潮流時尚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

請問有無好的打掌鞋店介紹?

之前試過金鐘站內果間(打得好但地點我唔方便,要特登坐車過去)

跟住朋友介紹TST一間好正,又唔貴,百幾蚊全掌,但可惜加租佢過年後執左

上環信德果間都打得好,但半掌都$240,同埋要一星期才有得取

想請教各位靚靚,有無打掌鞋店分享?(我全部都係打RV, RS) thanks

大宅

我喺groom打,雖然比較貴,但㩒。不過我建議去d大區的分店打(eg.中環、尖沙咀),因為d師傅整貴鞋經驗多d。

wcpcelia    發表於 19-5-28 11:31

伯爵府

kitkit99_99 發表於 19-5-28 09:21
我喺groom打,雖然比較貴,但㩒。不過我建議去d大區的分店打(eg.中環、尖沙咀),因為d師傅整貴鞋經驗多d ...

明白,你係groom打半掌及全掌幾錢?

大宅

almat 發表於 19-5-28 10:50
明白,你係groom打半掌及全掌幾錢?

印象中好似前掌加埋後踭掌差不多$300,如果hsbc credit card 或者會員消費超過$500有95定9折。

大宅

我係第一城站果間打 基本我全部H鞋都係俾佢打

伯爵府

discussionforh 發表於 19-5-28 19:24

貴唔貴? thanks for sharing

大宅

almat 發表於 19-5-28 19:30
貴唔貴? thanks for sharing

好似3百幾如果無記錯

大宅

discussionforh 發表於 19-5-28 19:24

想問下H 涼鞋打唔打到掌?

用戶要求終止服務

借問,著過幾次的可以打掌嗎?

大宅

kitkit99_99 發表於 19-5-28 20:38
想問下H 涼鞋打唔打到掌?

我對H拖鞋有打呀

大宅

南丁媽咪 發表於 19-5-28 20:54

我試過打一對著過五六次嘅ferragamo!可以嫁!不過佢都會叫你一買返嚟全新去打!
我係尖沙咀站入面個間鞋舖打掌嘅!

wcpcelia    發表於 19-5-29 11:21

伯爵府

南丁媽咪 發表於 19-5-28 20:54

我通常全新就去打,禁著好多,因我見朋友著舊左底蝕才打、係可以再著耐d, 但無我全新去打著到咁耐,但要睇自己個人囉

伯爵府

Yvonneanna 發表於 19-5-28 23:06
我試過打一對著過五六次嘅ferragamo!可以嫁!不過佢都會叫你一買返嚟全新去打!
我係尖沙咀站入面個間鞋舖 ...

係咪都係groom? 貴嗎?Thanks for sharing

大宅

almat 發表於 19-5-28 23:10
係咪都係groom? 貴嗎?Thanks for sharing

係The Groom呀!前掌加後踭 $300蚊!師父好好人!

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

almat 發表於 19-5-28 23:10
我通常全新就去打,禁著好多,因我見朋友著舊左底蝕才打、係可以再著耐d, 但無我全新去打著到咁耐,但要睇 ...

我都係所有鞋新買返嚟,就即刻打晒前後掌先
Hello...

男爵府

kamanma 發表於 19-5-29 00:14
我都係所有鞋新買返嚟,就即刻打晒前後掌先
Kamanma,之前見過你打掌d鞋,打得幾靚,見你有打埋後掌,請問係邊間打?
我拎d全新去groom打,佢只肯幫我打前掌,佢話後掌要著到蝕唒,成個炆起佢,再裝個新落去。好啦,錦我唯有聽個c傅講,之後我著蝕左個後踭再搵佢打,極度後悔,佢同我炆唒個踭出黎,安個唔合比例落去,我著左幾次已經蝕唒。
應該係全新時加前後掌先正確,你有無好c傅介紹?

男爵府

kitkit99_99 發表於 19-5-28 09:21
我喺groom打,雖然比較貴,但㩒。不過我建議去d大區的分店打(eg.中環、尖沙咀),因為d師傅整貴鞋經驗多d ...
中環?我上次就係中環整衰左。打掌真係好撞手神

用戶要求終止服務

Yvonneanna 發表於 19-5-28 23:06
我係尖沙咀站入面個間鞋舖 ...

我三對ferragamo都爛晒底
有對RV著左十次以內,都想打下好啲

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

我喺馬鞍山小店打,前後掌约$190

已經打過over 10對

要留意如果鞋底好薄,打D唔好太厚。否則好易甩!

同埋打底有個好處,萬ㄧ落雨著,鞋底無咁易入水。入咗水下ㄧ步就甩底,要車線先救得番。

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

tashalammm 發表於 19-5-29 00:42
Kamanma,之前見過你打掌d鞋,打得幾靚,見你有打埋後掌,請問係邊間打?
我拎d全新去groom打,佢只肯幫我打 ...

Hi tashalammm,
我住港島東區係屋企附近打,真係都幾滿意,對對都同我襯返晒色,又平過出面妳住邊區....睇下近唔近如果近東區我pm 妳

groom 以前都幫我全新嘅時候換前後掌,乜E家唔肯?咁得意

我以前幫襯中環卓# 老闆都教我,最好新鞋就換晒前後掌,會好行n come 著喎

sandychu103    發表於 21-8-19 10:25
Hello...

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊