自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

有無JM試過?

事源5月11日同一組機分別2次扣左2張唔同八達通$都扭唔出蛋. 因以為第一次操作錯誤, 後來check返已扣了錢, 於當日已即時打去熱線留言, 亦係14及17日再打去詳細留了所需資料. 不過到今日都仲未得到任何回覆或退錢.

想問下一步應該點做? 繼續等定係用其他途經接觸瑞華行? 先謝.

大宅

chun703 發表於 19-5-27 14:45
有無JM試過?

事源5月11日同一組機分別2次扣左2張唔同八達通$都扭唔出蛋. 因以為第一次操作錯誤, 後來check ...

我試過嘟左先發現裡面冇蛋,打去熱線,佢直接問我資料,退款比我,唔記得等幾耐,不過我之後都唔記得check係咪真係退左款

男爵府

Stella.k 發表於 19-5-27 15:01
我試過嘟左先發現裡面冇蛋,打去熱線,佢直接問我資料,退款比我,唔記得等幾耐,不過我之後都唔記得check ...

熱線從來無真人接聽.....

水晶宮

有無JM試過?

事源5月11日同一組機分別2次扣左2張唔同八達通$都扭唔出蛋. 因以為第一次操作錯誤, 後來check ...

你辦公時間打去,打到有人聽為止,我試過幾次,本身部機壞,冇留意,嘟咗先知就退錢;部機入面冇晒蛋,嘟完先知,去返佢指定幾間舖攞返隻蛋

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆 chun703 的帖子

三月頭試過,電話無人聽,留言後差不多一個月才有人覆,佢最後寄番隻蛋,前後等了差不多兩個月

男爵府

之前試過兩次,
一次扭蛋機壞左冇野出(入面有扭蛋),
一次係A地方部機扭完($50),行去B地方(同區第二個商場)見同一款扭蛋但只係$30蚊

自己影低邊部機(款式,型號,機身號咁上下),
電話去打到有人接聽,就講返邊日幾時,咩號碼既機,八達通號碼,
佢登記完會話要時間check返,
查完之後佢會打返電話通知點樣安排

第一次佢就寄返個扭蛋黎,
第二次佢就入返個差價去我戶口,
不過真係要d時間比佢地做野,
我兩單都真係都要一個月至個半月

wcpcelia    發表於 19-5-27 17:06

男爵府

cherrieloy 發表於 19-5-27 16:02
你辦公時間打去,打到有人聽為止,我試過幾次,本身部機壞,冇留意,嘟咗先知就退錢;部機入面冇晒蛋,嘟 ...

我除左即時打果日唔係office hour, 另外2日都係office hour狂打都無人聽, 所以先留言. 咁睇黎我要再努力打打打爆佢電話先~
謝謝!

男爵府

cat_brother 發表於 19-5-27 16:03
回覆 chun703 的帖子

三月頭試過,電話無人聽,留言後差不多一個月才有人覆,佢最後寄番隻蛋,前後等了差不多 ...

嘩, 持久戰呀!!! 原來我2個星期倒真係小兒科..........

水晶宮

chun703 發表於 19-5-27 16:48
我除左即時打果日唔係office hour, 另外2日都係office hour狂打都無人聽, 所以先留言. 咁睇黎我要再努力打 ...

你講吓你咩鐘數打?我一般早上10:00/11:00打,有人聽,如果lunch hour係冇人接電話架,同埋唔知人地幾點放食飯同放工

男爵府

jamesf 發表於 19-5-27 16:27
之前試過兩次,
一次扭蛋機壞左冇野出(入面有扭蛋),
一次係A地方部機扭完($50),行去B地方(同區 ...

明白, 咁我再努力D再打去先!!! 唔該晒~ 可能佢地蝦D怕煩同失憶既人.

複式洋房

我就用email,CS都回覆得好快,等佢寄番隻蛋返黎,大約一個月

大宅

認識瑞士牛牛第二回

試過,會記返隻旦黎~

子爵府

回覆樓主:

試過打去熱線(難打通)约三個月退款指定戶口

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

個三幾十蚊要咁麻煩又搞咁耐
年中應該有唔少人放棄追討
打電話打到有人聽已經浪費不少耐性

子爵府

2018復活節勳章

三個星期左右退去指定户口

大宅

回覆樓主:

我試過蛋無出, 打電話去會間邊日邊部機, 八達通no, 兩個星期後退返錢去八達通
又試過件玩具有兩件parts重覆, 有一件又無咗, 打電話報告後, 問我想退錢定要貨, 我揀要貨, 佢郵寄返一包完整嘅玩具比我

男爵府

LedTV 發表於 19-5-28 04:38
個三幾十蚊要咁麻煩又搞咁耐
年中應該有唔少人放棄追討
打電話打到有人聽已經浪費不少耐性

我就唔只三十幾蚊, 不過都覺得煩. 之但係唔追既全港咁多機每日1%有事,佢咁食水好深?
追返點都食到個靚靚早餐啦. 有JM話email去, 我都要雙管齊下先得.

男爵府

siuman3317 發表於 19-5-28 03:17
試過打去熱線(難打通)约三個月退款指定戶口

打通唔難, 有真人接先難. (未係度問之前真係唔知會有真人接電話)

男爵府

畀面勳章

有無JM試過?

我咁啱又係5月11日扭完蛋無蛋出,嗰日留咗言諗住星期一會有人覆,跟住無咗件事,到個仔問我先記得,嗰時已經過咗成個禮拜!到平日打佢個電話係打極都無人聽,係任何時候響兩聲就插音樂!

跟住我上網搵瑞華行個電話打去同佢講返個情況,佢就叫嗰邊同事覆我,佢哋打嚟係無來電,記住一定要聽,我上次就係miss咗,兩分鐘後我打返去已經又係聽音樂!跟住又要打去瑞華行叫佢搵同事覆我,最尾都留咗資料話會寄返隻蛋比我!

攪到咁煩下次都唔知扭唔扭蛋好,依家d扭蛋又唔係平,一唔出蛋就煩好耐,好似以前咁唔出蛋即刻去舖頭拎返錢咪好!

男爵府

karenball 發表於 19-5-28 09:06
我咁啱又係5月11日扭完蛋無蛋出,嗰日留咗言諗住星期一會有人覆,跟住無咗件事,到個仔問我先記得,嗰時已 ...

係丫係丫. 我C6就唔會再扭. 本身唔想扭但囝拉住我99去. 99真係9秒9去左嘟. 所以我地都唔肯定係米操作錯誤. 結果我C6又嘟一次八達通. 幾乎係2分鐘內扣左2次錢但無野出. 嬲鬼死!

我本身就唔會再俾囝扭架喇. 今日抽D時間搵間房仔打個電話去先. THANKS!

首頁

尾頁

跳至