3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人上過?有什麼 comment ?

水晶宮

simon0523 發表於 19-5-28 08:41
有冇人上過?有什麼 comment ?

我女上跟帕斯的兩歲半班,唔知係咪你想問嗰班?

子爵府

Nbs 發表於 19-5-28 10:04

我女上跟帕斯的兩歲半班,唔知係咪你想問嗰班?
我都想知呀, 帕斯的兩歲半班既內容係點? 好唔好?

水晶宮

靚靚太 發表於 19-5-29 15:18
我都想知呀, 帕斯的兩歲半班既內容係點? 好唔好?

我女報名時係兩歲半,但開得班時已經3歲,老實對我女嚟講有D幼稚。好似D 一歲playgroup 玩的,將D ball 逐個碌比小朋友,播音樂時起身跳下,最尾10 分鐘仲係大家各自填色。老師仲要講疊字,但我女已經係中英文full sentence 咁講嘢。。。以佢內容同45mins同咁嘅價錢,俾我再揀我唔會再參加喇。

大宅

回覆 Nbs 的帖子

多謝意見

男爵府

2018復活節勳章

回覆 simon0523 的帖子

我小朋友上緊通利嘅music wonderland, 如果目標係比佢認識音樂同培養音樂興趣嘅話,我覺得幾好。因為小朋友仲細,未知佢對咩樂器有興趣,我會傾向比佢接觸基本音樂先,大啲再諗下學咩樂器。So far, 我小朋友都好鍾意上堂同好開心。

大宅

回覆 kikibebe 的帖子

Thanks, 請問你小朋友幾大呀?

男爵府

2018復活節勳章

回覆 simon0523 的帖子

我小朋友過多3個月就4歲,到時完左呢個course,會上4歲班,即係JMC, 不過呢個course要上2年。music wonderland 只係上半年,如果你小朋友係3歲就報music wonderland, 4歲就報JMC.

禁止訪問

子爵府

有興趣試下TOM LEE那個

複式洋房

順水得個名。。。

別墅

我仔上過通利yamaha 3歲班(music wonderland)及上緊4歲班JMC book 3,對聽力及和聲訓練很好,你唔好當係樂器班,其實佢以聽,唱,彈,讀譜這次序訓練小孩的音樂感。

禁止訪問

水晶宮

jman97130 發表於 20-1-23 11:42
佢係樣似唱遊果類?

No ah, 無乜歌仔唱,一兩首。
佢真係教音樂咁,上咗10堂學咗個音符"quarter note" 同"rest note" (唔記得exactly 係點叫)。老實,3歲唔知學嚟做乜。我都以為唱下歌咁。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至