121 發表於 19-7-16 14:25
唔駛逼佢,你自己見左先。社工會明解,佢會教你點做。因為事實另一半,特別係男人,都會抗拒
...

社工都係叫我忍下同等下。畢竟工人未到未返工我無力走。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wkl552 發表於 19-7-16 13:53
我依家已經唔敢肯定了,有時打視像佢唔聽,同第二個女人交待自己去邊度做野都唔肯同我講。(我偷睇佢電話)
...
佢同第二個女人有無見面?佢仲係早出晚歸?

別墅

Connielai 發表於 19-7-16 14:59
佢同第二個女人有無見面?佢仲係早出晚歸?

我估有一齊食飯,北上唱K,都係一時時早小小返,仍然好抗拒我,仲話搵到新對象會通知我,叫我第時有男人的話唔好加佢名落層樓度。我問佢係咪食飽左返黎(性事上)佢話你話係咪係囉。

別墅

衝勁BB 發表於 19-6-12 11:34
似係有第三者多啲。冇女人反應點會咁激烈,惡人先告狀

你地岩,我太蠢,仲去信佢。

洋房

wkl552 發表於 19-7-16 14:34
其實我真係好茅盾,我諗無人想個老公好似同屋主咁對自己,係女人都想比人錫,但又唔想影響到個仔。
...

呢段時間係會好難捱仲會好漫長,要有心理準備。。無辦法,事情始終會去到有個位會有轉變,但無人會知幾時。。先做好自己要做嘅事,,將集中力放喺小朋友同自己度先。。你而家對佢好,佢都唔會有咩感覺,對佢差咩,關係會仲差

別墅

sweetyhomedede 發表於 19-6-6 02:16
睇哂留言了,你試吓唔好再提原唔原諒嘅事,成日被冷言冷語真係好傷心的,你唔提唔理佢嘅態度,平常心做好自 ...

別墅

keroppi121 發表於 19-7-16 16:02
呢段時間係會好難捱仲會好漫長,要有心理準備。。無辦法,事情始終會去到有個位會有轉變,但無人會知幾時 ...

我等工人一到,就去返工,出年比個仔去返N班。唔理佢咁多了。佢講到自己好有情有義,就算分開都會比錢個仔。不過人話變就變,我唔敢再信佢了。

首頁

尾頁

跳至