懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇啲係好似睇戲咁,衝去搭的士或者call白車?
當時你哋係自己一個啊定有人陪日頭定夜晚呢

大宅

回覆樓主:

如果有pat啫喱跌出來就要注意,可能24小時內就穿水,準備好行李去醫院

大宅

redbus 發表於 19-5-27 13:47
...

兩次都見紅,第一胎第二日朝慢慢去醫院。第二胎零晨無啦啦開始痛,即刻起身搭的士去醫院。

男爵府

回覆樓主:

第一胎催生,係催生之前咩徵狀都無。
第二胎係去小便個陣見到啫喱狀加血(份量超少,只是知呢d係"見紅")。

男爵府

回覆樓主:

係下午2點9。得我同大仔係屋企。我老公收3點,等佢3點半返到黎先一齊去醫院

複式洋房

asukav6 發表於 19-5-27 19:19
如果有pat啫喱跌出來就要注意,可能24小時內就穿水,準備好行李去醫院

冇啫喱 係咪冇咁快出黎?
我而家40w2d 都仲未有咁嘅分泌物

大宅

...

第一胎夜晚11點幾去厠所有血絲,諗左個幾鐘就入醫院,之後6點穿水,10點生B。

第二胎晏畫去厠所有一滴血,以為第二胎會好快生,即刻去醫院,結果係醫院等左兩日先大穿水,又係10點生B。

男爵府

...

我第一胎催生一早入左院, 第二胎完全唔知會咩狀況, 都好緊張

大宅

回覆 redbus 的帖子

我第一胎時要催生,因為見紅左幾日都無料到,跟住有一日下面不停feel到滲水,就即刻搭的士入院~~ 點知入到院d醫生都證實唔到我果d係分泌定滲羊水 (但明明我d 產婦M巾已經濕到重,每隔一陣就要換!)如是者就留院左一晚...........第二朝都仲滲緊但又無痛,醫生就決定幫我催生!

落左催生藥先開始痛 + 大穿水!

男爵府

我嗰時係政府產檢之後開刀的,檢查完就推推上房啦,因為嗰時照到臍帶已經跌到好近子宮口

民房

asukav6 發表於 19-5-27 19:19

啫喱狀既野,有無顏色?
因為我近呢幾日多左d綠色分泌物,而且個肚好聚。現在34週5

男爵府

WanLam0216 發表於 19-6-7 23:34
啫喱狀既野,有無顏色?
因為我近呢幾日多左d綠色分泌物,而且個肚好聚。現在34週5
...

啫喱狀應該無色。真是啫喱咁嘅樣

線色可能是細菌感染。

好墜係正常,之後仲墜

禁止訪問

男爵府

我朋友call白車去到醫院比姑娘鬧
我自己就有規律陣痛,食完晚飯先同老公搭的士入院,8點幾入 零晨3點幾生左,希望黎緊呢陀都咁順利

首頁

尾頁

跳至