美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

HiPP勳章(2)

請問如果新手想畫眼線,用眼線筆定眼線液容易上手呢?咁內眼線同外眼線係咪都係用返同一隻眼線筆/眼線液就ok?卸眼妝係咪用返專門卸眼妝既卸妝水?JM們有冇邊隻可以介紹我呢?thx

男爵府

bebechichi 發表於 19-5-28 01:49
請問如果新手想畫眼線,用眼線筆定眼線液容易上手呢?咁內眼線同外眼線係咪都係用返同一隻眼線筆/眼線液就o ...

用筆,去sasa買,眼線膏都得
內眼線我好少畫,畫左太誇張
落眼,我通常用眼面都得既落妝水/油

禁止訪問

大宅

新手我自己覺得一開始係畫外眼線,用筆就易畫d,因為眼線液要乾先可以繼續畫,筆頭未必控制到,但眼線筆你就可以當填顏色咁,dejavu綠色筆身個支眼線筆好易畫,你可以試試,卸眼妝我用bifesta

大宅

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

明白 ,thx各位 如果眼妝eye shadow係咪畫左眼線先用?

大宅

bebechichi 發表於 19-6-5 00:51
明白 ,thx各位 如果眼妝eye shadow係咪畫左眼線先用?

眼影>眼線筆

禁止訪問

珍珠宮

芝麻醬 發表於 19-6-3 18:15
新手我自己覺得一開始係畫外眼線,用筆就易畫d,因為眼線液要乾先可以繼續畫,筆頭未必控制到,但眼線筆你 ...

我都買左綠色呢支,係幾好用架,但好快斷左

大宅

迷人pinklady 發表於 19-7-6 00:08
我都買左綠色呢支,係幾好用架,但好快斷左

我都覺得幾好用,因為無溶到成隻安安佳佳,我試過斷左少少,因為扭得太出黎畫之後每次扭少少就無再斷

珍珠宮

芝麻醬 發表於 19-7-15 17:35
我都覺得幾好用,因為無溶到成隻安安佳佳,我試過斷左少少,因為扭得太出黎畫之後每次扭少少就無再斷
...

好,下次再買時,都扭少啲先

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

眼線液無咁易甩色

子爵府

眼線筆係最易畫,新手用啱,但好易溶同甩,最好用定eye base

我用梗眼線膏,易掌握d, 唔覺意畫粗左嘅話,補番少少eye shadow係面都會有得救

眼線液,我仲未掌握到畫到好靚,成日都畫下畫下就好粗,眼影都遮唔到,但就係3樣中最long lasting

大宅

迷人pinklady 發表於 19-7-16 02:23
好,下次再買時,都扭少啲先

我前幾日都買左啡紅色今日畫左都幾靚幾特別,唔使成日都一味啡色咁悶

大宅

pky726 發表於 19-7-17 14:32
眼線筆係最易畫,新手用啱,但好易溶同甩,最好用定eye base

我用梗眼線膏,易掌握d, 唔覺意畫粗左嘅話, ...

眼線筆我都覺得係最易,眼線gel要用掃畫個d真係專業級

子爵府

芝麻醬 發表於 19-7-23 03:02
眼線筆我都覺得係最易,眼線gel要用掃畫個d真係專業級
我反而用慣左EYELINER GEL, 即用掃上o個隻,無liquid eyeliner咁實色, 自然得o黎畫錯都補救到

但liquid eyeliner,我就覺得好難用,可能我未搵到支易handle

大宅

pky726 發表於 19-7-23 12:57
我反而用慣左EYELINER GEL, 即用掃上o個隻,無liquid eyeliner咁實色, 自然得o黎畫錯都補救到

我只係覺得用掃上gel係有d麻煩,以前試過kxte,又唔識要洗掃,搞到又畫得衰又唔識控制就無再用
liquid eyeliner我以前都有d抗拒,係怕畫得好尖會好惡,但反而啡色又個效果唔錯,畫慣左就好了

首頁

尾頁

跳至