懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

聽講頭三個月唔可以用美白抗衰老果d,我本身係用緊chanel既護膚品,但d香精好似有d犀利. 其實有誤需要換skincare呢?如果換既話用咩牌子好啊?

大宅

FionaL35 發表於 19-5-27 20:33
聽講頭三個月唔可以用美白抗衰老果d,我本身係用緊chanel既護膚品,但d香精好似有d犀利. 其實有誤需要換ski ...

我有轉用AD+ 佢註明孕婦安全

別墅

迷你鬆弛熊 發表於 19-5-27 20:42
我有轉用AD+ 佢註明孕婦安全

咁化妝品粉底之類有冇邊隻牌子好?

複式洋房

blackpink 發表於 19-5-27 21:04
咁化妝品粉底之類有冇邊隻牌子好?

Clarins

複式洋房

我有BB後化妝品轉左Naturaglace; Skincare用curel, minon, lush,botanicus; 沐浴洗髮用apivita, sabon, manufaktura

大宅

FionaL35 發表於 19-5-27 20:33
聽講頭三個月唔可以用美白抗衰老果d,我本身係用緊chanel既護膚品,但d香精好似有d犀利. 其實有誤需要換ski ...

無換 但美白抗衰老要停用
我本身用雪花秀 問過佢地話孕婦適用 就繼續用 成套轉晒佢 so far皮膚好過以前 可能係陀女關係

複式洋房

chanlazy 發表於 19-5-27 21:39
無換 但美白抗衰老要停用
我本身用雪花秀 問過佢地話孕婦適用 就繼續用 成套轉晒佢 so far皮膚好過以前 可 ...

雪花秀果套d香精勁唔勁?我仲有用開avene 因為我之前成日過敏

侯爵府

本身出緊shiseido future solutions, 后的秘貼系列。問過兩隻都可繼續用。

大宅

美白抗衰老果啲系列好似成個孕期都唔好用,因為有可能有水楊酸、A酸之類既成份,同埋我會睇下啲護膚品有冇化學性防曬或者酒精,呢個網可以搵到好多產品既全成分表
http://www.cosdna.com/cht/product.php

大宅

回覆 FionaL35 的帖子

Skincare用本地天然牌子,化妝品用bare minerals。原本用開YSL,覺得bare minerals唔好用,而家用落咗識控制又覺得幾貼。

大宅

FionaL35 發表於 19-5-28 07:49
雪花秀果套d香精勁唔勁?我仲有用開avene 因為我之前成日過敏

唔勁啊 幾好

複式洋房

nana125 發表於 19-5-28 08:39
美白抗衰老果啲系列好似成個孕期都唔好用,因為有可能有水楊酸、A酸之類既成份,同埋我會睇下啲護膚品有冇 ...

呢個網站好有用啊!thank you啊!

大宅

FionaL35 發表於 19-5-28 12:34
呢個網站好有用啊!thank you啊!

唔駛客氣呀~如果你想好似我咁戒得就戒可以睇埋以下呢個網站,講15種懷孕期應避免既護膚品成分,用黎對照埋之前果個網站就更清楚~ 不過佢strict D,BHT都建議要避免
https://www.unitybeautyessentials.com/15-skincare-ingredients-avoid-pregnant/

大宅

Sulwhasoo 有兩三樣product係有水楊酸有一款有Retinoid,要小心啲揀呀~

首頁

尾頁

跳至